Sisde İstanbul.. Bu fotoğrafı yazıkki ben çekmedim. Arkadaşım bugün e-posta ile göndermiş. Çok beğendim.. İstanbul'u ve ailemi çok özledim. Çabuk gel 2 ay...
Pancar Tursulu Karnabahar Salatasi Yasadigim ulkede bu tur sebzelerin cig halleri pismis sekline gore daha cok tuketiliyor. Adamlarin gercek bir yemek kulturleri yok ama sebze ve meyva konusunda bilincli olanlari hakkini gercekten veriyorlar. Bircok sebzeyi cig tuketmek iclerindeki vitaminleri oldurmeden almamizi sagliyor. Bazilarininsa gercekten pismesi gerekiyor, mantar gibi mesela. Karnabahar benim de cig olarak tuketmekten hoslandigim bir sebze. Yaninda illa sos olmadan bile yerim, ama sarimsakli ve naneli yogurt favorim tabi. Ya da cok fazla haslamadan yaptigim salatalar da esim tarafindan bile yenebiliyor. Bu salatada son kesfettiklerimden. Televizyonda bolca gordugum pancarli salatalari ben de bir deneyeyim dedim, ama onlarin yaptigi gibi seker ve tuzla firinda pisirmek yerine dolabimda kisin her zaman bulundurdugum pancar tursumla yaptim salatayi. Malzeme oranlari zevkinize kalmis. Ben bu kez 1/4 bas karnabahar, 1 su bardagi dolusu kup kesilmis pancar tursusu, 3 adet yesil sog
Ne zamandır dil balığı için güzel bir tarif arıyordum. Bu yemek için yemek ve biz grubundan sevgili Zeynep Töre' nin verdiği tarifden ve geçen gün aldığım yemek dergisindeki pestolu dil balığı tarifinden yararlandım. Ortaya müthiş bir yemek çıktı ve masaya geldikten 1o dk sonra bitti.. Ben yemeğin sonunda, tavada kalan suyuna ( hiç adetim olmadığı halde) ekmek batırıyordum, hımmm hımm diye diye.. Eğer sizde benim gibi balıkseverlerdenseniz bu tarifi kesinlikle not edin derim. Ben dil balığı ile yaptım ama somon, levrek gibi balık filetosuylada pişirilebilir. Malzemeler; - 6 dilim dil balığı filetosu - 1 iri boy sarımsak - 1,5 yemek kaşığı pesto ( Hazır bulamayanlar için tarifini aşağıda vereceğim) - 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 limon suyu - 1/2 kuru soğan - 3-4 yemek kaşığı kadar krema - tuz, karabiber Yapılışı; - 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı, pesto ve limon suyunu derin bir kasede karıştırın. Balıkları bu karışıma iyice bulayın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. - Süre sonun
Bu tarif yillar oncesine ait, ancak hesabi bugun duzelttigim icin tarih ne yazik ki bugune degisti. Uzun zaman sonra verecegim ilk tarif kayinvalideme ait. Ismini kendisi soyledi ama bildigim yuvalama pirincle olup, harcina kiyma konuldugundan ismi konusunda biraz tereddut ettim. Bilmiyorum bulgurla olaninin ayrica bir ismi var mi? Benim yapacagim ya da goze alip yapabilecegim bir yemek degil acikcasi. Hani birkac dost, akraba bir araya gelinir, oturulup sohbet esliginde hazirlanir falan, o zaman olur, yoksa tek basima kalkamam boyle bir yemegin altindan. Ama yeme konusunda bir sey diyemem elbet, bu durumda parmagim hep havadadir.... Her Turkiye tatilimizde oldugu gibi bu seferkinde de, ikramlar harikaydi. Tarifleri zamanla sizlerle paylasacagim. Tavuklu ve bulgurlu yuvalama corbasi da oldukca lezzetli bir corba, ustelik oldukca doyurucu. Yukarda yazdiklarima kulak asmayip, az olcuyle hazirlanirsa pekala yapilabilecek bir yemekmis aslinda, onu kayinvalideme yardim ederken anladim.
Harirka bir poz. INSALLAH zaman cabucak gecer de kavusursunuz hayirlisiyla.
YanıtlaSilEvet seniyeciğim. Bende öok beğendim bu fotoğrfaı..
YanıtlaSilteşekkür ederim..
Sevgiler, bebişe iyi bak..