Terbiyeli Rezene

Toronto'dan ilk tarif.. Ancak tarifi yapali uzun bir sure oldu. Dosyada bekleyen bu tarifi paylasmakta ben biraz geciktim ama siz denemekte gecikmeyin derim. Cok lezzetli, hafif bir sebze yemegi..



Sevgili Oya yemegin tarifini verdiginden beri mutfagimda bolca piser oldu rezene. Daha once marketlerde onunden gecer, ama denemeye cesaret edemezdim. Ilk yaptigim tam olarak Oya'nin verdigi sekildeydi. Sonraki denemeler rezene, sarimsak, patates bazen de sadece rezene, sogan ve sarimsak seklinde oldu.

Sibel'in burada kendisinden kral diye bahsettigi sebze, rezene. Anasonlu aromasi ile belki yadirganabilir biraz. Ama ben yemek seciminde her zaman 'sebze olsun nasil olursa olsun' dedigim icin hic de garipsemedim. Burada satilan rezenelerin cogunlugunu kok kismi olusturuyor. Arapsaci denen yesil yapraklari genelde kesilmis oluyor. Fotografini gordugunuz rezeneyi bol otlu bulunca hemen aldim ve pisirdim. Hem piserken hem yerken uzerine bol limon seviyorum ben.
Sebze sevenler icin hem Oya'nin tarifini hem Sibel'in tarifini mutlaka deneyin derim. Guzel tarifleriniz icin tesekkurler Oya ve Sibel.

Yorumlar

  1. Hanife,
    ellerine saglik. Acaba bu sebze benim gordugum ama ne oldugunu bilmedigim icin yaklasamadigim bir sebze mi? Kok kismi yuzunden olsa gerek. Adi ne oluyor bu otun buralarda?

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Curly,
    Ingilizcesi "fennel". ben pisirmeden once fotografini cekmeyi unutmustum, ama Oya'nin sayfasinda fotografi var.
    Ben de belirttigim gibi nice sebzelerin onunden geciyorum. hele dun gittigim bir Cin bakkali tam benlikti, ama hic bir sekilde gormedigim otlar vardi. Kirmizi ispanak diye birsey vardi mesela. Bakacagim, bulursam onunla ilgili tarif denerim belki:)

    YanıtlaSil
  3. eline saglik hanife'cigim!
    tijen

    YanıtlaSil
  4. Belçika'da da çok görüyorum bu rezeneyi, ama bir türlü alıp deneyemedim. Güzel gözüküyor ben de artık deneyeyim bari : ) Ellerine sağlık Hanife...

    YanıtlaSil
  5. merhaba hanifeciğim
    rezeneyi hiç denemedim ama bu görüntüden sonra denemeden yapamayacağım.
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Merhaba çok güzel görünüyor ellerine saglık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Yesim ve Sevda,
    Umarim yemegi seversiniz. Ynei bir lezzet daha eklenmis olur mutfaginiza:)

    Tesekkurler Tabakta:)..

    YanıtlaSil
  8. merhaba hanifecim tariflerin süper her zaman ki gibi. ellerin dert görmesin..

    YanıtlaSil
  9. Hanife Hanım,

    Ben Hürriyet Gazetesi'nden Ezgi Başaran. Bir konuda size danışmak istiyorum. Bana ebasaran@hurriyet.com.tr adresinden ulaşırsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  10. Hanifeciğim ellerine sağlık, ben de hep markette bakıp bakıp sonra alırım diye erteliyorum rezeneyi. Bir ara denesem fena olmayacak:) Bu arada yeni evinizde güle güle oturun, Ege'ciğe öpücükler ve sana sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  11. Yildiz,
    Cok tesekkur ederim.

    Ezgi Hanim, Size mail attim, umarim aldiniz.

    Behiye'cigim,
    Ben de ogrenene kadar sadece bakmakla yetinirdim, evde benden baska seven yok ama. Bakalim deneyince sen ne dusuneceksin
    Guzel dileklerin icin tesekkur ederim.
    Sevgiyle..

    YanıtlaSil
  12. Hanife,
    evet fennel diye goruyordum ama rezene oldugunu bilmezdim. Gorunus olarak bilmedigim otlara pek yaklasmiyorum ama pek cok otta bulunabiliyor burada aslinda :) ben de deneyeyim.

    YanıtlaSil
  13. Curl'cigim,
    Ben de degisik otlara bakip bakip acep ne olur diye dusunuyorum aslinda. Zeytinyagli yemegi olur diye dusunuyorum mesela bazi gorduklerimin.
    Bu yemegi dene bakalim, Oya'nin tarifi gercekten cok guzel olmustu..

    YanıtlaSil
  14. merhaba,
    burdan yazmam ne kadar doğru bilmiyorum ama 16.09.2006 hürriyet pazar ekinde "kadınlar mutfaklarını internete taşıdı"haberinde hanife içöz(32)diye görünce isim benzerlikleride çok oluyor ama ben gene de şansımı denemek istedim.
    m.ü.işletme pazarlama bölümünden mezun musunuz?
    hani gazeteyi bırakıp ekran karşısına koştum.yıllar öncesinden bir dosta kavuşmak heyecanıyla...
    bol lezzetli,sağlıklı günler diliyorum.
    haberleşelim...
    a.müge gerdan.....notlar...

    mgerdan13@yahoo.com

    YanıtlaSil
  15. Muge'cigim,
    Nasil mutluyum su an. Evet, evet ta kendisi:))
    Sana mesaj da yazim, gorusmek uzere..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver