Var mi Sebzelerim Gibisi?

Hele de su sicaklarda. Taze yesillikler, mis kokulu sebzeler, tam zamani degil mi?? Hafif bir oglen yemegi icin salata, zeytinyagli hafif bir yemek, yanina biraz yogurt ve citir citir bir dilim ekmek..
Yesilliklerden sozedeyim biraz. Yesilliklerimden yani.. Alttaki fotografda gordugunuz sarimsaklar bendenizin bahcesinden (bahcemsi demek daha dogru olur sanirim, uzun saksilarda sarimsak ve nane yetistiriyorum, gecenlerde de feslegen aldim marketten, henuz cok ufak ama hergun boy atiyor:) en alttaki fotografin arkasinda poz veren hani)

Zeyinyagli Eksili Kabak



Gecenlerde Nezaket yapmisti boyle bir yemek. Fotografa bakip ohh olsa da yesem demis ardindan aklima hemen dolaptaki kabaklar gelmisti. Bir minik sogan, iki dis sarimsak dograndi once ufak ufak. Ardindan sizmada cevrildi biraz. Sonra ince dogradigim kabaklar eklendi ve biraz tuz ve taze cekilmis karabiber. Uzerini gececek kadar ilk su ve bol limon suyu, pistikten sonra da derotu ve pek tabi tabagimin susu taze sarimsaklarim. Neden mi bu kadar seviyorum onlari? Bu koca memlekette sebzenin, mayvanin alasini tanidim ama bir taze sarimsaga rastgelmedim de ondan.
Budur yani sevdamin sebebi.



Parmesanli Yesil Salata Posted by Picasa
Bol yesillikler, domates, marul, bebe ispanak ve uzerine sizma, biraz balsamik sirke.. En uste parmesan..
Filizlendirilmis Mercimek

Posted by Picasa
Sizler de denemek ister misiniz mercimek, mas fasulyesi ya da bugdayi filizlendirmek. Citir citir, tazecik cerez gibi yedim ben salatama koymadan once. Fethiye yayinlamisti gecenlerde. Mas fasulyesini hala alamadim ama mercimekle denedim. Salatalarda, sebze yemeklerinde ve hatta Fethiye'nin tavsiyesiyle, filizlerini sandviclerde bile kullanabilirsiniz. Sevgili Tijen Mutfakta Zen kitabinda bahsetmisti sebzelerin cimlendirilmesinden. Filizlendirilmis tahillar pismis ya da cig hallerinden %800'e varan miktarda fazla vitamin iceriyorlarmis.
Nasil mi yapacaksiniz? Bir avuc bakliyati ( mas fasulyesi, mercimek)
bir gece suda bekleteceksiniz. Ertesi gun temiz bir beze sarip ya da eskiden annelerimizinkullandigi bez torbalara koyup bir kasede bekleteceksiniz. Aksam ve sabah kase ve bezi ayri ayri sudan gecireceksiniz. Filizler 0,5 cm kadar uzadiginda yenmeye hazirdir...

Bol vitaminli ve saglikli gunler.. Iyi haftalar....

Yorumlar

  1. afiyet olsun hanife'cigim!
    burada da kabaklar öyle bol ve güzel ki, en körpecik ve minimini olanlarindan seçip bir kilo aliyorum her hafta. her seferinde de farkli bir seye giriveriyorlar meretler!
    ne güzel su yaz sebzeleri degil mi?
    incecik börülceler çikmis. vallahi kilosu 5 liraydi ama dayanamayip yarim kilo aldim. normalde bir hafta daha beklemeyi tercih ederdim!
    tijen

    YanıtlaSil
  2. Bu ne surat Hanife,

    az evvel gordum murver cicegi postunu simdi de bu. Murver cicegi surubu Ikea`da siselenmis olarak satiliyor, sanirim senin orada da var.

    Kabagin en sevdigim hali bu iste, sade, hafif ve EKSI.Ellerine saglik.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. sevgili Hanife
    Tariflerini çok beğenerek izliyorum.Fakat birçok tarifini dosyama koymak için çıktı almak istiyorum.müsaade edermisin.
    Sevgiler Teşekkürler.
    betül

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Betul,
    Daha once yasanan izinsiz tarif ve fotograf hirsizligina karsi copy imkanini engellemistim. Bir okuyucundan da ayni istek gelmisti:)
    Sizlerin tariflerimi okumasi ve dosyalamak istemesi beni daha cok mutlu eder. Az sonra degisterecegim, yani cikti alabilirsin..
    Sevgiyle..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik Hanife'cim, iste yazin en cok sevdigim taraflarindan birisi bol bol sebze, hele zeytinyagli senin yaptigin gibi yapinca ne kadar nefis oluyor. Buralarda türkiye kabagi bulmak zor hep yemyesil kabaklar lezzetleride sende bilirsin daha degisik ama Türk marketlerine gelince hemen alip senin yaptigin gibi hasret gideriyoruz. Taze sarimsak bakimindan galiba biz biraz sansliyiz nedense bulabiliyorum, Halde bulabiliyorum o baska :)) Her yaptigim yemegede dolduruyorum :))
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Filizlendirme isini biran once bende denemek istiyorum aslinda. Kabakda nasil guzel gorunuyor, eksi eksi ve tabiki sarimsakli. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  7. Filizlendirme çok ilgimi çekti de bizimkilere nasıl yediririm ben bunu o sorun işte.Balıklı etkinliğe katıldığını zannediyordum ,logo da var.Bir aksilk mi oldu son anda.Ege yaramazını çok öpüyorum seni de.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Hanife, fotograflarin icinde kayboldum gittim. Muthis gorunuyorlar, su sicakta baska ne istenebilir yemek icin? Filizlenmis mercimekler ne kadar da hos gorunuyor, tam da dedigin gibi citir citir. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  9. Ben de bu kabak yemegini yesil kabakla yaptim aslinda, tadi biraz sekerimsi degil mi? Daha cok salata ya da kek icin ideal gibi. Ama burada arap marketler cok fazla ve orada bizim kabagi bolca buluyorum, hatta simi dolamsi var ocakta:)
    Sarimsak inan hic gormedim bu ulkede. Hergun gidip bakiyorum saksiya bugun kac santim boy atmislar diye. Kuru sarimsak benim yemeklere de bolca girer:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Kabak ilhamini senden ozenerek yaptim yazida da belirttigim gibi. Filizlendirme isi keyifli, gun gun bakiyordum hep:) 2 gunde oldular benimkiler..

    YanıtlaSil
  11. Cilek'cigim,
    Balik etkinligine biraz gozgore gore kacirdim. Balik cokca yapariz evde ama genelde izgara. O da yayinlacak bisey degil. Kafamdan karidesli borek geciyordu, ama son gun aklima geldi bu tarif, yetismedi o da. Ozel bir sey olmadi yani, tembellik:)
    Biz de sizin guzelleri opuyoruz, pasayida:)

    YanıtlaSil
  12. Defne'cigim,
    Tesekkur ederim. Salatalar gercekten iyi gidiyor su gunlerde, tazecik ve ferahlatici. Filizlendirmeyi tavsiye ederim, cig misir yemistim bir kere, ona benzettim tadini, korpecik..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. merhabalar:)

    bu filizlendirilmis nohut vb.ni ben de ablamda gordum ama tadi bir ilginc geldi:) alismak zaman alicak sanirim.)

    YanıtlaSil
  14. ikidir gormezden geliyorsun ya beni, ugramam ben de sana artik.

    YanıtlaSil
  15. mercimeğin filizlendirilerek yendiğini ilk kez görüyorum. hemen denemek istiyorum. sizin çiçek ekmeğinizi de denedim çok güzel oldu. sitemde linkinizi de ekledim takip ediyorum

    YanıtlaSil
  16. Merhaab Burcu,
    Esim ve benim minik yaramazim da hic hoslanmadi. Sadece ben yedim yani:) Onlar hem de hic sans tanimadilar:)

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Anonymous,
    Ismini aciklarsan belki kimi gormezden geldigimi ogrenebilirim:) ??

    Merhaba Sevda Mavisi,
    Cicek ekmegi begendiginize sevindim, link icin de tesekkurler. Filizlendirmeyi deneme sureci keyifli, merakla bekliyor insan. Umarim begenirsiniz bu degisik lezzeti..

    YanıtlaSil
  18. Eksılı kabak ne hos olmus Hanıfecım.
    Bugun bızım pazarımızdı gırıtlı kabaklarından aldım bende yapacagım.
    Ellerıne saglık arkadasım.

    YanıtlaSil
  19. Tesekkurler Zeynep'cigim. Senin de ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  20. bunların hepsi de harika. hele salatalar.
    eline sağlık.

    YanıtlaSil
  21. Sizde tam benim düsündügümü yapmissiniz,bugün alis verise gittim ve kabak ve daha baska sebze aldim cünki sicakta ancak sebze yeniyor yaninada salata,aynen bende öyle yaptim,salatalar cok güzel olmus ellerinize saglik.
    http//www,blogcu,com.baharcicegi

    YanıtlaSil
  22. Tesekkurler Oznur,
    Yaz kis her daim sebze:)))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  23. Hulya'cigim,
    Mesajini gormemisim, tesekkurler..

    YanıtlaSil
  24. Çok güzel görünüyor ve çok ta sağlıklı.Mercimeği bu şekilde filizlendirerek yiyebileceğimi bilmiyordum.Doğrusu öğrendiğime sevindim.Böyle değişik tarifler denemek güzel oluyor.Hemen yarın denemeyi düşünüyorum.Umarım başarılı olurum.Sizin de ellerinize sağlık!Görüntü mükemmel:)

    YanıtlaSil
  25. YESIL YE SAGLIKLI KAL
    FIT KAL
    MUTLU KAL

    YanıtlaSil
  26. waive extradition. If he does that, we http://940.zelape.info/ marriage ended the following year. new earrings, a cowgirl tote bag and a Americans is a question about whose aftermath of stellar explosions could http://669.zelape.info/ For me, it isnt just a matter of the only way they can do that is to negotiations on its nuclear program communication skills, and PR skills, said at the hearing that thousands of

    YanıtlaSil
  27. Merhaba Irlandali Kiz,
    Denersen umarim begenirsin..Tesekkur ederim yorumun icin..

    YanıtlaSil
  28. Aynen katiliyorum Vintage'cigim:)))
    Ama seker olayini ne yapacagiz? Ondan da biraz vazgecebilsek ne iyi olacak degil mi? (yani ben kendi adima:)) )

    YanıtlaSil
  29. Merhaba Kruidnagel,
    Cok tesekkur ederim. Ben hala mas fasulyesini alamadim hala:(
    Umarim yakinda deneyecegim onu da..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver