Hanifenin Tarifleri: Dilber Dudagı

Perşembe, Mayıs 26, 2005

Dilber Dudagı


İstanbul'a gelmeden once son bir kez kocacgımı sevindirip ona soyle bol sebrtli bir tatlı yapayım dedim. Kendisi sutlu tatlılari, pastaları, brownileri falan tatlıdan saymaz. Yer ama tatlıdan saymaz iste... 'Soyle bol serbetli, yerken serbeti agzına dolacak' der tatlısını tanımlarken:))
Bu kez de hic denemedigim bu tarifi yaptım ve cok guzel oldular. Tarif sofra dergisine ait. Tarifde gecen 250 gr margarini hic kullanmadım. Olculeri yarıya indirdim ve sadece 1 yemek kasıgı kadar tereyag ekledim.. Ben size asıl tarif olculerini veriyorum ve yarı olcuyle 1 buyuk tepsi tatlı elde ettim...

Malzemeler

- 2 adet yumurta
- 3 corba kasıgı yogurt
- 250 gr margarin (sadece 1 yemek kasıgı tereyag kulandım)
- 1 su bardagı zeytinyagı
- 1 corba kasıgı karbonat
- 250 gr ceviz
- 1 kilo kadar un (ben yarım olcude 500 gr dan daha az kullandım)

Serbeti;
- 2.5 su bardagı sekeri, uzerini 1 parmak gececek kadar suyla kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dk bekleyin. 1/2 limon suyunu sıkın. Sogumaya bırakın.

Yapılısı;

- Margarini eritin ve kızdırın. Unun ortasını havuz gibi acın.
- Tum malzemeleri unun ortasına ekleyip kulak memesi kıvamında yogurun.
- Hamuru uce bolun. Her parcayı merdane ıle acın. Ustune ceviz serpin. Rulo yapıp yuvarlayın. Merdane ile yeniden acın.
- Cay bardagı ile daireler cıkarın. İki ucunu bırlestirin. Yaglanmamıs tepsiye dizerek fırına verin.
- Fırından cıkarınca sogumus serbeti gezdirin.
Afiyet Olsun..

Notlarım; Ceviz serpitikden sonra acması zor oldugu icin cevizleri cok iri taneli bırakmayın. Tarifde fırın derecesi verilmemisti ama ben 200C de pisirdim.30 dk kadar bir surede pistiler. Bence, margarin kullanmamam tadında hic bir eksilme yaratmadı.

At 9:06 ÖS, Mayıs 26, 2005, Blogger yemekvebiz said...

tarifi gormeden resmi gordum, harika gorunuyorlar, bana tatli borcun cogaldi hanifecim, ellerine saglik :)
zeynep

 
At 7:00 ÖÖ, Mayıs 27, 2005, Blogger Hanife said...

İstedigin tatlı olsun Zeynep'cigim.. Tarif az sonra gelecek..
Sevgiler..

 
At 3:23 ÖS, Mayıs 27, 2005, Anonymous Adsız said...

hanifecigim, kac gundur buraya bakamdim ama bu gun bu tatli harika dogrusu, ellerine saglik. kocacigin bayram etmistirde sen yokken ne yapacak acaba :))
sebnem

 
At 5:09 ÖS, Mayıs 27, 2005, Blogger Hanife said...

Sebnem Hanım,
Gozlerimiz yollarda kaldı.. Bu tatlıyada mesaj yazmasaydın inan artık bu hatun beni bıraktı diyecektim.. Tatlıyıda bu bahane ile son hız yayınladım o kadar is arasında:))
Cengiz ne yapar ben yokken bilmem. Ama sundan eminim etli yumurta cesitleri ve her turlu kaburga, pirzoladan eksik kalmayacagını biliyorum. Sebze gormeyecek bir muddet, bundan eminim:) Tatlı konusunu bilemem ama hic olmadı dısardan alır artık...

 
At 8:31 ÖÖ, Mayıs 28, 2005, Blogger zeytinağacı said...

Hanifecim ,
Dönüş hazırlıkları başlamış şimdiden:), ellerine sağlık .

 
At 2:39 ÖS, Mayıs 28, 2005, Blogger Hanife said...

Aslı'cıgım merhaba..
Hazırlıklar son surat devam ediyor, buraya az zaman ayırıyorum. Ancak siteye bir iki ekleme o kadar..
Teşekkür ederim..

 
At 10:13 ÖÖ, Ocak 18, 2006, Anonymous oezlem said...

merhaba ellerine saglik güzel görünüyorlar...
benim blogumada ugrarsan sevinirim saglicakla kal
Özlem

http://www.blogcu.com/oezlem

 
At 8:30 ÖS, Ocak 18, 2006, Blogger Hanife said...

Tesekkurler Ozlem. Elbette sayfalarini ziyaret ederim..

 
At 10:13 ÖÖ, Nisan 06, 2008, Anonymous Adsız said...

tatlinin tadini bilmiyorum ama görünüsü hic güzel degil istah acici görünmüyor üzgünüm

 

<< Home