Yeni Evimizden..


Toronto'ya geleli neredeyse 1.5 ay oldu. Soranlara cevabim her zaman ayni; kendi yurdum, ailemin yani olmadikca nerede yasadigim cok onemli degil, alistim tabi, alismak zorundayim, yeter ki ailem, sevdiklerim saglikli ve mutlu olalim.. Tabi dostlarin katkilarini asla yadsiyamam. Esra, Elif ve elbette esleri, her konuda ellerinden gelen yaridimi esirgemiyorlar. Onlar olmasa buraya gelmeyi belki de hic dusunmezdim.
Ege'ye hafta ici sadece iki gun ikiser saatlik bir okul buldum, ona basladi ama tam gun bir yuva bulma cabalarim devam ediyor. O halinden cok mutlu, evimiz bahceli oldugundan her zaman sokak havasi alabiliyor. Gorustugumuz insanlarin hepsinin ayni yaslarda cocuklari var, daha ne olsun:))
Yukardaki fotografi buraya gelirken yolda cektim, o kadar guzel bir gundu ki, bulutlar yol boyunca, bu guzellikleriyle eslik ettiler bize. Kameram neredeyse elimden hic dusmedi.. Daha fazla fotograflar icin burayi ziyaret edebilirsiniz..

Evet, bir baska haber de bahcede kucuk bir kedi ailesiyle birlikte yasamamiz..
Fotografini gordugunuz anneleri. Iki minik yavurunun anasi oldugu icin biraz agresif, dogal olarak her zaman tehlikeye karsi savunma durumunda. Baktim anlasmanin, yakinlasmanin hic yolu yok, koydum onune bir tas sut, ikinci gun Ege'nin kalan misir gevregi, gelsin aksam yemekleri, gitsin kahvaltilar.. Tam 3 hafta sadece restaurant gorevi gordum, gecen gun alisveristen donmusum, hemen yanimda belirmezmi, elimi uzattim, biraz urktu, sonra oksadim kafasini, aman o ne saadet, o mutlu, ben daha mutlu.


Sevgimiz guzel de, minik yavrusu kendisini hic gostermiyor, sadece yavru diyorum cunku biri kayip, dun yan komsuya yaptigim ziyaret sonucu ogrendim. Sebebi ziyaretimse 'ne olacak bu kedilerin halleri'. Malum onumuz kis, ben eve alamam, hem Ege hayvana saniye nefes aldirmaz, ( bu arada Ege'nin kediyle sohbetini merak ediyorsaniz buraya tiklayin:) ) hem evim yeterince kucuk. Komsu bayan koruma dernegini aramis, 'siz yakalayin gelip alalim' demisler. Kadin elleyemezmis, ben zevkle ellerim de bir bulsam minigi. Yani anneyi tutarim, artik bana guveni var, ama yavru pek hinzir, yeni dogmus geyik yavusu gibi hop hop ziplayip, kayboluyor hemen. Biran once caresine bakmam gerek, yoksa evin yanindan gecen yolda birkac olmus kedicikler gordum. Buna asla dayanamam. Dikkatimi ceken Monteral'de asla sokakta basibos kedi goremezsiniz, olsa da kisin hic biri yasayamaz. Ama burada sadece benim otrudugum yerde degil, bircok yerde sokakta dolasan kediler gordum, ya sahipleri salmis, ya da gercekten sahipsiz kediler.

Bu da boyle tarifsiz, bir hafta sonu yazisi olsun, hazir elim acilmisken benden biraz haberdar edeyim dedim..
Guzel ve bol kahkahali bir hafta sonu diliyorum..

Yorumlar

  1. Yeni eviniz mutluluğunuzu ve huzurunuzu daha da artırır umarım Hanife'ciğim.Sana ve ailene hayırlı ramazanlar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Hanife sana e-mail ile nasil ulasabilirim? Benimkinden bana ulasabilirsen cok sevinirim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Beyhan,
    Samimi dileklerin icin cok tesekkur ederim. Sana da hayirli ramazanlar dilerim..

    Sevgili Berceste,
    Sayfandan adresini bulamadim.
    Benim e mail adresim soyle
    hanifeicoz at gmail(nokta) com

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Hanife Merhaba,

    umarim iyisin evinizin manzarasiniz ve kedicigi gordum:))cok sirin:)bu arada ramazanin hayirli olsun insallah.Guzel gecirmemiz dilegi ile.

    Sevgiler
    Gulenay":)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Gulenay,
    Size de hayirli bir Ramazan diliyorum.
    Cok tesekkurler..

    YanıtlaSil
  6. Hanife'ciğim, Yavrular çok küçükse henüz annelerinden ayırmayın derim. Kayınvalidemlerin yazlığında yaz başında yeni doğum yapmış bir kedi buldular. Kayınvalidem sabah öğle akşam onları doyurdu. Şimdi maşallah kocaman oldular. İnanır mısın anneleri halen onların üzerine titriyor. Aman Hanife, biraz daha göz kulak oluver. İnşallah diğer miniği de bulursunuz.

    YanıtlaSil
  7. Yeni evinizde ağız tadıyla güle güle oturun inşallah...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver