Hanifenin Tarifleri: Var mi Sebzelerim Gibisi?

Salı, Haziran 20, 2006

Var mi Sebzelerim Gibisi?

Hele de su sicaklarda. Taze yesillikler, mis kokulu sebzeler, tam zamani degil mi?? Hafif bir oglen yemegi icin salata, zeytinyagli hafif bir yemek, yanina biraz yogurt ve citir citir bir dilim ekmek..
Yesilliklerden sozedeyim biraz. Yesilliklerimden yani.. Alttaki fotografda gordugunuz sarimsaklar bendenizin bahcesinden (bahcemsi demek daha dogru olur sanirim, uzun saksilarda sarimsak ve nane yetistiriyorum, gecenlerde de feslegen aldim marketten, henuz cok ufak ama hergun boy atiyor:) en alttaki fotografin arkasinda poz veren hani)

Zeyinyagli Eksili Kabak



Gecenlerde Nezaket yapmisti boyle bir yemek. Fotografa bakip ohh olsa da yesem demis ardindan aklima hemen dolaptaki kabaklar gelmisti. Bir minik sogan, iki dis sarimsak dograndi once ufak ufak. Ardindan sizmada cevrildi biraz. Sonra ince dogradigim kabaklar eklendi ve biraz tuz ve taze cekilmis karabiber. Uzerini gececek kadar ilk su ve bol limon suyu, pistikten sonra da derotu ve pek tabi tabagimin susu taze sarimsaklarim. Neden mi bu kadar seviyorum onlari? Bu koca memlekette sebzenin, mayvanin alasini tanidim ama bir taze sarimsaga rastgelmedim de ondan.
Budur yani sevdamin sebebi.



Parmesanli Yesil Salata Posted by Picasa
Bol yesillikler, domates, marul, bebe ispanak ve uzerine sizma, biraz balsamik sirke.. En uste parmesan..
Filizlendirilmis Mercimek

Posted by Picasa
Sizler de denemek ister misiniz mercimek, mas fasulyesi ya da bugdayi filizlendirmek. Citir citir, tazecik cerez gibi yedim ben salatama koymadan once. Fethiye yayinlamisti gecenlerde. Mas fasulyesini hala alamadim ama mercimekle denedim. Salatalarda, sebze yemeklerinde ve hatta Fethiye'nin tavsiyesiyle, filizlerini sandviclerde bile kullanabilirsiniz. Sevgili Tijen Mutfakta Zen kitabinda bahsetmisti sebzelerin cimlendirilmesinden. Filizlendirilmis tahillar pismis ya da cig hallerinden %800'e varan miktarda fazla vitamin iceriyorlarmis.
Nasil mi yapacaksiniz? Bir avuc bakliyati ( mas fasulyesi, mercimek)
bir gece suda bekleteceksiniz. Ertesi gun temiz bir beze sarip ya da eskiden annelerimizinkullandigi bez torbalara koyup bir kasede bekleteceksiniz. Aksam ve sabah kase ve bezi ayri ayri sudan gecireceksiniz. Filizler 0,5 cm kadar uzadiginda yenmeye hazirdir...

Bol vitaminli ve saglikli gunler.. Iyi haftalar....

At 2:12 ÖS, Haziran 20, 2006, Blogger Mutfakta Zen said...

afiyet olsun hanife'cigim!
burada da kabaklar öyle bol ve güzel ki, en körpecik ve minimini olanlarindan seçip bir kilo aliyorum her hafta. her seferinde de farkli bir seye giriveriyorlar meretler!
ne güzel su yaz sebzeleri degil mi?
incecik börülceler çikmis. vallahi kilosu 5 liraydi ama dayanamayip yarim kilo aldim. normalde bir hafta daha beklemeyi tercih ederdim!
tijen

 
At 3:26 ÖS, Haziran 20, 2006, Anonymous Hande said...

Bu ne surat Hanife,

az evvel gordum murver cicegi postunu simdi de bu. Murver cicegi surubu Ikea`da siselenmis olarak satiliyor, sanirim senin orada da var.

Kabagin en sevdigim hali bu iste, sade, hafif ve EKSI.Ellerine saglik.

Sevgiler

 
At 12:14 ÖS, Haziran 21, 2006, Anonymous betül said...

sevgili Hanife
Tariflerini çok beğenerek izliyorum.Fakat birçok tarifini dosyama koymak için çıktı almak istiyorum.müsaade edermisin.
Sevgiler Teşekkürler.
betül

 
At 12:43 ÖS, Haziran 21, 2006, Blogger Hanife said...

Merhaba Betul,
Daha once yasanan izinsiz tarif ve fotograf hirsizligina karsi copy imkanini engellemistim. Bir okuyucundan da ayni istek gelmisti:)
Sizlerin tariflerimi okumasi ve dosyalamak istemesi beni daha cok mutlu eder. Az sonra degisterecegim, yani cikti alabilirsin..
Sevgiyle..

 
At 1:30 ÖS, Haziran 21, 2006, Anonymous Özgül said...

Ellerine saglik Hanife'cim, iste yazin en cok sevdigim taraflarindan birisi bol bol sebze, hele zeytinyagli senin yaptigin gibi yapinca ne kadar nefis oluyor. Buralarda türkiye kabagi bulmak zor hep yemyesil kabaklar lezzetleride sende bilirsin daha degisik ama Türk marketlerine gelince hemen alip senin yaptigin gibi hasret gideriyoruz. Taze sarimsak bakimindan galiba biz biraz sansliyiz nedense bulabiliyorum, Halde bulabiliyorum o baska :)) Her yaptigim yemegede dolduruyorum :))
Sevgilerimle

 
At 2:17 ÖS, Haziran 21, 2006, Blogger Nezaket said...

Filizlendirme isini biran once bende denemek istiyorum aslinda. Kabakda nasil guzel gorunuyor, eksi eksi ve tabiki sarimsakli. Ellerine saglik.

 
At 2:47 ÖS, Haziran 21, 2006, Blogger ÇiLeK said...

Filizlendirme çok ilgimi çekti de bizimkilere nasıl yediririm ben bunu o sorun işte.Balıklı etkinliğe katıldığını zannediyordum ,logo da var.Bir aksilk mi oldu son anda.Ege yaramazını çok öpüyorum seni de.

 
At 3:44 ÖS, Haziran 21, 2006, Blogger Defne said...

Sevgili Hanife, fotograflarin icinde kayboldum gittim. Muthis gorunuyorlar, su sicakta baska ne istenebilir yemek icin? Filizlenmis mercimekler ne kadar da hos gorunuyor, tam da dedigin gibi citir citir. Ellerine saglik.

 
At 3:58 ÖS, Haziran 21, 2006, Blogger Hanife said...

Ben de bu kabak yemegini yesil kabakla yaptim aslinda, tadi biraz sekerimsi degil mi? Daha cok salata ya da kek icin ideal gibi. Ama burada arap marketler cok fazla ve orada bizim kabagi bolca buluyorum, hatta simi dolamsi var ocakta:)
Sarimsak inan hic gormedim bu ulkede. Hergun gidip bakiyorum saksiya bugun kac santim boy atmislar diye. Kuru sarimsak benim yemeklere de bolca girer:)
Sevgiler...

 
At 3:59 ÖS, Haziran 21, 2006, Blogger Hanife said...

Kabak ilhamini senden ozenerek yaptim yazida da belirttigim gibi. Filizlendirme isi keyifli, gun gun bakiyordum hep:) 2 gunde oldular benimkiler..

 
At 4:01 ÖS, Haziran 21, 2006, Blogger Hanife said...

Cilek'cigim,
Balik etkinligine biraz gozgore gore kacirdim. Balik cokca yapariz evde ama genelde izgara. O da yayinlacak bisey degil. Kafamdan karidesli borek geciyordu, ama son gun aklima geldi bu tarif, yetismedi o da. Ozel bir sey olmadi yani, tembellik:)
Biz de sizin guzelleri opuyoruz, pasayida:)

 
At 4:02 ÖS, Haziran 21, 2006, Blogger Hanife said...

Defne'cigim,
Tesekkur ederim. Salatalar gercekten iyi gidiyor su gunlerde, tazecik ve ferahlatici. Filizlendirmeyi tavsiye ederim, cig misir yemistim bir kere, ona benzettim tadini, korpecik..
Sevgiler..

 
At 4:07 ÖS, Haziran 21, 2006, Blogger Burcuk said...

merhabalar:)

bu filizlendirilmis nohut vb.ni ben de ablamda gordum ama tadi bir ilginc geldi:) alismak zaman alicak sanirim.)

 
At 5:05 ÖS, Haziran 21, 2006, Anonymous Adsız said...

ikidir gormezden geliyorsun ya beni, ugramam ben de sana artik.

 
At 4:33 ÖÖ, Haziran 22, 2006, Blogger sevdamavisi said...

mercimeğin filizlendirilerek yendiğini ilk kez görüyorum. hemen denemek istiyorum. sizin çiçek ekmeğinizi de denedim çok güzel oldu. sitemde linkinizi de ekledim takip ediyorum

 
At 7:00 ÖÖ, Haziran 22, 2006, Blogger Hanife said...

Merhaab Burcu,
Esim ve benim minik yaramazim da hic hoslanmadi. Sadece ben yedim yani:) Onlar hem de hic sans tanimadilar:)

 
At 7:02 ÖÖ, Haziran 22, 2006, Blogger Hanife said...

Merhaba Anonymous,
Ismini aciklarsan belki kimi gormezden geldigimi ogrenebilirim:) ??

Merhaba Sevda Mavisi,
Cicek ekmegi begendiginize sevindim, link icin de tesekkurler. Filizlendirmeyi deneme sureci keyifli, merakla bekliyor insan. Umarim begenirsiniz bu degisik lezzeti..

 
At 9:08 ÖÖ, Haziran 22, 2006, Blogger zeynepyemekbiz said...

Eksılı kabak ne hos olmus Hanıfecım.
Bugun bızım pazarımızdı gırıtlı kabaklarından aldım bende yapacagım.
Ellerıne saglık arkadasım.

 
At 9:21 ÖÖ, Haziran 22, 2006, Blogger Hanife said...

Tesekkurler Zeynep'cigim. Senin de ellerine saglik...

 
At 1:40 ÖS, Haziran 22, 2006, Blogger Hülya YILMAZ said...

bunların hepsi de harika. hele salatalar.
eline sağlık.

 
At 4:27 ÖS, Haziran 22, 2006, Anonymous Öznur said...

Sizde tam benim düsündügümü yapmissiniz,bugün alis verise gittim ve kabak ve daha baska sebze aldim cünki sicakta ancak sebze yeniyor yaninada salata,aynen bende öyle yaptim,salatalar cok güzel olmus ellerinize saglik.
http//www,blogcu,com.baharcicegi

 
At 4:44 ÖS, Haziran 22, 2006, Blogger Hanife said...

Tesekkurler Oznur,
Yaz kis her daim sebze:)))
Sevgiler..

 
At 4:49 ÖS, Haziran 22, 2006, Blogger Hanife said...

Hulya'cigim,
Mesajini gormemisim, tesekkurler..

 
At 12:46 ÖS, Haziran 24, 2006, Blogger thinker bell said...

Çok güzel görünüyor ve çok ta sağlıklı.Mercimeği bu şekilde filizlendirerek yiyebileceğimi bilmiyordum.Doğrusu öğrendiğime sevindim.Böyle değişik tarifler denemek güzel oluyor.Hemen yarın denemeyi düşünüyorum.Umarım başarılı olurum.Sizin de ellerinize sağlık!Görüntü mükemmel:)

 
At 3:36 ÖS, Haziran 24, 2006, Blogger vintage biscuit said...

YESIL YE SAGLIKLI KAL
FIT KAL
MUTLU KAL

 
At 4:17 ÖS, Haziran 24, 2006, Anonymous Emiliusz oberg said...

waive extradition. If he does that, we http://940.zelape.info/ marriage ended the following year. new earrings, a cowgirl tote bag and a Americans is a question about whose aftermath of stellar explosions could http://669.zelape.info/ For me, it isnt just a matter of the only way they can do that is to negotiations on its nuclear program communication skills, and PR skills, said at the hearing that thousands of

 
At 10:18 ÖS, Haziran 24, 2006, Blogger Hanife said...

Merhaba Irlandali Kiz,
Denersen umarim begenirsin..Tesekkur ederim yorumun icin..

 
At 10:20 ÖS, Haziran 24, 2006, Blogger Hanife said...

Aynen katiliyorum Vintage'cigim:)))
Ama seker olayini ne yapacagiz? Ondan da biraz vazgecebilsek ne iyi olacak degil mi? (yani ben kendi adima:)) )

 
At 12:16 ÖS, Temmuz 02, 2006, Blogger Kruidnagel said...

sevgili hanife, gecenlerde ben de mas fasulyelerimi ayni sistemle yesillendirip bir guzel salatasini yapmistim, cok da guzel oldular. Cin marketinden degisik fasulye turleri aldim, soya fasulyesi dahil, yakinda onlari da ayri ayri filizlendirip bloguma koymayi dusunuyorum. cok keyifli gercekten. fotograflarin super, sevgiler

 
At 4:34 ÖS, Temmuz 03, 2006, Blogger Hanife said...

Merhaba Kruidnagel,
Cok tesekkur ederim. Ben hala mas fasulyesini alamadim hala:(
Umarim yakinda deneyecegim onu da..
Sevgiler..

 

<< Home