Hanifenin Tarifleri: Dogumgunu Lezzetleri

Pazartesi, Eylül 19, 2005

Dogumgunu Lezzetleri



Ege'nin dogumgunu icin bu guzel pastayi yaptim bir gun onceden. Aslinda cok niyetimiz yoktu bu sene kutlama yapmaya ama sagolsun arkadaslar yanliz birakmadilar.
Pastanin tarifi burada. Benimkinin kremasi biraz yumusakti ve verilen olculer pasta icin yeterli olmadi. O yuzden yana dizilmis kekleri kesmek zorunda kaldim. Bu sebeble ismini 'Yayik Sarlot" koydum:) Lezzeti cok guzeldi ama. Tarif icin tesekkurler Dilek.

Bu 2 yas kurabiyelerini de askim oglusum icin yaptim. Ege'nin oyuncaklari vardi, belirli sekiller ve onlarin kaliplari, 2 kalibini oradan aldim, guzelce yikadim ve bu sekilleri verdim:)
Tarifi burada. Ancak ben tarifde degisiklik yaptim biraz, katiyag hic eklemedim. 1/2 su bardagi sivi yag ve yarim su bardagi krema kullandim, asil tarifden daha guzel oldu...

At 11:37 ÖS, Eylül 19, 2005, Blogger JANJANLI said...

EGEYE NİCE SAĞLIKLI, MUTLU SENELER
ÖPÜYORUM ONU
SEVGİLER

 
At 12:03 ÖÖ, Eylül 20, 2005, Blogger dilek said...

Sevgili Hanife sarlotun aslinda cok iyi görünüyor. Ölcüler yeterli olmadi derken neyi kast ettin? Krema tutmadi mi ici mi az geldi?

 
At 3:20 ÖÖ, Eylül 20, 2005, Blogger zeytinağacı said...

Hanifecim, Ege 'nin doğumgününü kutlarım . Bak tesadüf ben de kurabiye tarifi yayınladım şimdi EGE için... Sevgiyle öperim.Sağlıklı, uzun bir ömür dileyerek...

 
At 3:40 ÖÖ, Eylül 20, 2005, Anonymous sebnem said...

Hanıfecıgım pastada kurabıyelerde cok guzel ve lezzetlı gorunuyorlar.Ellerıne saglık egos cok beyenmıs her ıkısınıde. Baksana nasıl seyredıyor onları

 
At 7:13 ÖÖ, Eylül 20, 2005, Blogger cimcime said...

sevgili ege'ye yeni yaşının sağlık , mutluluk getirmesini ve nice yaş günleri kutlamasını dilerim. Yanaklarından kocaman öpüyorum.
Sevgilerimle:)

 
At 8:21 ÖÖ, Eylül 20, 2005, Blogger Hanife said...

Ozelm, Asli, Dilek, Sebnem ve Cimcime,
Cok tesekkur ederim. Biz de siz cici teyzelerimizi cok opuyoruz.
Dilek,
PAstanin kremasi az geldi, yani benim kek biraz buyuktu ve dilmlerde iri oldu o yuzden krema yetersiz kaldi ve alcak oldu o yuzden oyle yazdim:)
Krema biraz suluydu, ben ricotto kullandim, belki de ondan, Ama lezzeti oldukca guzeldi.
Aslicigim, kurabiylerine simdi baktim. Ne kadar guzeller. Harika.. Ellerine saglik. Merak edenler icin linki burada:
http://zeytinagaci.blogspot.com/2005/09/drt-mevsim-kurabiyesi.html

 
At 7:47 ÖÖ, Eylül 21, 2005, Blogger yEşiL said...

Minik Ege'nin gecmis doum gününü bende kutlamak isterim! Beraber nice uzun saglikli ve muhtesem güzel yillar gecirmeniz dilegiyle :)

 
At 4:19 ÖS, Eylül 21, 2005, Blogger Hanife said...

Cok tesekkur ederim Sevgili Gulsen..
Son gunlerdeki yogunlukdan sana hosgeldin diye mesaj bile yazamadim.
Temennilerin icin cok sagol..

 
At 7:50 ÖÖ, Ekim 08, 2005, Anonymous Adsız said...

Hanife cigim,

Ben de kati yaga karsiyim, ama krema dedigin heavy cream dedigimiz sey mi? Bir aciklarsan cok cok sevinirim, ben de minigime yaparim bir gun.

Cok cok tesekkurler simdiden.

Bobbynin annesi

 
At 1:16 ÖS, Ekim 09, 2005, Blogger Hanife said...

Merhaba,

Burada kremalar yag derecesiyle satiliyor, ben bazen %35 lik bazen de % 15 lik kullaniyorum. Bu pogacada %35 lik kullandim, zaten cok az ekledim. Sanirim heavy cream olacak.
Gec cevap yazdigim icin kusura bakmayin.
Sevgiler..

 

<< Home