Cheddar Peynirli Brokoli ve Kurutulmus Domatesli Makarna

Lezzetli yemek pisirmek her zaman bol yagli, etli, bol salcali olacak diyenlerden degilim, asla. Sitemi takip edenler bilir. Yagi bile olabildigince az kullanmakdan yanayim. Esim her zaman 'az yagli yemek lezzetli olmuyor' der. Belki alistigimdan, bana cok daha az lezzetli gelmez, az yagli yemek ya da margarin yerine siviyagla yapilmis bir hamur isi. Sanirim psikolojik olarak kendimi daha rahat hissetmek, belki aldigim lezzetden daha onemli. Bu yuzden hem daha saglikli yapmak hem de lezzetli seyler pisirmek icin surekli yeni seyler deniyorum. Farkli baharatlarla tadlandirmak, kullanilan malzeme sayisini artirmak gibi careler cogu zaman ise yariyor..

Bol cheddar peyniriyle firinda bir miktar pisirdiginiz basamelli brokololiyi, sizlerde bu sebzeyi ya da beznerlerini sevmeyen cocugunuza seve seve yedirebilirsiniz. Cocuk diyorum yoksa bu tur oyunlar evin buyuk cocugunda:) pek ise yaramiyor.


Ben basamel sosunu, yarim kasik zeytinyaginda unu 2 dk kavurarak yapiyorum. Boylece unun kokusu biraz azalmis oluyor ve az yagda kizartma etkisi azaliyor. Eskiden sutun icine unu ekler, cirpar ve o sekilde pisirirdim. Ama unu kavurmadan yapinca sanki kokuyor, o yuzden az da olsa kavuruyorum. 5-6 dk kadar hasladigim brokolileri catalla kucuk dallara ayiriyorum ve sosla karistiriyorum. Bolca chaddar peyniri serpip firinda pisiyorum, sadece ustleri kizarana kadar..



Bu guzel brokolinin yaninada gecen gun yaptigim domates kurulu makarnayi deneyebilirsiniz ornegin. Kurutulmus domateslerinizi derin bir kabin icinde,minik minik dogradiginiz beyaz peynirle karistirin. Arzunuza gore baharati ve makarnanizi da ekleyip soyle bir karistirin, sonra afiyetle yiyin....

Yorumlar

  1. Hanifeciğim,

    Ellerine sağlık brokoliye bayılırım hemen bnu akşam denenecek bu tarif ama küçük bir sorum var cheddar peyniri yerine daha masum hangi peyniri kullanabilirim sence ?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Nilufer,
    Ben yazimda az yagli falan diye bahsettim ama bol cheddarli yapinca pek yagdan kismanin anlami olmuyor:) Daha az yagli bir peynir kullanabilirsin elbette. Beyaz peynir bile yakisir bence..

    YanıtlaSil
  3. sevgili hanifecigim brokoliyi gorunce bi not dusmeden gecmiyim dedim.bu ara bende peynirli brokoliye taktim.kavanozda cheddar peyniri aldim, -bir amerikali tanidigimizin onu azicik tereyaginda eritip haslanmis brokoliyle servis yaptigindan esinlenmistim- ben yagsiz erittigim peyniri, hasladigim karnibahar, brokoli ve havucun ustune dokuyorum,yanina haslanmis bagetlerle guzel,kolay ve hafif bir yemek oluyor.tavsiye ederim.makarnada harika gorunuyor bu arada. ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Hanifecim,suaralar blog blog dolasan, herkesin esiyle tanisma hikeyesini konu aldigi ebe-sobe oyununda sobelendin yada ebelendin tarafimdan:)

    YanıtlaSil
  5. Evet bende nurbeyaz gibi yapiyorum, cok leziz oluyor, hanife senin usulde yapacagim , bakalim bizimkiler ne diyecek, bu arada sana soylemeyi unuttum hanifecim, nurbeyazla biz tanistik gecen hafta, bir arkadasin bebegi icin toplanti yapilmisti, cok hos oldu, sanal ortamda tanisip sonra gercege donusunce cok keyif aldim,

    sevgilerimle,
    Zeynep

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Nurbeyaz,
    Cheddar peyniri eritip dokmek cok daha pratik. Aslina bakarsan ben yukardaki tarifide firin yerine mikrodalgada yaptim. 3 dk da pisti bu sekilde. Senin verdigin tarifi bir dahaki sefere deneyecegim,

    Arzu'cugum,
    Tesekkur ederim beni dusundugun icin:) Benim hikayem belki de en ilginci olacak:)

    Zeynep,
    Nurbeyaz ile tanismaniz ne hos. Keske bizim imkanimizda olsa. Mesafe yakin ama, belki birgun kimbilir. Ben de Turkiye'de site sakinleriyle yaptigim toplantida cok keyif almistim..
    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  7. Cheddar peyniri yemeklerde hoş bir lezzetr veriyor.Brokoliyle hiç düşünmemiştim.Deniycem.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver