Kayıtlar

Ekim, 2005 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Bizden Lezzetler

Resim
Ista sizlere Olivier Restaurantin ilk fotografi. Daha bircok fotograf cektim ama cogu kosturma arasinda cekildiginden cok iyi degildi. Sadece bunu yayinladim o yuzden. Bu guzel goruntuler de gecen aksam gelen konuklarimiz icin yaptigimiz lezzetler. Arnavut cigeri ve cevizli baklava... Tarifleri de cok yakinda:)) Sagliacakla kalin dostlar..

Benden Haberler

Resim
Ne yazik ki bir tarifim yok, ama sizin icin cok guzel fotograflarim var:) Yukarda gorunen guzel sey hakiki Erzincan Tulumu. Buralarda degil Erzincan"lisini Montreal'lisini bile bulmak zorken ben nasil buldum diye merak edenlere aciklayayim. Bir arkadasimin arkadasinin kizinin (?)NewYork'da bakkali varmis, sanirim Turk bakkali. Oradan getirttik bu peyniri. Tadi harika. Yanindaki pide de restaurantimizin eseri olan ekmek:) Pizza hamurundan pide yaptik, gayet de leziz oldu hani.. Alttaki fotograflar, Ege'nin yuva yolunda cektigim goruntulr. Sizlere uzun sureden beri soz verip de yerine getiremedigim, buradan sonbahar manzaralari.. Daha fazlasi icin Fotograflarimi tiklayin lutfen.. Gorusmek uzere, mutlu ve saglikli gunler diliyorum...

Ozledim.....

Cokkkk ozledim, hem de ne cok. Sadece maillere bakiyor, belki bir iki kisa cevap yazip cikiyorum evden:( NAR YE ye bile katilamadim.. Hepinizi cok ozledim dostlar.. Yakinda insallah yazacagim birseyler, ekleyecegim guzel tarifler..... Hepinize kucak dolusu sevgiler.

Yalanci Su Boregi

Resim
Bu tarifi gecen sene, portakal agaciyla daha yeni tanistigim siralarda yorum yazan arkadaslardan bir hanim vermisti. Kendisine nasil ulasacagimi bilemedigimden tarif defterine not yazdim. Belki kendisini bulup izniyle yayinlayabilirim diye. Ama ses gelmedi henuz kendisinden:) Ben de yayinladim, belki takip ediyorsa sayfalarimi buraya notunu yazar.. Egg roll hamuru Cinlilerin yagda kizarttiklari bir tur boregin hamuru. Normal olarak hamurun icine cesitli malzemeler konularak sigara boregi gibi siviyagda kizariyor. Biz farkli bir amac icin kullandik, yurt disinda yasanyanlar ve su boregi gibi zahmetli boreklere vakit ayiramayan hanimlar icin ideal bu tarif. Lezzeti konusunda tek soz soylemem, ama hamur biraz kalin fotografta da gordugunuz gibi. Ama olsun dedirtecek kadar lezzetli.. Malzemeler; - 450 gr egg rol hamuru (dondurulmus sekilde satiliyor) - 150-200 gr tereyag (erimis) - 350 gr beyaz peynir - 1/2 demet maydanoz - kaynamis su Yapilisi; - Peyniri rendeleyin ve maydanozlari ince i

La Vie en Rose

Resim
Pastanin adi ne guzel degil mi? Tadi da cok guzeldi ama goruntu istedigim gibi olmadi. Neden mi? Keki yaptikdan sonra iri bir catalla kekde sirayla delikler acmak gerekiyor, ben bunu tam yapamadigim icin pembe renkli damarlar tam belli olamadi. Ama soyledigim gibi tadi cok guzeldi. Tarif soyle; Malzemeler; - 1 adet hazir pandispanya ya da yapmak icin: - 4 adet yumurta - 4 kahve fincani seker - 4 kahve fincani un - 1/2 paket kabartma tozu - 450 gr cool whip (ya da bir paket krem santi) - 1 kucuk paket cilek ya da herhangi bir kirmizi renkli jole Yapilisi; - Keki kendiniz yapacaksaniz, yumurtalari sekerle birlikte en az 10 dk cirpin. Unu ve kabartma tozunu ayri bir kapda karistirip karisima ekleyin. Unu yumurtali sekere yedirin ve yaglanmis ya da yagli kagit serilmis 23 cm lik pandispanya kabina bosaltin. 180 C de pisirin. - Krem santiyi uzerindeki tarife gore hazirlayin. - Keki kalibindan cikardiktan sonra pastayi koyacaginiz kaliba alin. Iri bir catalla sirayla kekde

Hayirli Ramazanlar

Resim
Size bu guzel pasta esliginde guzel ve hayirli bir Ramazan dilemek istedim. Hayatimin belki de en yogun gunlerini yasiyorum su siralar, cok vakit ayirmiyorum o yuzden hem siteye hem blog arkadaslarima:) Bu yogunluk bir sure daha devam edecek gibi. Size en kisa surede bu pastanin tarifini verecegim, zaten cok kolay:)) Guzelliklerle dolu, hayirli Ramazanlar....