Kumpanya Kimsecik




Kedili Mutfaklarin yazari Oya, Dort Ayaklilara Yardim diyerek cok guzel bir proje baslatti, Kumpanya Kimsecik..
Konuyla ilgili gorusleri ve gelismeleri buradan takip edebilirsiniz.
Sevgili Oya, Kumpanya Kimsecik araciligiyla hayvan sever, doga sever tum dostlara sesleniyor. Maddi manevi yardimlarinizi bekliyor. Bununla ilgili yayinladigi
yaziyi ben de burada sizlerle paylasmak istiyorum.

Tırsmadık, pısmadık

Annoya’m bilgisayarını açıyor, üstünde benim logom, Kumpanya Kimsecik. Ben de hemen bir kenarında yerimi alıyorum. Madem konu benim, yan gelip yatamam ya, Annoya’ya güç vermeliyim...

O, haylidir çokça düşünceli görünüyor. Bu işi alnımızın akıyla başarmanın yollarını arıyor... Hep böyledir zaten Annoya. Önce ufaktan ufaktan atar konuları ortaya, sonra uzatır, genişletir. Şu bizim kumpanya işi de öyle oldu. Plastik bilezik satıp barınaklara yardım edelim derken geldiğimiz noktaya bakar mısınız? Değil Türkiye’nin, dünyanın en güler yüzlü hayvan dostu kuruluşu olacağız diye tutturdu. Sayemizde, bizleri sevmeyen çocuk kalmayacakmış. Eh çocuklar sevince de, gelecek nesiller haliyle sevecekmiş.

----------

Müthiş eğitim planları yapıyor kafasında. Bir de uçuyor zaman zaman ki; mesela ilk öğretim okulları bahçelerine Kumpanya Kimsecik kulübeleri yerleştiriyordu geçen gün. İçlerine de barınaklardan aldığı köpek kardeşlerimizi koydu. Çocuklar mutlu mutlu oynuyordu köpek kardeşlerimizle..., köpek kardeşlerimiz de okullu olmuştu.... “Eh bak işte, barınaklar boşaldı bile Kimsecik,”dedi, “neden olmasın, nedeeen? Bunun için Bakanlar Kurulu Kararı falan gerekmez değil mi?”

Derken film çekmeye başlıyor. Kafa bu ya, yiyor mu ne ara sıra... ama müthiş filmler çekiyor... Sinemacı dostlar yayınlamalı bunları diyor, bir dakika falan, film arasında mesela..., filmlerini girdikleri her ayakta (sinemada).

----------

Gelgelelim, Annoya’mızın kafası tek başına bir işe yaramıyormuş. Yazan-çizen-söyleyen, her dalda üreten, parasını esirgemeyen, koydu mu oturtan, çenesine diline güvenen, koşturan ve de tabii bizleri seven..., gibi bir sürü insana ihtiyaç varmış. Hani diyor İbo çıkıp programında Kumpanya Kimsecik dese, Sezen Abla iki satır laf etse, Pakize Abla’yla Bekir dost yazsa, Latif Abi çizse, Hıncal Baba’mız da bizi sevmez demeyin, kedisi var onun daaaa..., uzatın haydi listeyi... Bir baba çıkıp çocuklara tişörtler bassa logomuzla, başka babalar ben onu yaparım, ben bunu yaparım diye birbirleriniz ezse!

----------

Evet, şimdi ayaklarımızı yere basalım. Yahoo grubumuz sessiz. Artık seslenmeye başlayalım. Önce bu yazıyı okuyanlardan rica edelim. Kopyalayıp tanıdıkları herkese göndersinler. Gönderdikleri herkes de herkese... Kumpanya Kimsecik’e faydalı katılımlar olsun. Reklamımız yapılsın. İşe başlamak için gereken insan gücünü, beyin faaliyetlerini ve parayı bulmaya çalışalım.

Katılmak isteyenler oyakayacan@yahoo.com adresine mail atarak Kumpanya Kimsecik için neler yapabileceklerini yazsınlar.

http://www.kumpanyakimsecik.com/ adresimizi faaliyete geçirelim. Sitemizin içeriğini tartışmaya açalım.

Çalışalım mı biraz?

Çalışalım haydi, ben zaten burada Annoya’mın bilgisayarının hemen arkasındayım.

Kimsecik, hani şu kumpanya olan...

posted by Oya Kayacan at Cuma, Eylül 22, 2006

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver