Hanifenin Tarifleri: Ye #10

Pazartesi, Mayıs 15, 2006

Ye #10

Bu ayki yemek etkinligimizin konusu Cilek. Sevgili Tugce agirlayacak bizi bu ay, guzel tarifleri bizler icin yayinlayacak. Tesekkurler Tugce...

Ben bu kez iki farkli kek denedim, ikisi de oldukca basit tarifler, bir o kadar da leziz..

Cilek Soslu Mini Cheesecake





Bu tarifi Sevgili Behiye gecenlerde yayinlamisti. O zamandan beri aklimdaydi ve uzerine cilekli sos hazirlayip bu etkinlik icin denedim. Yapimi oldukca basit ve minik kaliplarda yapildigi icin sunumu cok sik bir kek oluyor. Tarifi buraya aynen yaziyorum;


Malzemeler: 6 adet mini cheesecake

Tabanı için:

- 1/2 kap bisküvi kırığı (yulafli biskuvi kullandim)
- 2 cay kasigi şeker ( ben kullanmadim)
- 2 cay kasigi eritilmiş tuzsuz tereyağı

Dolgusu için:

- 227 g oda sıcaklığında krem peynir ( orjinal tarifte tam yağlı kullanılması önerilmiş)
- 1/3 kap şeker
- 1 büyük yumurta ( oda sıcaklığında)
- 1/2 cay kasigi vanilya esansı ( ben kullanmadim)
- 1/4 kap sour cream yani ekşi krema ( yerine yoğurt kullanılabilir)
- 1/4 limon suyu

Sos Icin;

- 6-8 adet iri cilek
- 1 tatli kasigi seker
- 1/4 tatli kasigi nisasta

Yapilisi;

- Biskuvi kirigini erimis tereyag ve sekerle karistirin ve minik kaliplarinizin dibine kasikla yerlestirin.
- Krem peyniri mikserle cirpin. Krema kivamina gelince yumurtayi ekleyin ve cirpin. Sekeri ilave edin ve cirpmaya devam edin. Eksi krema ya da yogurdu ve limon suyunu da ekleyip karistirin.
- Karisimi buskuvi dosediginiz kaliplara paylastirin.
- 150C de (isinmis firinda) 20-25 dk kadar pisirin.
- Sos icin, cileklerin yarisini mikserden gecirin. Seker ve nisasta ile karistiri. Kalan cilekleri minik minik dograyin ve pureyle karistirin. Pureyi kaynayana kadar pisirin. Soguduktan sonra keklerinizin ustune paylastirin ve buzdolabinda en az 2 saat sogutun..

Not; Esimin aldigi cilekler oldukca iri oldugundan meyvalarin beyaz etli kisimlari daha coktu, o yuzden sos pembe renkli oldu. Sizlere daha ufak cileklerle denemenizi tavsiye ederim:)

Cilek Sapkali Muffin




Tamamen uydurma isim ve tarif , ayrica 10 dakikada cirpilip yapilacak basit bir kek... Sadece birkac dakika cirptigim ve malzemeyi neredeyse kaliplarin yarisina kadar koydugum halde o kadar kabardilar ki; kaliptan tastilar, pisip catladir, inanamadim:) Tadi oldukca hafif, hem cilek hem portakal kokulu bir kek.. Afiyetle...

Malzemeler;

- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardagi sut
- 1/2 su bardagi taze portakal suyu
- 1/4 su bardagi zeytinyagi
- 3/4 su bardagi seker
- 1,5 su bardagi un (kivamini una gore ayarlayin)
- 1 tatli kasigi kabartma tozu
- 7-8 adet cilek



Yapilisi;

- Firininiz 180 Cye ayarlayin.
- Seker ve yumurtayi cirpin. Yagi, sut ve portakal suyunu da ekleyip cirpmaya devam edin.
- Unu ve kabartma tozunu eleyip karisima yedirin.
- Muffin kaliplarinizi tereyagla yaglayin.
- Malzemeyi kaliplara paylastirin. Yikayip kuruladiginiz cilekleri kalibin ortasin yerlestirin.
- Uzeri hafif kizarana kadar pisirin.

Afiyet Olsun..

At 3:12 ÖS, Mayıs 15, 2006, Blogger ÇiLeK said...

keklere bakınca aklıma şirinler geldi.Onların şirin çileklerle yaptıkları şirin kekleri anımsattı bana.İkisi de öylesine güzel gözkütü gözüme şirin mi şirin.Herhalde insanın çocuğu olunca daha yaratıcı süslemeler düzenlemeler yapıyor belki de.Ege herhalde afiyetle yedi bu güzel kekleri.Ellerine sağlık Hanife.Bir ara bana uğra, bak neler var .Sevgiler..

 
At 3:42 ÖS, Mayıs 15, 2006, Blogger Behiye said...

Hanifecim ne güzel olmuş sosla cheesecakeler. Ellerine sağlık. Ama şapkalı muffınlere bayıldım. Yapıp buzluğa kaldırsam olur mu acaba? Evde cheesecake var, tahinli çörek var. İki kişi patlamayalım:)

 
At 4:12 ÖS, Mayıs 15, 2006, Anonymous susam said...

Merhaba hanife tariflerin ikiside birbirinden güzel olmuş bayıldım ellerine sağlık.bende etkinlik için çilekli tart ve çilek soslu muffin yaptım.güzel bir etkinlik oldu yeni tariflerle buşuştuk.sevgiler gönderiyorum sana...:) özlem özge kut

 
At 4:26 ÖS, Mayıs 15, 2006, Blogger Hanife said...

Cilek'cigim,
Cok tesekkur ederim. Aslina bakarsan o kadar hizli yaptim ki bunlari, suslemeyle ugrasamadim hic. Senin fotograflar ne kadar guzel cikmis, bir de hava yagmurluydu, isik yetmedi falan neyse.. Begendigine sevindim.. Ege sadece cilek kismini yedi, keki henuz tatmadi.. Opuyoruz sizleri..

behiye'cigim,
Cheescake tarifi icin yeniden tesekkurler. Cok guzel oldu, sanki biraz fazla kaldi benimkiler firinda, ama tadi cok guzeldi gercekten.
Biz de iki kisi oldugumuzdan keklerin cogunu buzluga attim, sen de atabilirsin yanii. Ben bircok seyi yaptiktan sonra yarisini atiyorum buzluga, hemn tuketemedigimiz icin..

 
At 4:29 ÖS, Mayıs 15, 2006, Blogger Hanife said...

Merhaba Ozge,
Tesekkurler guzel yorumun icin. Senin tariflerine de bakayim bir, mutlaka guzel olmuslardir.. Senin de ellerine saglik. Cilekli tarifler cok guzeldi, yani simdiye kadar baktiklarim, bolca tarif ogrenecegiz boylece:)

 
At 12:07 ÖÖ, Mayıs 16, 2006, Blogger Safran said...

Hakikaten benim de aklıma keklere bakınca şirinler ve şirin çilekleri geldi, mini mini o kadar güzel ki, ellerine sağlık Hanifeciğim :)

 
At 12:33 ÖÖ, Mayıs 16, 2006, Blogger Mr_Turkish_Delight said...

eline saglik,soslarda seker yerine ,toz sekeri kullaninca daha degisik oluyor galiba, nerden aklimda kalmis bilmiyorum ama,belki de yanlis kalmistir :-)

 
At 6:50 ÖÖ, Mayıs 16, 2006, Blogger Hanife said...

Tesekkurler Safran'cigim,
Kekler gercekten tam sirinlere gore, iki hamlede iniyor mideye:))

Merhaba TD.
Toz seker kullandim ben zaten, acaba sen baska bir seyden mi bahsettin, belki pudara sekeri??
Ben sosu aslinda ustune dokmek icin hazirladim ama rengi falan cok hosuma gitmedi, taze cikele susledim o yuzden cheesecake'i. Ama lezzeti iyiydi..

Sevgiyle.....

 
At 8:36 ÖÖ, Mayıs 16, 2006, Blogger azizenaz said...

hanifeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bende
istiyorum harika gozukuyorlar tadi nasil guzeldir kim bilir ellerine saglik canim benim

 
At 2:50 ÖS, Mayıs 16, 2006, Blogger Nezaket said...

Hanife, ellerine saglik. Cilek butun tatlilara cok yakisiyor. Seninkilerde cok guzel olmuslar.

 
At 3:01 ÖS, Mayıs 16, 2006, Blogger Hanife said...

Sermin'cigim,
Aksama sana ayirdim merak etme :))))

 
At 3:05 ÖS, Mayıs 16, 2006, Blogger Hanife said...

Merhaba Nezaket'cigim,
Cilegi ben o kadar severim ki, her tatliya yakisir soyledigin gibi. Ben meyva olarak yemegi daha cok tercih ediyorum ama..
tesekkur ederim..

 
At 3:21 ÖÖ, Mayıs 17, 2006, Blogger Derya said...

muffinlerin harika görünüyor hanife,eline sağlık. Çilekli herşey çok güzel oluyor zaten:)
Derya...

 
At 8:21 ÖÖ, Mayıs 17, 2006, Blogger Hanife said...

Tesekkur ederim Derya,
Cilekler de cok yakisti bu keklere, herseye yakistigi gibi...
Sevgiler..

 
At 9:10 ÖÖ, Mayıs 17, 2006, Blogger Oya Kayacan said...

Bu çilekli şeylerin hepsini yesem yine doymam. En iyisi yapmam, yemem... Gider gelir bakarım.

 
At 10:14 ÖÖ, Mayıs 17, 2006, Blogger Hanife said...

Ben de artik oyle yapiyorum Oya'cigim. Sadece bakiyorum artik, yoksa mutfaktan cikamayacagiz:)

 
At 12:53 ÖÖ, Mayıs 18, 2006, Blogger vintage biscuit said...

arkadaşlar bu çilek ayı sanırım benim 3 kilo civarı kilo almamı sağladıııı:)))) . kırmızı şapkalı muffin ler favorimmm:)

 
At 7:54 ÖÖ, Mayıs 18, 2006, Blogger Hanife said...

Sevgili Biscuit,
Aynen ben de oyle dusunuyorum, nereye baksam muhtesem seyler, hanigisini yapsam da yesem diye dusunuyorum:)
Muffinleri herkes cok begendi, tesekkurler:)

 
At 4:00 ÖÖ, Mayıs 25, 2006, Blogger cakiltasi said...

Merhaba, fotoğraftan cheese kek'in kıvamı süngerimsi keke benziyor, gerçekten öyle mi yoksa bildiğimiz kremamsı bir kıvamı mı var. Ellerinize sağlık bu arada.

 
At 7:31 ÖÖ, Mayıs 25, 2006, Blogger Hanife said...

Merhaba Incircekirdegi,
Sungerimsi bir kivami yok kekin, biraz uzun tutmusum firinda sanirim ondan oyle oldu. Bir de kagit kalipdan cikarirken dis yuzey zedeleniyor. Ana tarifte muffin kaliplarin yagli kagit ile dosenmesi onerilmis, ama Behiye ve ben hazir kek kalibi kullandik, belki de. Ama kremamsi kivami ertesi gun daha yogun olmustu. Tadindan suphe kesinlikle yok.. Denerseniz hem yapimi kolay hem de lezzetli..
Tesekkur ederim, sevgilerimle..

 
At 2:07 ÖÖ, Mayıs 26, 2006, Blogger cakiltasi said...

Denedim denedim, çok güzel oldu, ben kremasına çilek püresi ekledim. Silikon kalıpta yaptım, yapışmadı. Teşekkürler!

 
At 7:53 ÖÖ, Mayıs 26, 2006, Blogger Hanife said...

Slikon kalip cok iyi fikir bu tari icin. Ellerine saglik. Incircekirdegi, begenmenize sevindim..
Sevgiler..

 

<< Home