Hanifenin Tarifleri: Pizza

Cumartesi, Kasım 05, 2005

Pizza



Iste bizim lezzetlerin en onemlisi. Bildiginiz gibi ayni zamanda resturantimizda pizzada yapiyoruz.
Fotografdaki eller sevgili arkadasim ve ortagim Inci'ye ait:) O hengamede kadin siparis derdinde, ben de "dur poz ver, elini cek, isigi kapatma" gibi uyarilarla yardimci olmak yerine is cikartiyorum basina.

Tarif basit, hamur icin un, tuz, seker, yag ve su kullaniyoruz. Hamuru iyice yogurun ve bir muddet mayalandirin. Tepsiniz buyuklugunde acin ve uzerini ellerinizin ucuyla biraz "tirmiklayin". Bu is icin ozel bir alet var, belki goreniniz vardir. Ucu sivri disleri var ve yuvarlayinca hamuru eziyorsunuz bu dislerle. Bu sayede hamur cok kabarmiyor. Ama dikkatli olmak gerek, hamur delinirse sos akar ve hamur yapisir. Hamuru cok degisik tariflerle yapanlarda vardir mutlaka. Gecen gun bir italyan komsumuzdan farkli bir tarif aldik mesela, kendisi su anda turizm acentesi isletiyor ama eskiden pizzeriasi varmis. Hayvansal yag (sanirim ingilizcesi shortening) kullanmamizi tavsiye etti bize. Ama biz hamurumuzdan memnunuz. Umarim musterilerde seviyordur. Simdiye kadar gelen gorusler olumlu yonde ve hep boyle gider insallah...

Sos icinse, domates puresi, biraz kekik, maydanoz kurusu, tatli toz biber, bir miktar su..

Uzerine arzunuza gore ne isterseniz koyun, resimdeki salam, mantar ve biberden olusan buranin klasik pizzasi. Benim favorim sebzeli olan..
Ya da bizim spesiyali deneyebilirsiniz mesela. Uzerine sirasiyla biraz sos, mantar, kasar, sogan parcalari, yesil ve siyah biber(dilimlenmis), domates, biraz kekik, beyaz peynir ve bir miktar zeytinyagi. Tam ismimize yarasir gibi degil mi?? Olivier Resturantin spesiyali..

Firininizin derecesini 240 C (480 F) ayarlayin ve isinmasi icin bir sure bekleyin. Firin isisi cok onemli, gerekli isiya ulasmamissa hamur kurur ve sertlesir. Bizdeki firin, pizza icin uretilmis ozel firin oldugundan toplam 5 dk gibi bir surede hazir oluyor. Siz de evde denerseniz cok uzun surecegini sanmiyorum.

Hepinize guzel ve isikli gunler diliyorum.....

At 10:48 ÖÖ, Kasım 05, 2005, Anonymous sebnem said...

hanıfecıgım bu pıza harıka gorunuyor elınıze saglık ah sımdı olsaydıda yeseydık nım nımmmmm
enfes olurdu vallaaaaaa

 
At 11:11 ÖÖ, Kasım 05, 2005, Blogger Hanife said...

Canim nasil da hemen gorup mesaj yazmissin. Henuz yayinladim inan:)) Jet arkadasim benim..
Ben geleyim ya da en guzeli siz gelin, ben size ellerimle yaparin canim...

 
At 3:01 ÖS, Kasım 05, 2005, Anonymous sebnem said...

canım ya ben her gun en az uc kez senın sıteyı zıyaret edenlerdenım.helede tarıf varmı dıye daha cok bakar oldum ramazanda.tabıkı senın restorant benım hayallerımın bıtmesı oldu :) şaka canım şaka ama buraya bakmadan olmuyor. kolay gelsın egosumu ve senı cokkk opuyorummm

 
At 7:03 ÖS, Kasım 05, 2005, Blogger yemekvebiz said...

Cok guzel gorunuyor,
bu haftaki Yemekbiz'in haftalik yemek listesine hemen koydum bile :)))

elinize saglik.

zeynep

 
At 8:11 ÖÖ, Kasım 07, 2005, Blogger Elifce said...

Sevgili hanifeciğim harikalarından biri de bu olsa gerek.Ben bu pizzayı çiğnemeden yutarım o kadar.BANANE BANANE Kokusunu bile aldım yahu aaa dur kız annem içerde fırına karnıyarık koymuş onun koksuymuş :) ellerinize sağlık canım

 
At 2:16 ÖÖ, Kasım 10, 2005, Anonymous Adsız said...

HANİFFFFFFFFFF,HİÇ SESİNİZ ÇIKMIYOR İŞLER ÇOK YOĞUN İNŞALLAH AMA ARADA BEN BURDAYIM DE HERGÜN SİTEYE GİRİP BOŞ ÇIKMAK ÜZÜYOR BENİ VE SİZLERİ MERAK EDİYORUM.SAĞLIĞINIZ YERİNDEYSE ÖNEMLİ DEĞİL KENDİNİZE İYİ BAKIN CANIM EGEMİ ÇOK ÖPÜYORUM
NİHANNNNN

 
At 7:11 ÖÖ, Kasım 10, 2005, Anonymous Nilüfer said...

Hanife müthiş olmuş pizza acilen denemem lazım lütfen tarifini tam olarak ver.

 
At 2:36 ÖÖ, Kasım 12, 2005, Anonymous SEBNEM said...

HANIFECIGIM NERELERDESIN,BAYRAMDAN BU YANA SESIN CIKMADI.UMARIM HEPINIZ IYISINIZDIR.GERCI ISLERIN YOGUNLUGU YUZUNDEN FIRSATIN OLMAMISTIR BURAYA BAKMAYA AMA GENEDE SEN BIZLERI UNUTMA BURADA :) KOLAY GELSIN CANIM SENI VE EGEYI COKKK OPTUM

 
At 7:02 ÖÖ, Kasım 13, 2005, Blogger ssertac said...

Ellerine Saglik Hanife harika gorunuyor pizzan.
Inci'nin de ellerine saglik tabi:)
Sertac

 
At 7:12 ÖÖ, Kasım 13, 2005, Blogger Hanife said...

Arkadaslar merhaba,
Buralardayim ama vakit bulamadim hic mesajlara bakmaya.
Nilufercigim tarifi yazdim aslinda. Tam olculer cok zor. Biz buyuk olculerde yapiyoruz hamuru. 20 kilo unla hamur yaiyoruz mesela. 1 yemek kasigi maya, yarim su bardagi sivi yag, 1 yemek kasigi seker, biraz tuz ve un. Ust malzeme nasil istersen:))

Sebnem ve Nihan,
Cok iyiyim canlarim. Yogunluk ve eve vakit ayirmama disinda sorunum yok cok sukur. Ben de sizi optum.

Sertac, Zeynep ve Elif,
Cok tesekkur ederim.

Sevgiyle...

 
At 3:05 ÖS, Ocak 25, 2009, Anonymous Adsız said...

evet tariflerin çok güzel.tebrikler

 

<< Home