Hanifenin Tarifleri: Yengec ve Avakado Salatasi

Cuma, Ekim 06, 2006

Yengec ve Avakado Salatasi


Ege'nin dogumgununde yapmistim bu salatayi ve tarifini simdi yayinliyorum. Yengec eti cogumuz icin yabanci bir tad belki ama ben deniz urunlerini cok sevdigimden begenerek tuketiyorum. Bazi salatalarda ve makarnayla cok yakisiyor bence. Partide yengeci ilk kez yiyen bir iki arkadasim da begendi bu salatayi, ozellikle benim sayemde yengec gibi yabanci yiyeceklere alistigini soyleyen Sermin'in favori salatasiydi:))
Tarifi Dr. Atkins'in kitabindan aldim ve su teresinin pismesi haricinde tum verilen talimatlara uydum.. Degisik lezzet arayanlar icin denenebilecek bir tarif..

Kap= 1 buyuk su bardagi
Malzemeler;

- 1/4 kap dogranmis kereviz sapi
- 1/4 kap ince kesilmis tatli kirmizi biber
- 1/4 kap mayonez
- 1/4 kap limon suyu
- 2 yemek kasigi kapri
- 1 tatli kasigi kimyon
- 450 gr pismis yengec eti
- 2 adet olgun avakado, kup kup dogranmis
- 2 demet su teresi, buharda pismis (ben cig olarak kullandim)
- tuz ve taze cekilmis karabiber

Yapilisi;

- Ilk yedi malzemeyi derin bir salata kabinda karistirin. Tuzunu ve biberini ayarlayin.
- Avakado ve yengec etini ekleyin, cok ezmeden karistirin.
- Su teresini yayvan salata kabina yayin, salatayi uzerine yerlestirin. (Ben su teresinin ceyrek kadar kismini salataya da ekledim, kalanini salatinin altina koydum). Hemen servis yapin..

Afiyet Olsun.

At 3:43 ÖS, Ekim 06, 2006, Anonymous asya yusof said...

hanife ellerine saglik bende bir zamnlar atkins diyeti yaparken atkins tariflerini tek tek denerdim bunu kacirimisim galiba sitesinde rastlamadim cunki yada dikkat etmedim deniyecegimden kuskun olmasin..
ellerine saglik

 
At 8:22 ÖÖ, Ekim 07, 2006, Blogger Hanife said...

Asya'cigim,
Ben kitabini dollar store da buldum, inanabiliyor musun?? Bir zamanlarin unlu kitabi oralara kadar dusmus:)
Tarif kitapdan. Sitesini bilmiyorum. Denersen sevecegini dusunuyorum..
Gorusmek uzere..

 
At 8:50 ÖS, Ekim 08, 2006, Blogger azizenaz said...

canim hanifim beni bir cok sevmem yemem dedigim hatta hic agzima surmedigim deniz urunlerine alistiran arkadasim gercekten salatan harikaydi

 
At 10:00 ÖÖ, Ekim 09, 2006, Blogger Zeynep Seda said...

Hanifecim biz de ailecek cok severiz yengec etini, avakado ile hic denemedim, listeye alindi ;)

Ege'mi ve seni kocaman opuyorum, sevgiler...

 
At 12:07 ÖS, Ekim 09, 2006, Blogger Hanife said...

Sermin'cigim,
Afiyetler olsun, her zaman beklerim:)

Zeynep'cigim,
Biz de seni opuyoruz, salatayi seversiniz umarim.

 
At 7:33 ÖÖ, Ekim 10, 2006, Blogger damak tadı said...

Sevgili Hanife'ciğim,
En çok sevdiğim deniz ürünlerinden biridir yengec.Ne yazıkki buralarda balık gibi sık sık yapamıyoruz,çünkü herzaman bulunan bir ürün değil.Ellerine sağlık avakado ile de hiç denememiştim açıkcası.Haşlanmış yer fıstığı ile çok severim birde öyle dene harika oluyor.Ellerine sağlık,mutlu bir hafta diliyorum.Sevgiler..

 
At 8:30 ÖÖ, Ekim 10, 2006, Blogger Küçük Evin Mutfağı said...

Hanife'ciğim bir güzel ve değişik tarif daha. Ellerine sağlık. Eminim nefis olmuştur.

 
At 12:37 ÖÖ, Ekim 11, 2006, Blogger burcukusu said...

Sevgili Hanife harika görünüyor ben yengeç etine bayılıyorum.Bu lezzetli ve orjinal salatayı mtlaka deneyeceğim.
Sevgiler

 
At 2:09 ÖÖ, Ekim 11, 2006, Blogger sevdamavisi said...

Hanifeciğim,
farklı ve güzel bir salata olmuş ellerine sağlık. görüntü ise tam bir renk cümbüşü..

 
At 6:05 ÖÖ, Ekim 11, 2006, Blogger hayat said...

salata çok güzel görünüyor hanifecim,yengeç eti tatmadığımdan biraz ilginç geliyor ama eminim lezzetli olmuştur.. ellerine sağlık.

 
At 7:52 ÖÖ, Ekim 11, 2006, Blogger renkler said...

Ellerine sağlık, yine çok güzel görülüyor. Yengeç eti cidden çok iyi oluyor. Burada Akdeniz lokumu diye birşey var, okyanus lokumu da diyorlar ona bayılıyorum. Yalnız yengeç etinden olduğu iddia edilse de bence balık eti karıştırılmış gibi birşey. Tarator ile güzel oluyor. Konu ile çok ilgili değil ama aklıma geldi işte...

 
At 12:21 ÖS, Ekim 11, 2006, Blogger vintage biscuit said...

cok guzel bisey ortaya cikti taaa buralardan belli
bu acele denenmelii gibime geliyor
midem ve gozlerim hemfikir bu konuda suan :)

 
At 10:03 ÖS, Ekim 11, 2006, Blogger GULENAY said...

Hanife'cim merhaba,

Sadece ses edeyim hatrini sorayim diye girdim.Iyisin degilmi...Sana yazamadim ya ne zamandir cok oldu gibi hissettim.Kolay gelsin...

Sevgiler

 
At 11:13 ÖÖ, Ekim 14, 2006, Blogger Hanife said...

Burcu'cugum,
Demek yengeci tadanlar sevmis benim gibi:)
Salata ok guzel oldu avakado ve yengec yakisiyor birbirine, denersen seversin umarim.

Merhaba Sevda'cigim,
Tesekkurler..

Merhaba Hayat,
Dedigim gibi basta ilginc gibi ismis, tipi falan ama tadanlar seviyor:)

Merhaba Renkler,
Merak ettim nedir ki bu akdeniz lokumu?? Tarifi var mi sende?

Biskuutcugum,
Dene seveceksin:)


Sevgili Gulenay,
Canim, cok tesekkurler. Oldukca yogunum yine bu gunlerde, tasinacagiz da:))
Sok haberi yakinda paylasacaktim ama buraya kismetmis, bir aydan fazladir ev ariyoruz..
Tesekkurler inceligin icin..

 
At 1:11 ÖÖ, Ekim 16, 2006, Blogger renkler said...

Akdeniz lokumu yengeç eti ile yapılan bir tür pane... Hiç denemedim ama burada hazır marketlerde satılıyor. Sanırım yemgeç etini bir tür balık köftesi gibi yapıyorlar, galeta ununa batırılıyor, kızartılıyor. Bir de o yengeç ayaklarına batırıyorlar ki oradan tutup yiyebilesin. Tarator ile nefis oluyor.

 
At 6:27 ÖÖ, Ekim 18, 2006, Blogger Hanife said...

Muhtesem br tad olduguna eminim. Burada balik kofteleri var, hazir arada yiyoruz, cok leziz ama yengecinki daha iyidir bence:)
Tesekkurler trif icin..

 

<< Home