Hanifenin Tarifleri: Pembe, Gonlum Sende

Salı, Şubat 14, 2006

Pembe, Gonlum Sende




Olayli gecen bir pasta macerasindan ortaya cikan eseri goruyorsunuz, 'mucize' aslinda bu pastanin ismi. A ben bu hos ! surprizlerden bir haberken vermistim guzelim pastamin ismini. Ne care ki, pastanin olmamasi icin basina gelmedik kalmadi zavallinin. Neyse ki atlattik, basardik cok sukur. Beterin beteri vardir diyelim ve hikayemi anlatayim efendim.
Bir gun once hazirladim malzemeleri, tarifleri karistirdim, kafamda ne yapacagima karar verdim. Bir tek, hazirlik icin en yanlis zamani sectim. Ege'nin hareketlilikte en verimligi oldugu ani yani. Keki gunduz pisirmistim aslinda, kremayi da kazasiz pisirdim. Kremayi surme ve susleme asamasinda ne olduysa oldu. Uc kata boldugum katin ikincisini, ayagimin altinda eline mutfakta bilumum malzemeleri oyun araci olarak seven oglumu uyarayim derken ters oturttum alt parcanin ustune. Malum pasta kalp seklinde, ters konunca ortaya tuhaf bir sekil cikti elbet. Ben kremayi bir yandan yayarken bir tuhaflik var ama ne ki falan diye dusunurken cok gec farkettim. Incecik boldugum kremali keki nasil cevirdigimse baska bir olay. O sirada isyerinden getirdigim keskinligi dillere meshur bicagimi (ki pastayi onun sayesinde 3 kata bolebildim, sagolsun) ancak parmagimdaki aciyi hissedince farkettim:) Yani duran bicaga elimi ben kestirdim. Olur olur, olmaz demeyin, valla oldu.. Kagit havlular sarilmis parmagima ve salondan bana "anne gel, gel" diye seslenen ogluma ragmen tamamladim pastayi. Oysa ne hayallerim vardi. Erimis cikolata ile kalpler falan cizecektim mesela. Neyse uzerine hindistan cevizi ve icine koydugum sekerlerle kalp figuru yaptim ben de. Tadi guzel oldu, hafif bir pasta, hem de pembe renkli..

Bunca hikayeden sonra sabriniz kaldiysa, yani tarif icin yaziya devam edebilirsiniz:)

Vanilyali Pudingli Pasta

Esim oyle cok agir ve koyu cikolata tadi sevmediginden ve pudingle yapilan tatlilari daha cok tercih ettiginden hafif bir tarif uyguladim. Keki icin klasik pandispanya tarifini yaptim. Kremanin tarifini Sevgili Asli'nin buradaki tarifinden aldim. Hem kekde hem de kremada yag olmamasi nedeniyle, kremaya fazladan biraz tereyag ekledim. Yine de cok hafif bir krema oldu.

Malzemeler;

Pandispanya icin; (Orta boy kalip icin)
(Daha buyuk kaliplar icin ilk uc malzemenin miktari esit sekilde artirilabilir)

- 3 adet yumurta
- 3 fincan un
- 3 fincan seker
- 1 paketden bir tatli kasigi kadar eksik kabartma tozu

Krema Icin;

- 1 lt sut
- 2 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi nisasta
- 6-7 yemek kasigi seker
- 2 yemek kasigi tuzsuz tereyag
- 2-3 damla kirmizi gida boyasi

- Cikolatali bonibon sekerler

Yapilisi;

- Firininizi 175C ye ayarlayin.
- Oda sicakligindaki yumurtalarla sekeri kopuk kopuk olana dek cirpin.(en az 10 dk)
- Unu ve kabarta tozunu eleyin ve kasikla yumurtali karisima yedirin. Bu asamada cok fazla karistirmadan unu yedirmek gerek.
- Yagli kagit serilmis kalibinizda 30-35 dk kadar pisirin.
- Kek piserken kremayi hazirlayabilirsiniz. Bunun icin sutu, unu, sekeri, ve nisastayi pisirme kabinizda karistirin. Gida boyasini ekleyin. Malzemeyi muhallebi kivaminda pisirin. Atesten kaldirdiktan sonra tereyagi ekleyin ve kasikla karistirip erimesini ve karismasini saglayin.
- Kalibindan cikardiginiz ilinmis keki yuksekligine gore 2 ya da 3 parcaya bolun. Her kata esit miktarlarda krema yayin.
- 1 avuc kadar sekeri irice kirin ve kramanin ustune serpin. (Ben sadece en alt kata yaptim bu islemi)
- Diger katlari da yerlestirin ve en ustune kramasini surup buzdolabinda en az iki saat sogutun. Servis yapmadan once sekerlerle susleyebilirsiniz..
Afiyet Olsun..

Oglen yemegi icin canim kocacigim beni kendi zevkinden buyuk fedakarliklar yaparak ( ki Asya mutfagindan cok hoslanmaz) Cin restaurantina goturdu. Orada yedigim dilek kurabiyesinden cikan mesaji sizlerle paylasiyorum; "Relax, and spend some time with a loved one" Tam sevgililer gunune ozel bir mesaj degil mi? Sanki son aylarda yasadigim yogunluga bir cevap gibi..

At 11:41 ÖS, Şubat 15, 2006, Blogger N.E.Y. said...

Ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Oğlunun bütün harekeliliğine rağmen gayet güzel görünen bir pasta olmuş. Bu arada geçmiş olsun. Bende ekmek keserken altta elimi unutup parmağıma derin yaralar açmışımdır :)

 
At 2:54 ÖÖ, Şubat 16, 2006, Anonymous Adsız said...

ÇOK ŞİRİN BİR PASTA OLMUŞ EMİNİM Kİ TADIDA GÖRÜNTÜSÜ GİBİDİR.TABİ BU ARADA PARMAĞINI UÇURMASAYDIN İYİ OLURDU AMA İŞ KAZASI GEÇMİŞ OLSUN CANIM:))
BU ARADA SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ(GEÇTİ AMA)KUTLU OLSUN.NE KADAR ŞIK KURABİYELERDEN MESAJLAR ÇIKMASI ÇOK ROMANTİK VE ANLAMALI OLMUŞ BENCE KENDİNİZE İYİ BAKIN HEPİNİZİ ÇOK ÖPÜYORUM
NİHAN

 
At 3:31 ÖÖ, Şubat 16, 2006, Anonymous SEBNEM said...

HANIFECEGIM,PASTA GORUNTU OLARAK COK GUZEL OLMUS,TADIDA OYLE OLDUGUNA EMINIM.PARMAGINI KESMIS OLMANA UZULDUM AMA BELKI BU YUZDEN PASTA DAHA GUZEL OLMUSTUR:)GECMIS OLSUN CANIM.YANLIZ BIR SORU PASTA HAKKINDA,RENGINI NASIL PEMBE YAPTIGINI SORACAGIM.MALZEMELERDE RENK KATICI BIR SEY GOREMDIM,BONBONLARDAN OLABILIRMI? OPTUM CANIMMMM

 
At 7:20 ÖÖ, Şubat 16, 2006, Blogger Hanife said...

Merhaba Arkadaslar,
Gecmsi olsun dilekleriniz icin tesekkurler.
Sebnem'cigin, uyardigin icin sagol. Boyayi yamayi unutmusum. Hemen duzeltiyorum:)

Sizlerin de sevgililer gunu kutlu olsun. Sizleri seviyorum....

 
At 8:12 ÖÖ, Şubat 16, 2006, Anonymous Nesem said...

Merhaba Hanife

Pastan cok güzel görünüyor. Bu arada gecmis olsun.
Benim de bir sorum var ölcüyü fincanla yazmissin türk kahve fincani mi yoksa büyük fincan mi?su bardagi da olur mu?

 
At 9:00 ÖÖ, Şubat 16, 2006, Blogger Hanife said...

Merhaba Nesem,
Turk fincani olcusu. Su bardagi ile denersen 1/3 su bardagi kadar oluyor 1 fincan. Verdigim olculer klasik pandispanya olcusudur. Denersen umarim begenirsin.
Sevgiyle........

 
At 9:28 ÖÖ, Şubat 16, 2006, Anonymous sebnem said...

Hanıfecıgım acıl cevap ıcın tsk ederım,bu aksam denemek ıstıyordum.tekrar gecmıs olsun .egeyı ve senıı cok opuyorum

 
At 9:34 ÖÖ, Şubat 16, 2006, Blogger Hanife said...

kolay gelsin canim. Sonu bildir ok?
Ben de seni cok optum. Selam ve sevgiyle..

 
At 9:08 ÖS, Şubat 16, 2006, Anonymous arzu said...

Ellerine saglik Hanifecim, harika gorunuyor!!! baya macerali olmus ama, sonunda cok guzel bisi cikmis ortaya, parmagina uzuldum canim, gecmis olsun...

 
At 12:13 ÖÖ, Şubat 17, 2006, Blogger zeytinağacı said...

Hanifecim, elllerine sağlık,pasta çok güzel görünüyor, çocuklarla iş yapmanın ne zor olduğunu bilirim. Benim pasta da seninkine benziyor sadece bonbon yerine fıstık var, bir de boya koymadım.
Gerçekten hafif ve lezzetli , sevgilerimle

 
At 1:47 ÖÖ, Şubat 17, 2006, Anonymous sebnem said...

Hanıfecıgım pastanı aksam denedım, gercekten cok guzel oldu.Yanlız gıda boyası evde olmadıgı ıcın ben kremsını cıleklı sutle yaptım.cıkolatlı bonbonlar cıkleklı tatla guzel bır uyum ıcınde oldular.tesekkurler bu guzel tarıf ıcın evdesın artık yenılerını beklıyoruzzzzzzz .

 
At 5:25 ÖÖ, Şubat 17, 2006, Anonymous GELİNCİK2-ECE said...

Gerçekten nefis görünüyor.Allah ellerinize zeval vermesin:)

 
At 7:26 ÖÖ, Şubat 17, 2006, Blogger Hanife said...

Arzu Ve Asli,
Cok tesekkur ederim. Parmagim gecti bile, hatirasi kaldi sadece:))

Sebnem,
Begendigine cok sevdindim. Aslina bakarsancilekli sut daha iyi fikir. Ben gida boyasini cok hazederek kullanmiyorum, neyse ki Ege'ye vermedim bu pastadan. Ama cok az kullanilmasi da bir bakima rahatlatiyor insani. Gelecek sefer ben de pembe renk icin cilekli sutu denerim.

Merhaba Gelincik-Ece,
Samimi dilegin icin cok tesekkur ederim.

 
At 4:00 ÖS, Şubat 17, 2006, Blogger ipek [mail adresimden ulaşın] said...

Hanife,öncelikle geçmiş olsun elin için.Çok güzel gözüküyor .Bloglar elele desteğini ara ara hatırlatarak sürdürmen katkıları arttıracaktırEllerin dert görmesin.Ege yaramazına da sevgilerimi ilet.

 
At 10:00 ÖS, Şubat 18, 2006, Anonymous Deniz Guney said...

Gecmis olsun Hanife pasta sahane gorunuyor olanlara ragmen eline saglik..:)

Dr.Oetker'in ahududulu pudingini buldum.Kirmizi veya pembe Renk icin bir dahakine ondan bir parca koyup dene nefis oluyor.

 
At 10:40 ÖS, Şubat 18, 2006, Blogger Hanife said...

Sebnem ve senin fikrinden sonra, ben boya kullandigima pisman oldum Deniz'cigim. Gelecek sefer o sekilde deneyecegim kesinlikle..
Optum seni ve ufakliklari...

 
At 11:03 ÖS, Şubat 18, 2006, Blogger Hanife said...

Ipek'cigim,
Mesajini atlamisim, kusura bakma.
Tesekkur ederim, ufak bir yaraydi zaten:) Sadece o anin telasinda ve komedisinde oldu.
Biz de sana Montreal'den sevgi ve selamlarimizi iletiyoruz....

 

<< Home