Elma -YE#2




Baktim ki gun daha bitmemis, ee tatli krizide gelmis, en cabuk ne yapilir dedim kendi kendime, Ege'ye elma soyarken. Birden aklima geldi bu uydurma tarif:) Bir oncekinden cok buyuk fark yok aslinda ama daha pratik.

Tereyagda Kizarmis Elma
Elmanin kabuklarini soydum guzelce, ince ince dilimledim, nazikce cekirdekleri ayikladim. Cekirdek yataklarina dokunmadan, ama bir kismi bicagin ucuna dayanamadi ve dagildi. Neyse, sonra efendim, 1 tatli kasigi tereyagini erittim tavamda, ekledim elmalari, kisik ateste agir agir pisirdim. Biraz tarcin serptim, biraz esmer seker, ama cok degil. Tatlim hafif olsun istedim. Zaten bu elmalarda seker gibi masallah. Zencefil koymadim bu kez, sadece tarcin. Biraz da karanfil serptim kokusunu versin diye. Yarim su bardagi portakal suyu ekledim ki yumusasin elmalar. Sekerin karamellerisince aldigi renk ve o muhtesem tereyagli elma kokusu. Himmmm enfes.
Yaninda dondurmayla, dedim ki evdekilere, deymeyin keyfime......

Yorumlar

  1. Ellerine saglik Hanife! Zencefilli tarifini sevdim fakat bu tarifin dedigin gibi cok pratik!

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Dilek,
    Hosgeldiniz tekra tekrar:)
    Bu tarifi yapmak 10 dk yi bulmuyor bile..

    Keske sana uzatabilsem bir parcacik Burcu:)

    YanıtlaSil
  3. uzun zamandır yazamadım ama tarifleri kaçırmıyorum harikalar gene macit yenibuluş gibisin valla hayatım elmalı tatlıyı en kısa sürede deneyeceğim ellerine sağlık
    nihan

    YanıtlaSil
  4. Tesekkurler Canim....
    Mesajlari eksik etme, bekliyorum yanii..

    YanıtlaSil
  5. EN SONUNDA BECERDİM MESAJ YAZMAYI TEKNOLOJİ ÖZÜRLÜ OLUNCA BÖYLE OLUYOR SAĞOL HAYATIM BİLGİ VERDİĞİN İÇİN YOKSA SEN BURALARA GELENE KADAR BEKLEYECEKTİM :(((((

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyorlarda ilk kez duyduğum bir tarif.benemeyi tereyağ yerine nasıl bir yağla yapabiliriz?

    YanıtlaSil
  7. Askolsun Nihancigim..

    Sevil merhaba,
    Aslinda yag hic koymayabilirsinde. Meyvalari pisirirken genelde tereyag kullaniliyor bir cok tarifte. Porakal suyu ya da elma suyu falan kullanabilecegin icin yaga cok gerek olmayabilir aslinda. Yeterki elmalar yanmasin. Basta bir miktar meyava suyu eklersin yag yerine..

    YanıtlaSil
  8. Hanife, sıradan geziyorum tariflerini. İşte akşama yiyeceğimiz yemek belli oldu; elma!!! Hehe, evde elma, şeker, tarçın, karanfil var. Üstelik çok kolay, sırf bunu yemek için gücümü toplayabilirim ama yemek kısmını eşim Mert'e bırakıyorum. ;)
    Harika fikir işte buna derim. ;)

    YanıtlaSil
  9. Bu tarif 10 dk ni bile almaz Basak. dener, seceveksin mutlaka. Ben bunu yaptigim gun bir elmadan hemen kendim icin yaptim. Esim, Cengiz sevmez elma tatlisini. O an gordu, yaninda dondurma falan. Neymis bakayim dedi ve bir daha elinden alamadim:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver