Ege'ye Ozel Lezzetler

Mutfagimi takip edenler bilir. Genelde evde pisen her yemek Ege dusunulerek yapiliyor. Ona ozel bir yemek cok seyrek yapiyorum. Kullandigim baharatlari(ki zaten ben ve esim cok aramayiz cesitli baharatlari) ve tuzu ona gore ayarliyorum.
Bu corba ve kurabiye ona ozel yapildi ama. Dun aksam izinliydim:) Yani esim gitti yerime. Ben de saatlerce oglumla oynadim. Yerde yuvarlandik, yatakda zipladik, saklambac oynadik:)) Cildirdi, cigliklar atti evin icinde. Biran once dukkani satma istegim daha bir artti yani:( Onun yorulup bir sure tv izledigi bir vakit bu kurabiyeleri yaptim. Corba ise az once hazir edildi. Yani sabah saatlerinde. Her ikisi de cok saglikli. Ufak cocuklariniz icin siddetle tavsiye edilir..

Yulafli Havuc Corbasi

Yulaf oldukca saglikli bir besin maddesi. Mineraller acisindan cok zengin, protein ve B grubu vitaminleri deposu. Sabah kahvaltilarinda yulafli musli yemek gune iyi baslamak icin birebir. Icerdigi bitkisel proteinler ve nisasta sayesinde vucuda uzun sure enerji sagliyor. Bu yuzden buyumekde olan cocuklar ya da anne adaylari icin ideal bir besin maddesi. Duzenli tuketildiginde vucudu tazelendiriyor. Yulaf ezmesini koftelerinizde, kurabiyelerinizde, ekmeklerinizde kullanabilirsiniz. Sabah bir miktar sutle lapasini yapabilirsiniz ya da icine bir miktar pekmez ve ceviz, badem ve birkac kuru meyva ekleyerek kendinize musli de hazirlayabilirsiniz. Benim daha once yaptigim bu kurabiye de oldukca guzel bir tarif.
Ege birkac gunden beri kaizlik sounu cekiyor. Ben de dogal yollardan cozleye calisiyorum. Bol lifli besinler veriyorum. Portakal ve mandalinayi meyva olarak sevmiyor. Yulafi nasil degerlendirsem diye dusunurken buldum bu corbayi. Yani tarif tamamiyla uydurma.

Malzemeler;

- 1 adet havuc
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1/2 su bardagi yulaf
- 1/2 yemek kasigi un
- 1 yumurta
- 3-4 yemek kasigi yogurt
- 2-3 su bardagi su




Yapilisi;

- Ufak ufak dogradiginiz havuclari zeytinyaginda 2-3 dk pisirin. Unu koyup rengi donene kadar kavurun.
- Suyunu ekleyin. Kaynayinca yulafi ekleyin ve 10 dk kadar daha pisirin.
(ben yulafdan once blendardan gecirdim)
- Tuzunu ekleyin.
- Yogurtla yumurtayi ayri bir kasede iyice cirpin. Corbanin suyundan biraz koyup ilinmasini saglayin. Boylece yumurta corbanin sicakligiyla pismeyecektir. Karisimi corbaya ekleyin ve kaynayana kadar karistirin.
- Pistikden sonra biraz sut ya da krema ilavesiyle sunabilirsiniz.

* Ben bu corbayi daha once kereviz ile denedim, Ege onu daha cok sevmisti. Ayni sekilde bircok sebzeyle, kabak, patates gibi deneyebilirsiniz.



Fistik Ezmeli Kurabiye

Fistik ezmesi oldukca saglikli bir besin maddesi. Tum gun enerji harcayan yaramazlar icin gerekli enerjiyi saglayan bir besin maddesi. Cinko, demir, protein, E vitamini ve lif acisindan oldukca zengin. E vitamini çok önemli bir antioksidan koruyucu olarak hücreleri toksinlerden koruyor. Ayrica kolestorolu dusuren doymamis yaglardan icerir.

Ege'ye sabah kahvaltilarinda bir parca ekmek ve balla veriyorum, fistik ezmesini. Severek yiyor. Ben bile bu kurabiyeyi cok sevdim, niye yalan soyliyeyim ben ondan daha cok yedim. Sanki cok ihtiyacim varmis gibi:)
Sizlere de tavsiye ederim. Yapimi da olcukca basit. Tarifi evdeki markanin ambalajindan aldim. Ayrica buradan baska tariflere de ulasabilirsiniz.

Malzemeler:

- 1 bardak fistik ezmesi
- 1/2 bardak seker
- 1 yumurta

Yapilisi;

- Tum malzemeleri karistirin. Elinizle ya da kasikla yagli kagit serili firin tepsisine ya da yaglanmis tepsiye dizin.
- 180 C de 15 dk pisirin. (Sicakken cok yumusak oluyorlar. Soguyunca kuruyup sertlesiyorlar. O yuzden soguyana kadar dokunmayin..)
Afiyet Olsun.

Yorumlar

  1. afiyet olsun guzel Ege'ye,
    annesi becerikli olunca ne mutlu.
    benim Zipzip yeme ozurlu, 5 ogun kurabiye versem yiyor, ama sebze koy onune ittiriyor.
    cok zor yemeyen cocuk.

    opuyorum Egemi

    Zeynep

    YanıtlaSil
  2. Hanıfecıgım evde kaldıgın gunu gene fırsat bılıp dokturmusun valla.Ellerıne saglık canım .Egosum senı evde bulunca cok sevınmıstır.ıkınızıde cokkk opuyorum canımmm

    YanıtlaSil
  3. Ege'de bu gunlerde yemek secmeye basladi. Meyve suyu ve sutu her ogun ver icsin ama yemek istemiyor. Cok sevdigi bir iki sey disinda. Kurabiyeyi de ilk gun yedi simdi istemiyor. Sasirdim ben de ne verecegimi:) Kerim'i ve seni cok optum..
    Sebnemcigim,
    Bizde seni cok opuyoruz canim..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver