Findikli Makarna

Sevgili Elvan bu ayki etkinlik konusu olarak makarnayi secmis, ne de guzel etmis. Kimbilir ne guzel tarifler gorecegiz bu etkinlikte.
Annecigimin gonderdigi, kendisinin yaptigi eristeden iki oneri sunacagim sizlere. Ev yapimi eristeyi pesto sosuyla denedim bu kez, hem de findikli pesto sosu. Finduklu tariflere bir katkim daha olsun istedim. Hem ev yapimi makarnayi hem de pesto sosunu daha once yayinlamistim. Makarna tarifime buradan ve pestoya buradan ulasabilirsiniz.

Findikli ve Pesto Soslu Eriste

Haslamis oldugum makarnayi asla soguk suda yikamam ben, eger suyu cok azalmissa bir miktar soguk su ekleyip birkac dakika bekler, sonra suzerim. Derince bir kaseye bir miktar sizma koyup, makarnayi ilave eder, soyle bir karisirip, sosumu (bolca olacak tabii) eklerim. En sevdigim yemektir pestolu makarna, pestonun her cesiti hem de, cevizli, cam fistikli, domates kurulu..



Findikli Pesto Sosumun tarifini yeniden vereyim..

Malzemeler;
- 2 kap taze fesleğen
- 1/4 kap rendelenmiş parmesan peyniri ya da eski kaşar
- 2/3 kap zeytinyağı
- 3-4 yemek kaşığı findik
- 3 diş sarımsak, ince dilimlenmiş

Yapılışı;

- Fesleğen, sarımsak, findik ve peyniri robotda çekin. Zeytinyağını ekleyin. Krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Ağzı kapalı bir kavanozda muhafaza edin.



Cokelek ve Findikli Eriste

Diger makarna onerim ise, eristeye en cok yakistigini dusundugum cokelekle olacak. Bu kez de findik kullandim, cokelegin yaninda.
Cokelek ev yapimi, hem de ben yaptim. Tarifi pek yakinda, yedigim en guzel peynir diyebilirim bu tarif icin.
Cevizli ve findikli eriste en az pestolusu kadar sevdirdi kendisini, Ege'nin tabaginda verdi bu kez bana pozunu. Cunku ben pestoluyu tercih ederken oglum cokeleklisini sevdi...

Bol lezzetli ve saglikli gunler diliyorum.. Sevgiyle..

Yorumlar

  1. Hanife merhaba,

    Senden bir ricam olucak.BU pesto sosunu ben senin sitenden ogrendim.Ama gelgorki nasil ir taste dir bilemiyorum.Yani gecen markette gordum ufak bir kapta cesaert edip alamadim acaba severmiyiz diye...Tadi ile ilgili birseyler soylersen belki aydinlanir ona gore karar veririm...Cahillik iste:)))dermisim...

    Hadi kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. Hanife ellerine saglik. Ne guzeldir degil mi annelerin yaptigi eriste? Anlasildi Turkiye'den ne getirecegim :)

    YanıtlaSil
  3. Bravo Hanife, findigi koymadigin yer kalmamis. Dogrusu makarna ile biraz yabanci geldi, önce senden bir deneyeyim ne dersin? Fakat sütlac bu hafta sonu yapilacak, hazir Türkiyeden yeni gelmisim, taze findiklar ve sahane kayisilarla...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba hanife makarnan gerçekten çok güzel görünüyor ellerine sağlık .Sevgiler…

    YanıtlaSil
  5. HANIFE ELELRINE SAGLIK COK LEZZETLI GOZKUYOR BU BAYILDIM VALLA ILK FIRSATA DENIYECEGIM MAKINAMIN MAKARNA YAPMA BOLUMUNU ZATE ALMAK ISTIYORDUM GECENLERDE GORDUM RAVIYOLI DE YAPIYORMUS EE BENDE COK SEVERIM VALLA RAVIYOLIYI ILK FIRSATTA SENIN TARIFINIDE DENIYECEGIM..

    YanıtlaSil
  6. bu ay makarnalar aklimizi alicaga benziyor !

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Gulenay
    Pesto sosunu gecen yaz annemlerde yapmistim ve tum ailem cok begenmisti. Makarnaya cok yakisiyor, tadini nasil tarif etsem, eger feslegen kokusunu seviyorsan denemelisin bence. Hatta verdigim olculeri yari yariya kullanip deneyebilirsin, sevmezsen cok malzemen ziyan olmamis olur..

    Curly'cigim,
    Annenden gelene kadar sana biraz gondereyim istersen, adresini bana mail at. Anne eli deyince daha bir guzel olmus gercekten..

    Merhaba Tata,
    Ceviz olurda findik olmaz mi dedim ve denedim tarifleirmi.. Sutlaci umarim seversiniz, ben yeniden yapacagim su siralar, baktikca canim istiyor.. Aromasi hala burnumda..

    Asya'cigim,
    Makina ne iyi birsey, Zamandan buyuk tasarruf, benimde aklimdan geciyor bazen, ama cok fazla hamur yemek icin bahnae olmasin deyip erteliyorum, Sana da kolay gelsin .

    Piskuutcugum,
    Ben daha gezemedim sayfalari, nasil merak ediyorum ama;))

    YanıtlaSil
  9. Canım Hanife'ciğim,yeni şehir ve yeni ev,uğurlu gelsin .Senin makarnalarına ben bayılırım zaten kendin açarsın ,yaparsın.Şimdi yaptıklarında yine çok lezzetli tarifler.Ege ,kesin çok seviyordur annesinin lezzetli elleriyle yaptığı bu makarnaları.İkinizi de çok öptüm.

    YanıtlaSil
  10. Hanifeciğim,erişte deyince akan sular duruyor.Çocuklar büyürken o kadar çok yaptım ki.Ama hep anneciğimin el yapımıyla.Lezzetini biliyorsun.Hele peynirlisi..Eline sağlık.
    Ben de ev makarnalarını hiç süzmüyor,pilav gibi yapıyorum.Hiç de yapışmiyor.Ama kanelonide büyük hacim olduğu için su böreği gibi su dolu tasa koymak gerekiyor.Onun da haşlama suyunu dökmüyor,çorbada kullanıyorum.Sen yazınca aklıma geldi.Pestoluyu da ben merak ettim şimdi.Oğluşunu öp benim için.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Hanife, bu yaz ben de eriste getirdim. Esimin babasinin görevi sebebiyle hayatinin ilk yillarini gecirdigi bir ege köyüne gittik. Otuz yil önceki tanidiklar, toprakla dost can insanlar, bize bir torba eriste koydular yüreklerinden. simdi bana onlardan güzel güzel tarifler yapmak kaldi. Baktim eriste kotasi cogalmis sevindim:) Eline saglik! Egecige de afiyet olsun!
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. oooo erişteler de pek lezziz olmuşlar Hanife'ciğim sayenizde keyifle geçirdiğim pazar kahvaltımda sizleri gazetede güler ve güzel yüzlerinizle görmekten çok mutlu oldum yeni mamalar ve başarılarınızın devamını diliyorum;))
    SEVGİYLE KAL...

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Zuhal,
    Ben haberi bugun kayinvalidemlerden aldim, henuz gazeteyi gormedim, ama netden okudum yaziyi, Fotomuz falan var mi bilemiyorum, haberi aldigimdan beri bir hos oldum:)) Cok mutlu oldum..
    Cok tesekkurler..

    YanıtlaSil
  14. Cilek'cigim,
    Cok tesekkur ederim. MAkarnalar cok gzuel gercekten, belki de annem yaptigi icin bana oyle geldi ama ev makarnasi kesinlikle bambaska.. Biz de seni opuyoruz..

    Munevver'cigim,
    Ben kaneloniye bayildim, tablo gibiydi, benim su siralar oyle uzun isler yapacak kadar vaktim olmuyor, sagolsun annem tarhana, makarna gondermis, nasil makbule gecti..
    Bende artan sulari corba olarak degerlendiriyorum, hele mantinin falan cok guzel oluyor suyundan corba:))

    Dilek'cigim,
    Sen simdi o guzel eristelerden neler yaparsin kimbilir..
    Ne kadar kendim yapsam da ev makarnasini, gelenler gibi olmuyor tadi, ya da bana oyle gelior bilmiyorum:)

    YanıtlaSil
  15. Hanife,
    Valla hic kibarlik yapmayip o guzelim eristelerden isteyecegim galiba ;)

    YanıtlaSil
  16. Curly'cim,
    Bana e mail ile adresini gonderir misin? Ben adresini bulamadim listemde..

    YanıtlaSil
  17. MERHABA,
    Benim adım Merve.Yaptığınız Cokelek ve Findikli Eriste gerçekten çok güzel görünüyor.Anneme yapmasını söyleyeceğim.
    SEVGİLERLE....

    YanıtlaSil
  18. Merhaba Merve,
    Cok tesekkur ederim. Simdiden afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  19. bravo hanife
    vallahi bravo.
    fındığı koymadığın yer kalmamış.
    selamlar
    ayşe.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver