Hanifenin Tarifleri: Zeytin Ezmeli ve Peynirli Pogaca

Cuma, Mart 10, 2006

Zeytin Ezmeli ve Peynirli Pogaca

Sevgili Arkadaslarim,
Desteginiz icin cok tesekkurler. Dun yasadigim sok cok agirdi. Butun gun agladim, gozlerimin onunde hep o vardi.

Bugun iyiyim, hayat suruyor, Ege yanimda, Allah'ima cok sukur..
Saglikliyiz, sevdiklerim saglikli, sizler gibi dostlarim var, benim icin iki satir yazmissiniz, daha ne isteyeyim...





Bu pogacalari gecen gun caya gelen arkadasim icin yaptim. Ayni gun bitirdik, ertesi gun baska bir arkadasim telefon acti, caya gelecekti ve ben yine ayni pogacalardan yaptim. Biz cok sevdik. Bu kadar da alcakgonulluyum yani:)
Margarini hic kullanmadigimi bilirsiniz, ama bu kez yaramazlik yaptim ve margarin kullandim, biliyorum ama ne yapayim, pogacalarda margarin ya da tereyag kesinlikle farkediyor. Zeytinyagi ya da sivi yagla yapilanlar bu kadar gevrek ve lezzetli olmuyor. Tereyagim olmadigi icin margarin kullanmak zorunda kaldim. Arada kacamaklar neden olmasin diyorum ve tarifi yaziyorum;)

Malzemeler;

- 1 adet yumurta (aki icine, sarisi uzerine)
- 1 su bardagi yogurt
- 150 gr margarin ya da tereyag
- 1,5 tatli kasigi kabartma tozu
- 1 tatli kasigi tuz
- aldigi kadar un (ben 3,5 su bardagi kadar kullandim, unun cinsine gore olcu degisebiliyor)

Ici icin;

- 100 gr beyaz peynir
- 100 gr kasar peyniri
- birkac dal maydanoz
- zeytin ezmesi


Yapilisi;

- Yumurta akini, yogurdu ve margarini derince bir kabin icinde karistirin.
- Unu ve kabartma tozunu eleyip karisima ekleyin. Tuzunu ekleyin. Cok kati olmayan bir hamur elde edene kadar unu ilave edip yogurun.
- Hamuru yarim saat kadar dinlendirin. Bu arada ic malzemeleri hazirlayabilirsiniz.
- Rendelediginiz peynirleri ve maydanozu karistirin.
- Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alip icine peynirli karisimdan ya da zeytin ezmesinden surerek kapatin. (Zeytin ezmeli olanlari kapatmak biraz guc oluyor, cok fazla kenarlara yaymadan surunce hamurlar daha kolay kapandi.)
- Yaglamis oldugunuz tepsiye dizin ve yumurta sarisi surup daha onceden isittiginiz 220C de kizarana kadar pisirin.

Afiyet Olsun......
* Ben ikinci denememde kasar ve zeytin ezmesini beraber kullandim. Bu sekilde de hos bir lezzet oldu..


;

At 5:43 ÖÖ, Mart 11, 2006, Blogger mehmet livvarcin said...

poğaçalar güzel olmuş, ayrıca bir önceki yazını da şimdi okudum. üzücü bi durum ama dediğin gibi hayat devam ediyor. hayatımızın sonuna kadar kimbilir neler görecez. Allah dert verip derman aratmasın.

 
At 5:45 ÖÖ, Mart 11, 2006, Blogger Hanife said...

Tesekkur ederim, Mehmet Bey.

 
At 7:22 ÖÖ, Mart 11, 2006, Blogger Alev said...

Sevgili Hanife

Dunku yazini simdi okudum. Basin sagolsun. Unutmak bazen hicde kolay olmuyor gercekten. Ama mis kokulu oglusuna , Ege'ne sarilip hayata devam...

Bu arada pogacalar cok lezzetli gorunuyor. Ellerine saglik.

 
At 10:50 ÖÖ, Mart 11, 2006, Blogger Bengisu said...

Merhaba Hanife,
poğaçalar süper olmuş ellerine sağlık. Bundan bir önceki yazınızıda yeni okudum inanın çok üzüldüm. Allah sevenlerine sabır versin. Senin de başın sağolsun...
Sevgiler

 
At 4:57 ÖS, Mart 11, 2006, Blogger Nezaket said...

Hayat her seye inat suruyor, surmelide... Bu tarif de yapilacaklar listesine alindi bile. Listem oyle kabardiki ne yapacagimi bilmiyorum. Ellerine saglik...

 
At 7:11 ÖS, Mart 11, 2006, Blogger Hanife said...

Alev, Bengisu ve Nezaket,
Cok tesekkur ederim. Benim yapilacaklar listem de cok kabarik Nezaket. Her gecen gun de artiyor:)
Pogacayi denersen sonucu bildirirsen sevinirim..
Sevgiler..

 
At 8:46 ÖS, Mart 11, 2006, Anonymous sermin said...

hanife canim pogacalari yedigim icin lezzetini biliyorum harika olmuslardi, bende en yakin zamanda yapmak istiyorum nazdan vakit bulunca ellerine saglik .
Ay bir tane olsa simdi yesem soyle citir citir.

 
At 3:10 ÖÖ, Mart 13, 2006, Blogger Meral said...

Merhaba Hanife
Pohaçaların çok nefis gözüküyo ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim

Bu arada arkadaşın için ben de çok üzüldüm. Allah çocuğuna uzun ömür versin geride kalanlara ve sana da Allah sabırlar versin.
Yazılanın önüne geçilmiyor sabretmek lazım

 
At 6:20 ÖÖ, Mart 13, 2006, Anonymous Adsız said...

tarirler ve siten çok güzel
ellerine sağlık en kısa zamanda bunu deneyeceğim
bende bloguma beklerim sevgilerimle
zeliş
http://www.blogcu.com/zelis

 
At 7:07 ÖÖ, Mart 13, 2006, Blogger Hanife said...

Tesekkur ederim Zelis, tabii ben de seni ziyaret ederim.
Sevgiyle..

 
At 7:15 ÖÖ, Mart 13, 2006, Blogger Hanife said...

Semin,
Cok tesekkur ederim:)

Meral merhaba,
Cok tesekkurler, denersen sonucu bildirirsen cok sevinirim.
Kaderin onune ne yazik ki gecemiyorsun.

 
At 3:13 ÖÖ, Nisan 05, 2006, Blogger Meral said...

Merhaba Hanife
Pohaçandan 2 hafta kadar önce yaptım ama yazmak nasip olmamıştı.Çok leziz oldular ve hemen bittiler. Tarif için teşekkürler

 
At 12:12 ÖS, Nisan 05, 2006, Blogger Hanife said...

Merhaba Meral'cigim,
Ellerine saglik. Afiyet olsun..

 
At 2:09 ÖS, Aralık 29, 2010, Blogger Dilek'ten Inciler said...

Hanifecim,

Pogaca tarifni denedim bir harika oldular. Hatta bir keresinde bir arkadasimin evinde yaptim herkes bayildi. Tarifinle hersey tam kivaminda oldu. Cok tesekkurler :))

 
At 10:50 ÖS, Aralık 30, 2010, Blogger Hanife said...

Dilekcimmmmmm
Hosgeldin:))
Bu pogacalar gercekten cok guzel oluyor, begendigine sevindim canim. Afiyet olsun..

 

<< Home