Oglumun Lezzetleri

Bilgisayarimdaki sorun hala duzeltilmedi:( Duzeltilmedi diyorum, cunku esim bu isle mesgul olacak ve hala basina gecmedi makinanin. Bu postayi da fotograflarini daha once yukledigim, draftda bekleyen tariflerimden yayinliyorum, esimin bilgisayarini bir bos vakit bulup elime gecirmisken yayinlayayim dedim..

Ozellikle Ege icin yaptigim yemeklerin tariflerini
Minik Lezzetciler basligi altinda siraladim. E-posta ile bana ulasan bazi okuyucalar ozellikle cocuklar ve bebekler icin tarifler sormustu, bu yuzden onlara yonelik hazirladigim tarifleri ayrica listeledim. Umarim boyle cok daha faydali olurum..

*********************************************
Gecen gun denedigim iki tarifi paylasacagim, birisi benim usulumce yani uydurdugum Sebzeli somon corbasi, digeri Yulafli ve kayisili kurabiye..
Ege'm her ikisinide sevdi. Ozellikle kurabiye, miniklerin atistirma saatleri icin cok ideal bir tarif, hem saglikli hem de besleyici.. Kuru meyvalar hem C vitamini acisindan hem de icinde barindirdigi dogal seker sebebiyle cok saglikli. Ege bebekken kuru meyvalari severek yerdi, ancak simdilerde pek tercih etmiyor. O yuzden ben de pure yapip yaptigim keklere falan koyuyorum, bu kurabiyeyi ayni yontemle degisik meyva kurulariyla da yapabilirsiniz.

Sebzeli Somon Corbasi


Malzemeler;

- 150 gr somon fileto
- 1 dal kereviz
- 1 orta boy havuc
- 1 adet sogan
- 1-2 dis sarimsak
- 2 su bardagi sicak su
- 1 yemek kasigi kadar ince kiyilmis maydanoz

Yapilisi; Minik minik dogradiginiz sebzeleri (maydonoz haric) zeytinyaginda kavurun.
2 su bardagi sicak su ekleyin. 10 dk kadar haslayin, 2-3 parcaya boldugunuz balik etlerini ekleyin. Baliklar yumusayana adar haslayin, maydanozu ekleyin..



Yulafli ve Kayisili Kurabiye


Malzemeler;

- 10-12 adet kuru kayisi
- 1 adet yumurta, sarisi ve aki ayrilmis
- Yarim su bardagi yulaf ezmesi
- Yarim su bardagi seker
- Yarim su bardagi zeytinyagi
- 1,5-2 su bardagi kepek unu
- 1 paket kabartma tozu

Yapilisi; Kayisilari yumsayana kadar haslayin. Pure yapin. Ilikken icine yulaf ezmesini ekleyin ve yulafin yumusamasi icin bir kenarda bekletin. Yumurta sarisini yagla karistirin. Icine kayisili yulafi ekleyin. Kepek ununa kabartma tozunu koyun ve karistirin. Un miktarini kurabiye kivami icin ayarlamak gerekebilir. Bircok tarifte un miktari cinsine gore degisebiliyor, kivami bulana kadar eklemenizi oneririm. Sekillendirip, yumurta akina bulayin, 200C de ustu kizarana kadar pisirin..

Afiyet Olsun...

Yorumlar

  1. Hakikaten bu minik lezzetciler başlığı çok iyi olmuş Hanifecim, bu sayede benim ufaklığa bir şey yapmak istersem doğrudan oraya bakabilirim...Ama ilk sıraya şu kayısılı ve yulaf ezmeli kurabiyeyi aldım, çok seviyor bizimki böyle şeyleri elinde dolaştırıp yiyebildiğinden herhalde, ellerine sağlık, sevgiler...:)

    YanıtlaSil
  2. hanıfecegım mınık lezzetcıler baslıgı gercekten cok guzel olmus.Benım mınık lezzetlerı denemek ıcın evde bır ufaklıgım olmadıgı ıcın jasmın ıcın sadece kurabıyelerını denıyecegım.ellerıne saglık canım,ege ve senı cok opuyorum

    YanıtlaSil
  3. Çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.Bende kayısılı kurabiyeyi çok severim.Artık yapar kızımla beraber yeriz;)

    YanıtlaSil
  4. Safran eminim senin ufaklik severek yyecektir. Sher, Jasmin sever mi bilmem:)) Bira bebek isi bulabilir ona gore. ama ben sevdigimi soyleyebilirim.
    Emine,
    Denerseniz umarim begenirsiniz..
    Sevgiyle.....

    YanıtlaSil
  5. Selam.
    Bu corbayi sitenizde okuyunca cok sevindim.Bende bir balik corbasi tarifi ariyordum.Görünümü coooook güzel.önümüzdeki günlerde bu corba soframda :-))

    YanıtlaSil
  6. Yine ben ! sayfanda efey dolastim ve bu sayfadan cok yararlanmam gerektigini saniyorum.Arkadas listeme aldim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Serap,
    Balik corbasini ben bugun yeniden pisirdim Ege icin. Ama ben de cok seviyorum bu corbayi, umarim begenirsin, denersen..

    YanıtlaSil
  8. Great work!
    [url=http://ibuagbvr.com/ujqz/hlcp.html]My homepage[/url] | [url=http://uuvejmrs.com/wqno/iedh.html]Cool site[/url]

    YanıtlaSil
  9. Good design!
    http://ibuagbvr.com/ujqz/hlcp.html | http://wlgcbqwj.com/tnsu/fvwa.html

    YanıtlaSil
  10. Good design!
    http://ibuagbvr.com/ujqz/hlcp.html | http://wlgcbqwj.com/tnsu/fvwa.html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver