Yeniden Sobe..

Sevgili Arzu sobeledi beni ve benden hayatimdan 20 rastgele seyi yazmami istemis. Ne zamandir bosvakit bulup yazamadim..
Soyle hizlica, pke dusunmeden yazayim diyorum:))

- Neredeyse 5 yildir Montreal'de yasiyorum. Kalbimin yarisi belki hatta tamami hala Turkiye'de. Cok uzun bir sure daha burada yasamayacagimi, bir sure sonra kesin donecegimi dusunuyorum (umut ediyorum). Ege'nin akrabalarindan uzak buyumesini istemiyorum. Buyuyunce benim gibi dedesiyle, babaannesiyle, anneannesiyle hatiralari olmali.
- Gezmeyi ve yeni yerler gormeyi cok severim. Hic bos vakit gecirmek istemem. 10 dakika bos oturamam asla. Surekli yapacak islerim vardir. En tembel zamanlarim internet basinda gecirdigim sureler. En uzunlarida siteme birseyler ya da yeni tarifler eklerken olur.
- Kitap okumak en buyuk tutkum, her ne kadar su siralarda imkansiz olsa da. Cocuklugumda da ne bulsam okurdum.
- Sinema ve tiyatroyu cok severim. Lisede en buyuk hayalimdi tiyatro uzerine egitim almak, ama kismet degilmis:)
- Duzenliligi severim, evimi duzenli turar(dim)im. Temizlik yaparken en sevmedigim sey yer silmektir.
- Kedilere asigim. Aslinda her hayvani severim ama kediler ozel bir yere sahip. Iki kez kedim oldu. Birini gencken almistim, dedemin kedisinin yavrusuydu, acayip guzeldi ve 7 yil yasadi. Ikincisi burada oldu. Onu da bir arkadasima vermek zorunda kaldim.
- Kocaman bahcesi olan evim olmasini cok istiyorum. Toprakla ugrasmayi seviyorum, sebze yetistirmeyi, meyva agaclarimdan meyva toplamayi hayal ederim hep.
- Son 2 aydir kendime 5 dk bile ayiramaz oldum. Evde kalmayi ya da uzun uzun yemek yapmayi, butun gun Ege'yle ve esimle vakit gecirmeyi ozledim. Arkadaslarimin bloglarini gezmeyi, yorum birakmayi ve internetde dolasmayi ozledim.
- Ailemle telefonda konusurken eskiden aglardim genelde, simdi bogazimiza bir yumru oturuyor, aglamamak icin zor tutuyorum kendimi. - Annemle internetde chat yapmak cok keyifli. Yani keyifliydi. Simdi onun Yagmur (yegenim) gibi bir zaman yiyici makinasi var:) Bense evde bile degilim uzun saatler.
Hele annemin goruntuyu alinca attigi cigliklar harikaydi:)
- Mutfakta vakit gecirmeyi severim. Yeni tarifler denemeyi. Gerci hic bir tarife sonuna kadar uymus degilim ama..
- Kamp yapmayi severim. Gencligimde yillarca Canakkale'de kamp yapmistik. Hayatimda gecirdigim en guzel zamanlar oradadair.
- Oldukca panik birisiyim. Cok tezcanliyim. Basladigim birseyi hemen bitirmeyi isterim.
( Buraya kadar olan kismi gecen gun yazmistim. Simdi devam ediyorum yazima.)
- Haksizliga ve riyakarliga hic tahammul edemem.
- Mutfak merakim Montreal'e geldikten sonra basladi. Her zaman keske daha erken kesfetseydim diyorum. Kesinlikle meslek olarak secerdim. Hatta cogu zaman dusunuyorum, bu konuda profesyonel egitim almayi.
- Yeni isim sayesinde bircok sey ogrendim ve hayatta en pahali seyin tecrube oldugunu daha iyi anladim.
- Cocuklugumdan beri Japonya'yi gormeyi cok isterim. Oranin kulturu her zaman cekmistir beni. Fransizca kursunda tanismistim bir Japon teyzeyle. 80 yaslarindaydi ve o yasta bile yeni bir dil icin okula devam ediyordu. Onu ulkesiyle ilgili sorularimla ve yarim yamalak Fransizcamla bayiltmistim o zamanlar:))
Umarim birgun gidebilirim.
- Sobeleme islerini cok seviyorum. Boylece birbirimizi daha yakindan taniyoruz. Her ne kadar ben gelismeleri son donemde hep geriden takip etsem de.

Yorumlar

  1. Hanifecim yazdiklarini keyifle okudum:)buarada canakkalede gecti ogrenciligimin ck az bi bolumu, ama cok guzeldi gecen gunlerim...Sevgiler, gec de olsa paylasimin icin tesekkurler...

    YanıtlaSil
  2. Keyifle okudum rastgelelerini.. Umarım işlerin istediğin gibi gidiyordur ???
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Arzu ve Cimcime,
    Cok tesekkur ederim. Yazmak ta keyifliydi.
    Isler biraz zorluyor cimcime, ilk zamanlar cok zor derlerdi gercektende oyleymis...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Hanife 20 rastgele detayını zevkle okudum.
    İşlerinde kolay gelsin. Eminim ki oarlarda harika yerler. (Benim de kuzenim ve yakın bir arkadaşım Kanada da yaşıyor.) Ama inşallah istediğin gibi en kısa sürede buralara gelirsin.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. sevgili nihan,
    cok tesekkur ederim. buralar cok guzel tabii. dogasi cok guzel ozellikle. ama insanin vatani gibi olmaz diye dusunuyorum asla.
    icten dilegin icin cok tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  6. Ah sorma bu yeni kitada an-babayi olesiye ozlemeyi, gozyasini tutabilmek icin espriler yapip kahkahalar atmayi. O kamera denen meredin icinden gecip anaciginin yanagina yanagini dayamak icin duyulan dayanilmaz hasret...

    YanıtlaSil
  7. Bir zaman sonra insan ona da alisiyor sevgili Hande. Allah sabirlar versin, hepimize..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver