Cips



Ben de her anne gibi oglumun ve tabii bizlerin saglikli beslenmesinden yanayim. Bunu da elimden geldigince uygulamaya calisiyorum. Cikolata, seker, cips gibi yiyecekleri Ege 2 yasina kadar tanimadi. Ilk kez cikolatayla tanisti ve her cocuk gibi tutuldu, sonra seker ve pek tabii cipsler. Evimize cips cok seyrek girer, aklimiza bile gelmez genelde. Ege'nin israrlariyla aldiklarimda onlarca tanimadigim madde var, kullanilan soslar genelde yapay, boyali ya da agir baharatli.
Ama artik Ege'me guvenle cips yediriyorum gordugunuz gibi, ev yapimi, has zeytinyagli, saglikli cipsler, hem de doyurucu, cunku pita ekmeginden yapiliyor!!



Pita ekmegini tek kata ayiriyorsunuz. Kucuk bir kasede zeytinyagi, kirmizi toz biber, biraz kekik ve arzunuza gore diger baharatlarla karistiyorsunuz. Sadece zeytinyagi ve parmesan peynirli, zeytinyaginda incelttiginiz zeytin ezmeli veya pesto soslu, su anda aklima gelenler mesela:)
Ekmeginizin her yanina fircayla sosu suruyorsunuz. 3-4 cm genisliginde seritler kesiyorsunuz once, sonra onlari verev ( / \ ) keserek ucgen sekiller elde ediyorsunuz. 150C de 5-6 dk kadar kizartiyorsunuz ve cipsleriniz hazir..
Ister sarimsakli yogurtla, ister benim tercigim Guacamole ile servis yapiyorsunuz.. Bunun icin pure haline getirdiginiz avakadoyu, ince kiydiginiz sogan ve domatesle karistirin, tuz ve biraz limon ve taze kisnis. Ben kisnisi cogu kez eklemiyorum, onun yerine maydanoz pek tabii oluyor.. Cipslerinizle cok yakisiyor.

Yorumlar

  1. harikasin Hanife. :) Canim acayip istedi benim de simdi.

    YanıtlaSil
  2. Hanifecigim, senin yapitigin gibi bende eve abur cubur almiyorum. Evde yaptigin cipsler acaip pratik olmus. Bende daha once evde cips yaptim (bir boreklik yufkanin yarisina zeytin ezmesi sürüp, bos tarafini ustune kapatiyorum. Sonrada ucgen biciminde kesip fırınliyorum). Yogurtlu dip sosla cok guzel oluyor ama biraz zaman aliyordu. Seninkini mutlaka deneyecegim. Tarif icin tesekkurler, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. hanife ben bu lezzeti tadtigim icin biliyorum superrrrrrrrrrrr denemesini siddetle tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  4. Hanifecim,

    Ellerine saglik. Ben malesefki bir cips hastayisim. Bazen krize girip iki uc koca paketi govdeme indiriyorum, sonuc sivilcelerle dolu bir yuz:( Cocuk gibiyim biliyorum ama napiyim dayanamiyorum iste! Bu tarifi kesin deniyorum canim!

    Opucukler ikinize de, ama en cok Egecigimeee:)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel yapmışsınız valla, süper,,

    YanıtlaSil
  6. Fethiye'cigim,
    Ben de bakimca nasil canim sitiyor, blog arkadaslarimin yaptiklarini, keske elimizi uzatip alabilsek:)

    Nezaket'cigim,
    Yufka ile yapmak cok iyi fikir ben denemedim hic. Burada satilan filo yufkalarla oluir mu acaba? Denemek gerek, ama pita gercekten leziz oldu. Tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  7. Sermin'cigim,
    Afiyet seker olsun.

    YanıtlaSil
  8. Zeynep'cigim,
    Cok cok benzer bir tad alabili misin gercek cipslerle bilemiyorum, ben aramadigim icin farketmedi bana. Ama denersin ve umarim sonuctan mutlu kalirsin arkadasim.. Simdiden afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  9. Yildiz,
    Cok tesekkur ederim....

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık Hanifeciğim, benim cips alışkanlığım yok sayılır,çok nadir yerim, ama eşim dip soslarla birlikte yemeye bayılıyor. Bu da aklımda olsun. Ege'ciğin saçlarını kestirdiniz galiba di mi, daha büyümüş gibi geldi bana şimdi:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Evet Behiye ablasi, Ege'nin saclarini kestirdik yine gecenlerde. Cok cabuk uzuyor sanki, icaklarda gelince uzun zor oluyor. Ben kakulleri seviyorum ama boyle delikanli gibi oluyor..
    Ben de soslarla ya da avakadoyla falan daha cok seviyorum cipsleri, bunu dene bakalim, belki esin sever..

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Hanife,
    kızım henüz cipslere baslamadı allahtan. Favorileri dondurma ve haşlanmış mısır. Bunların ikisini de onun için evde yapabiliyordum ama bir gün cipsin tadını alıp da isterse? Bu harika bir fikir oldu benim için, artık cips de istese "annecim, ben daha güzelini sana yaparım" diyebilirim gönül rahatlığıyla. Tarif için sağol, ellerine sağlık! Sevgiler,
    Papatya

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Papatya,
    Ben de 2 yasina kadar uzak tuttum bu tur seylerden, ama bir zaman sonra ogreniyorla, goruyorlar, arkadaslarda gorup istiyorlar falan. Senin guzel kizinda bu tur seylere baslayinca denersin annesi, umarim begenir prenses:))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Hanifecim harikasin!!! en kisa zamanda deneyecegim bu tarifi, hazirda yaz tatiline girmisken:))ellerine saglik!!!o sirin ege'ye de opucukler...

    arzu

    YanıtlaSil
  15. Hanifeciğim ne kadar güzel bir fikir! Bazı yerlerde benzer tarifler okumuştum ama gerçek cips gibi kıtır kıtır olmayacağını düşünmüştüm hep. Demek ki oluyormuş, iyi ki sitende yer verdin bu tarife! Ellerine sağlık, ailen çok şanslı.Ağız tadınız eksik olmasın.Sevgiler
    Tülin

    YanıtlaSil
  16. Ege için Ege usulü...
    Annelerin yaratıcılıklarına hayranım.

    YanıtlaSil
  17. Pinar'cigim,
    Tesekkurler canim..

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Hanife,

    bu cidden iyi fikir.Bazan canim cidden cok cekiyor guacamole ile cips yemeyi ama biliyorsun oldurmaz surunduru cinsinden bir urun cipsler. Bu bulusunla harika bir sey yaptin. Tesekkurler.

    YanıtlaSil
  19. Hande'cigim merhaba,
    Ben de marketlerde falan gorunce canim ceker cogu zaman almazdim, evde aklima gelmez bile. Ama gorunce istiyor insanin cani.
    Sabah esim bakkala gitti, ekmek almaya, aklimda bunlardan yapmak var ya, pita al dedim:) Yoksa pitayi pekseverek yemez.. Ben az sonra yeniden yapacagim:))
    Sevgiyle, saglikla, isikla.........

    YanıtlaSil
  20. Hanife,
    super bir fikir bu. Ben de dayanamadim uyguladim. Ama tortilla ile. Normalde ince oluyor ama pitaya benzeyen tarzi da satiliyor burada. Kurutulmus domatesli pesto sosunu seytinyaginda inceltip tortillalarin uzerine surup firina verdim. Cok guzel oldu. Bir kere kizartmistim tortillari ama o cok agir oluyor. Firina atmak cok daha mantikli. Tesekkurler bu fikri paylastigin icin.

    YanıtlaSil
  21. Tortilla cok iyi fikir gercekte, begendigine sevindim Filiz..
    ben gecelerde pestolu tortilla almistim, gelecek sefer onunla deneyecegim..
    Sevgiyle..

    YanıtlaSil
  22. Ben de pita ekmegiyle denedim Hanife`cigim. Uzerlerine zeytin ezmesi ve pesto karistirip surdum, biraz da zeytinyagi. Cok nefis oldular. Bunca zamandir neden yapmadigima uzuldum. Cok tesekkurler bu fikri verdigin icin. Sevgiler
    Tulin

    YanıtlaSil
  23. Tulin'cigim,
    Begendigine cok sevindim. Pesto benim de favorim, aldigim ya da yaptigim zaman ilk is bunu pestoyla denemek olacak..
    Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  24. canım bende cips yaptım ama benim yaptığım patatesten önce patatesleri soydum sonra soyacakla patatesi soyar gibi doğradım (pek düzgün olmuyor ama) sonra tuzladım içine biraz salça kattım çiğken karıştırdım sonra kızarttım ama tencereye azar azar koydum çünkü yapışıyor işte bazen baharatda katıyorum güzel oluyor yani verdiğin tarifi de deniyecem

    YanıtlaSil
  25. canım bende cips yaptım ama benim yaptığım patatesten önce patatesleri soydum sonra soyacakla patatesi soyar gibi doğradım (pek düzgün olmuyor ama) sonra tuzladım içine biraz salça kattım çiğken karıştırdım sonra kızarttım ama tencereye azar azar koydum çünkü yapışıyor işte bazen baharatda katıyorum güzel oluyor yani verdiğin tarifi de deniyecem

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver