Hanifenin Tarifleri: Supangle

Çarşamba, Nisan 27, 2005

Supangle

Bu tarifi yemekvebiz grubundan aldım. Tarif sevgili Zeynep Töre'ye ait..Cok güzel ve hafif bir tatlı. Yanlız un miktarı biraz fazla geldi bende. Bu yüzden biraz daha süt ekledim. Sanırım bu tür sorunlar un farklılıklarından oluyor. İcinde kullandığım savoyer bisküvileride tatlıya cok yakıştı. Her tür bisküvi kullanılabilir bu tatlı için..

Malzemeler;

- 4 su bardağı süt
- 1/2 bardak un
- 4-5 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 2-3 dilim kek yada bisküvi ( ben savoyer bisküvileri kırarak kullandım)

Yapılışı;

- Süt ve yumurtayı karıştırın. Kakao ve unu süte eleyin.
- Orta ateşte sürekli karıstırarak pişirin. Kaynamaya yakın şekeri ilave edin.
- Kaynayınca ateşten alın.
- Bisküvileri kırarak kaselerin dibine yerleştirin. Supanglenizi kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerine fındık, ceviz yada samfıstığı koyup ikram edin..
Afiyet Olsun

At 8:38 ÖÖ, Nisan 27, 2005, Anonymous şule said...

Sevgili Hanife benden önce davranmışsın ben de bu tarifi denemeyi düşünüyordum. :). Tadı da eminim görüntüsü gibi harika olmuştur. Ellerine sağlık..

 
At 9:38 ÖÖ, Nisan 27, 2005, Blogger Hanife said...

tadı harika.. Mutlaka dene derim Sulecim..
Senin yaptıgında harika olacaktır..
Sevgiyle Kal..

 
At 11:37 ÖÖ, Nisan 27, 2005, Anonymous Adsız said...

goruntu muhtesem, zaten tadida oyle, ikisi bir arada ...

ellerine saglik hanifecigim..

zeynep tore

 
At 3:01 ÖS, Nisan 27, 2005, Blogger Hanife said...

Asıl senin ellerine saglık Zeynepcim..
Tarif icin yeniden tesekkurler..

 
At 7:05 ÖÖ, Nisan 29, 2005, Anonymous nalan said...

eline sağlık hanife supangle çok lezzetli görünüyor
siteni bugün keşfettim ,henüz tam inceleyemedim benimde bir elişi blogum var ,ziyarete beklerim kolay gelsin..

 
At 7:52 ÖÖ, Nisan 29, 2005, Blogger Hanife said...

Tsekkur ederim Nalan. Her zaman beklerim.. Seninde siten ahyirli olsun..
Sevgiler..

 
At 11:48 ÖÖ, Ocak 04, 2008, Blogger gönülden said...

merhabalar.bizim pizza dükkanımız var.supanglenizi yapım içinde kedi dili kullanarak çok güzel oldu.sonra tatlı dolabımda yerini alarak müşterilerimize sunuldu.
tariflariniz çok güzel çoğunu denedim sonuç mükemmel.mutfak kültürünüze görselliğinize hayranım.en son biber dolmamı yaparken sizin tarifteki gibi biberleri ortadan ayırarak yaptım masada güzel görünüyo 1 de maydonaz ile süsledim ben.aklınıza ellerinize sağlık.

 
At 8:38 ÖS, Ocak 05, 2008, Blogger Hanife said...

Guzel sozlerin icin cok tesekkurler Gonul. Islerinde kolayliklar dilerim. Oldukca yorucu ve zaman isteyen bir is..
Senin de ellerine saglik, tatliyi begenmenize sevindim.
Sevgilerimle..

 

<< Home