Uc Kat Tat



Uydurma tariflere bazen isim vermek ne zor is. Hani bir gofret vardi, dokuz kat tat diye reklamini yapmislardi, ondan esinlenip bu ismi koydum bende:)
Sermin'in istegi ile one cekiyorum bu tarifi, gecen haftalarda yemis ve cok begenmisti. Aslinda bildigimiz bir tatli ama sunumu biraz degisik, fikir olmasi acisindan buyrun tarif....

Mazlemeler;

1. kat
- 750 ml sut
- 1,5 yemek kasigi un
- 1,5 yemek kasigi nisasta
- 3/4 su bardagi seker

2. kat
- 2 su bardagi taze portakal suyu (sevdiginiz herhangi bir meyve suyu, yogun ya da taze olsa daha iyi)
- 3/4 su bardagi seker
- 2 yemek kasigi nisasta

3. kat
- 1,5 kap krema

Yapilisi;

- Birinci listedeki malzemeleri seker haric mikser ile cirpin ve orta ateste surekli karistirarak pisirin. Koyulasmasina yakin sekeri ilave edin. Muhallebi kivaminda pisirin.
Tekrar derin bir kaba aktarip mikserle cirpin, en az 3-5 dk. Daha onceden islattiginiz borcama dokun. Ilininca buzdolabinda sogutun.
- Alt malzeme ilininca ikinci kati yapmaya baslayin. Bunun icin bir tencerede meyve suyuna nisastayi ve sekeri karistirip muhallebi kivaminda pisirin.
Sogumus muhallebinin ustune dokup esit sekilde dagitin. Ilitin ve dolapta sogutun.
- Kremayi cirparak kar haline getirin ve en uste yayin.
Iyice sogutup servis yapin...

Afiyetle....

Yorumlar

  1. CANIM ARKADASIM HASTA HASTA BU TARIFTE BANA ONCELIK TANIDIGIN ICIN TESEKKUR EDERIM.UYDURMA TARIF DIYORSUN AMA BEN COK BEYENDIM ELLERINE SAGLIK .BU TARIFI COK MAKBULE GECTI YARIN KISMETSE HEMEN DENIYCEM SENI VE EGEMI KOCAMAN OPTUM

    YanıtlaSil
  2. Hmmm Sabah sabah su tatli tarifi cok iyi geldi. Cokta hafif sanirim. Gercekten cok canim cekti. Ellerine saglik. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik.

    Iyi bir hafta sonu dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Hanıfecıgım oncelıkle gecmıs olsun dıyorum.kıs geldı senın hastalıklarda basladı sanırım,bırde yer degısıklıgı ustune eklendı.Tarıfın cok guzel gorunuyor deneyelım bızde.kolay gelsın canım opuyorum

    YanıtlaSil
  5. Üç kat tat çok çok güzel olmuş Hanifeciğim, ellerine sağlık, sevgiyle kal!

    YanıtlaSil
  6. Ayrıca çok geçmiş olsun, soğuk algınlığına yakalanmışsın, gruba gönderdiğini letide okudum, şimdi iyi misin?

    YanıtlaSil
  7. Hem basit, hem sunumu güzel, el altinda bulunmasi gereken bir tarif! Eline saglik.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Çok pratik bir tatlı,ellerine sağlık Hanife.

    YanıtlaSil
  9. Tesekkurler Arkadaslar,
    Simdi daha iyiyim, antibiotik sayesinde:)
    Tarifi denemek isteyenlere simdiden kolayliklar dilerim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Hanife’cim merhaba sana ve sevdiklerine sağlıklı ve her şeyin gölünüzce olacağı çok mutlu:))) bir bayram ve yeni yıl diliyorum.
    Dilerim 2007’de her şey istediğin gibi olur.
    Hoşça kal.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Perihan,
    Cok tesekkur ederim icten mesajin icin.
    Sana da ailenle birlikte gecirecegin guzel ve mutlu bir bayram diliyorum, ayrica yeni yilini kutluyorum.. 2007 mutluluk, basari ve saglik getirsin..

    YanıtlaSil
  12. Hanifecigim,
    Bence tarif de isim de cok hos :)
    Egenleve tum sevdiklerinle cok guzel nice bayramlar diliyorum,
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Tesekkurler sevgili Lama'cigim:)
    SAna da guzel bir yile deilerim, sevdiklerinle beraber..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver