Sobelendim!

Sevgili Arzu sobelemis beni ve esimle nasil tanistigimi paylasmami istemis. Iddia etmiyorum ama, en ilginc hikayesi olanlardan biriyim yuksek olasilikla.
Anlatayim efendim;

2000 yilinin Eylul ayinda ailecek tatilimiz yapmis ve artik yeterince bunaldigim is yerinde halen calismaktaydim(5 yildir calisiyordum).Uzun bir sure izin alip Abd ya da Kanada'da dil egitimi icin okul aramaya basladim internetden. Yuksek ogrenimini Toronto'da yapan bir arkadasimdan, o ulkenin daha ekonomik oldugunu ve iyi okullar bulabilecegimi biliyordum. Arastirmalara basladim. Bu arada bu isi yapanlarla direk gorusme umuduyla icq da arama yaptim, 'Kanada'da yasayan ve Turkce konusan' seceneklerini yazip enter a bastim ve listedeki ilk kisiye "merhaba" dedim. Simdi yazarken bile yuzum guluyor ve ellerim o gunku gibi titriyor sanki. Yani benimki gibi bir amacla tanisan kac kisi vardir ki dunyada?? Nickname'i Ozan (yani yegeninin ismi). Hosbesden sonra anladim ki, ogrenci falan degil, Montreal'de yasayan ve calisan biri:) Yani aradigim ozellikler yok:) Buna ragmen saatlerce yazistik o gun. Ertsi gun is gunuydu ve uzuuuunnn bir mesaj birakmisti. Bir sonraki gun yine ayni.
Daha sonra tekrar karsilastik, yine uzun sohbetler falan. Fotografimi istedi benden, elbette dedim gonderirim tabii:) Benim nickname:kedicik ve dosyalarim arasinda harika bir kedi fotografi var, onu gonderdim. Yasadigi soku hala hatirlarim, acayip bozulmustu:) Ilk tepkisiyse 'acilen epilasyona ihtiyacim olduguydu'. ( itiraf ediyorum, benden daha fazla esprili). Neyse erken affettirdim kendimi, ardindan gonderdim kendi fotografimi.

Evet aynen oyle, sanal ask bizimki. 3 ay kadar sonra ben tatile geldim Montreal'e, tanismak icin. Kisin ortasi hava buz gibi, her yer kar, surekli kar yagiyor ve 'deli' ben dunyanin bir ucuna tatile(?) gidiyorum. Bir hafta gezdik, ona da gezmek denilirse, sogukdan sadece yeraltindaki magazalari ve dev alisveris merkezlerini. Sonra Turkiye'ye donus ve evlilik icin hazirliklar, yani benim Montreal'e temelli gitmek icin yaptigim atilimlar, isten ayrilik, aileden ayrilik vs. Bu taraf isin biraz huzunlu kismi tabii. Yani hic akilada hesapda yokken, hayatini sifirdan degistirmek, ailenden cok uzaklara gitmek, sadece cok kisa surede tanidigim biriyle evlenmek. Ama iyi ki o gun internete baglanmisim ve Cengiz'i bulmusum. 8 Nisan 2001'de Montreal'de evlendik.

Beraberligimizin sonsuza kadar gitmesi dilegiyle. Biricik askimiz Ege'ye sahip olduk bu sayede. Bundan daha guzel bir mutluluk var mi?

Ben de Dilek, Burcu ve Ozgul'u sobeliyorum, eger arzu ederlerse...

Yorumlar

  1. Cok guzel bir hikaye, gercekten

    Her zaman beraber mutlu, saglikli ve guzel bir hayat gecirmeniz dilegiyle

    Sarah

    YanıtlaSil
  2. Allah mutlulugunuzu daim etsin, ben de seni 3 sinri soru oyununda sobeledim, sorular 17 eylul postumda.

    YanıtlaSil
  3. Hanifecim, masallah cesaretli kizmissin,ailenide ikna ediyorsun.. dusunuyorumda bukadar cesur olamazdim, ama iste nasip olunca nerden nereye Allah sebeb halkediyor birden hersey farkli sekilde oluyor, hic akla hayale gelmedik sey!!!Allah bir omur mesud bahtiyar etsin,muhabbetiniz artarak devam etsin ins..buarada Ege'ye opucukler...

    YanıtlaSil
  4. Hanifecim, masallah cesaretli kizmissin,ailenide ikna ediyorsun.. dusunuyorumda bukadar cesur olamazdim, ama iste nasip olunca nerden nereye Allah sebeb halkediyor birden hersey farkli sekilde oluyor, hic akla hayale gelmedik sey!!!Allah bir omur mesud bahtiyar etsin,muhabbetiniz artarak devam etsin ins..buarada Ege'ye opucukler...

    YanıtlaSil
  5. Cok tesekkur ederim Seniye.

    Arzu merhaba,
    Benim yaptigim isin buyuk cesaret oldugunu biliyorum. Ama sonu guzel oldu ya, cok sukur.. Guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  6. Hanıfecıgım,bu sevdayı senın agzından dınlemıstım ama burada okurken ınan ıcım bır tuhaf oldum.sonucu zaten bır harıka bunları anlatacak mutlu bır es ve ege gıbı harıka bır evlat,mutlulugunuzun hayat sonuna kadar olması dılegıyle senı ve egeyı cok opuyorummm.

    YanıtlaSil
  7. HANIFECEGIM BU GUN BERAAT KANDILI.KANDILIN KUTLU OLSUN,NICE KANDILLERE. SENI VE EGEYI COK OPUYORUM

    YanıtlaSil
  8. Sebnemcigim,
    Seninde kandilin mubarek olsun canim..
    Sevgiyle, huzurla..

    YanıtlaSil
  9. Hanife, masallah cesaretliymissin! Simdi anlasiliyor senin nazar boncugun ;) Omur boyu mutlu kalin insallah.

    YanıtlaSil
  10. BU HİKAYEYİ ÇOK YAKINDAN BİLMEME RAĞMEN TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU HAYATINDA VERDİĞİN EN GÜZEL KARAR OLMUŞ BENCE :)))))
    ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR DİLEĞİYLE
    SEVGİYLE KALIN...
    NİHAN

    YanıtlaSil
  11. Fethiye, Nihan ve Ozlem,
    Cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin....
    Ben de sizlere guzel ve mutlu bir omur diliyorum sevdiklerinizle beraber..
    Fethiye,
    Nazar boncugunu aslinda Ege'nin sayfasi icin almistim, hani o kadar fotograf falan koyuyorum, inanc iste:) aslinda o kadar guclu olmasada inancim:)

    YanıtlaSil
  12. Mutluluğunuz çoğalarak ömür boyu sürmesini dilerim.Gerçekten ilginç ve çok özel bir tanışma hikayeniz varmış.
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  13. Cok tesekkur ederim Cimcime...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel bir hikaye bu. Allah hiç ayırmasın, mutluluğunuz daim olsun.

    YanıtlaSil
  15. Hanife, istediğiniz gibi bir hayat dilerim. Mutluluklar.
    Takıldım sitene çıkamıyorum. ;)

    Not: Bize de iş var mı orada, İstanbul bizi bitiriyor burada... Offf...

    YanıtlaSil
  16. Cok tesekkur ederim Basak,
    Heryerin tadi ayri guzel. Ben simdi orayi ozluyorum, orada uzun kalinca da burayi:) Siz gelin hele yapariz birseyler:)) ( cok klasik oldu degil mi? ). Sana iyi gezmeler, her zaman bekleriz:))

    YanıtlaSil
  17. Pek hos bir hikaye bu. Sanki romantik bir filmin fragmanini izlemis gibi oldum. Mutlulugunuz daim olsun Sevgili Hanife.

    YanıtlaSil
  18. merhaba benimde evlenme hikayem seninkine yakin ama benimki turkiye sinirlarinda geciyor:)cok guzel bir oglun var, maasallah.esin ve oglusunla birlikte bir omur boyu mutluluklar dilerim...

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Yesilerik ve Mom,
    Dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. Ben de sizlere omur boyu guzelliklerle gecen beraberlikler diliyorum...
    Sevgiyle..

    YanıtlaSil
  20. Hanaifecim, yazini görmedim cok altlarda kalmis, beni sende sobelemissin artik hem Binnur icin hemde senin icin yazmis oldum sorry canim. Tanismaniz cok ilginc ve cok tatli mutlulugunuz hic bir zaman eksik olmasin, saglikli ve neseli bir yasam dilerim.
    sevgilerim

    YanıtlaSil
  21. Güzel ve sonu mutlu sonla biten bir olay.Ömür boyu mutluluklar Hanife

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Ozgul,
    Ben de sizin hikayeyi cok sevdim. Ben de size mutlu bir omur diliyorum, evlatlarinizla birlikte. Temmenileriniz icin cok tesekkurler..

    Nilufer,
    Guzel ve samimi dilegin icin tesekkur ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver