Kayıtlar

Şubat, 2006 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Uyuyamadim

Ilk kez belki bu saatte post yayinlayacagim, konu cok enteresan, bildiginiz gibi degil hani. Uyuyamadim. Saat gece 12.25 ve ben don sag bir de sol, ki bunlar cok kereler tekrarlandi, ama nafile. Ictigim ihlamur bir ise yaramadi, koyunlar saydim, yuzlerce o da olmadi. Eee dedim bari yazayim. Asil sebeb baska tabii, kafada onca dusunce varken ee biraz imkansiz, hatta 38.4 derece atesle bile. 3 gundur hastayim ve gogus bolgemin bilumum kemikleri, karnim, sirtim tumden agriyor, ne yuruyebiliyor ne oturabiliyorum. Klasik aliskanlik; doktor ancak cenazelik olunca aklima geldigi icin belki yarina insallah deyip gecistiriyorum. Kafamda dukkanin bitmeyen isleriyle ilgili bin kusur sorun, ki bu apayri bir yazi dizisi olur, Best Seller konusunda bile iddialiyim. Bir de catidan gelen sesler girince isin icine, tumden benim uykuyu bulana askolsun. Sifirin 40 derece kadar altinda hangi canlidan sesler gelebilir diye dusunurken, gecen kis bunun cevabini Sayin Consierge (Yonetici, ama bizim anladigimi

Bol Cikolatali Kek

Resim
Iki gun once yaptim aslinda bu keki, ama yayinlamaya firsat ancak buluyorum. Dun anne ve ogul soguk alginligindan muzdarip, yatakta gecirdik gunumuzu. Bugun biraz daha iyiceyiz, ama hala kirginlik var. Bol dinlenme ve C vitaminiyle atlatabiliriz umarim.. Ege simdi uyuyor, ben de biraz kitap okudum, uzandim. Ege ayaktayken bilgisayarin basian gecmem biraz zor, yanima gelip heryeri kurcaliyor, tuslara basiyor. Biraz post yayinlamayi e postalarima bile zor bakiyorum. Firsat budur deyip yaziyorum tarifimi; Bu kadar yogun cikolatali keki ilk kez denedim. Tarif tamamen uydurma:) Bildigim bazi kurallari uyguladigim, evde ne varsa kullandigim bir kek yaptim ve tadi cok guzel oldu. Ama olabildigince az yenmesi gereken bir lezzet, bol kalorili ve bol cikolataliiiiii.... Vanilyali dondurma ya da bir miktar kremayla yemenizi tavsiye ediyorum.. Malzemeler; - 150 gr bitter cikolata - 150 gr krema - 3 yumurta (sarisi ve aki ayrilmis) - 1 kap seker - 1-1,5 kap un (unun cinsine gore mikta

Mutfagim

Resim
Zeytin Agaci'nin yazari sevgili arkadasim Asli beni aylar once sobelemis ve ben o siralar cevaplayamamistim. Ne zamandir aklimdaydi ve bugun cevaplamaya calistim. 1. Mutfağınızın bir fotoğrafını bizlere gösterir ve kişiliğinizi yansıtan yanını anlatır mısınız? Mutfagimin fotografini buradan gorebilrisiniz. Henuz kendi evimize sahip olamadigimiz icin oyle kocaman , genis, havadar bir mutfagim yok ne yazik ki. Burada bircok apartman dairesinde oldugu gibi minik mutfagi olan bir evim var. Sadece duzenleme konusu belki benim kisiligimi yansitabilir, o da elimden geldigince. 2. Bir dolabınızı açın (istediğinizi), fotoğrafını çekin ve bize ne gördüğünüzü anlatın. Bu anket sayesinde uzun suredir elimi deydirmedigim dolaplari yeniden duzenledim:) Kuruyemiz, biskuvi, misir gevrekleri,baharatlar, yaglar, tum kuru bakliyatlar bu dolapda. Cok fazla miktarda almamaya ozen gosteriyorum alisverislerimde. yerine yenisini alip taze kullanmayi daha cok tercih ediyorum. 3. En gözde elektrikli mutfa

Arkadaslarimdan Denemeler

Resim
Merhaba Sevgili Dostlar, Yogun bir hafta sonu gecirdim; ailemle ve arkadaslarimla beraberdim. Ne cok ozlemisim; yemek yapmayi, oglumla oynamayi, arkadaslarimla uzun sohbetler etmeyi, blog arkadaslarimin sayfalarini gezmeyi... Dun ailecek disari ciktik, hava soguk oldugundan kapali mekanlardaydik yine, ama gittigimiz carsidaki bahce calismalari o kadar guzeldi ki.. Cektigim fotograflari buradan gorebilirsiniz. Portakal Receli Mutfak islerine gelince, Fethiye'nin muhtesem lezzetli recelini yaptim. Gunlerdir aklimdaydi, bir vakit bulup deneyememistim ve sonunda ben de yaptim:) harika oldu. Siddetle tavsiye ederim. Hatta ben tatli niyetine bile yiyorum:) Hayatimda denedigim ikinci recel tarifi ve bu kez basardim.(ilkini hic sormayin.) Denemek isteyenler icin tarif burada. Ben turunc meyvasini bulamadigimdan portakal ile yaptim. Benim recelim cok sulu olmadi, belki ben az su koydum belki suyunun tamamini cekti. Ama sIk sIk yapacagim bu receli artik. Tarifi icin tesekkurler Fethiye. M

Soya Fasulyeli Lezzetler

Resim
Soya fasulyesini, Lima fasulyesine (bizim mutfagimizda en cok kullanilan beyaz fasulye) oranla daha cok seviyorum, ben. Bekarken annem kurufasulye yaptiginda cogu kez o aksam icin baska bir yemek yapardim kendime, ya sadece pilav ve salata ya da bazen yagda yumurta. Klasik bir Turk erkegiyle evlenince dogal olarak mutfaginizin baslicalarindan biri oluyor "Etli Kuru Fasulye" yemegi. Bu kez yiyorum tabii, kendime ozel lezzetler yapmadigim gunler. Soya ile yapilan yemegi ilk kez yillar once denemistim ve cok guzel gelmemisti tadi, fasulye yemegi gibi yaptigimdan belki. Ama zamanla salatalarda falan tuketmeye basladikca daha cok sevdim. Ege taneli yiyecekleri kasik kasik suyuyla falan yemegi sevmiyor, pilava karistirinca daha cok severek yiyor. Ben nasil yedirsem falan diye dusunurken aklima asagidaki tarif geldi, tamamiyle uydurma olan bu tarifi oglum o kadar cok sevdi ki ben bile hayret ettim. Icinde hem lif acisindan oldukca zengin soya sayesinde protein, hem bircok sebzed

Pembe, Gonlum Sende

Resim
YE-7 Olayli gecen bir pasta macerasindan ortaya cikan eseri goruyorsunuz, 'mucize' aslinda bu pastanin ismi. A ben bu hos ! surprizlerden bir haberken vermistim guzelim pastamin ismini. Ne care ki, pastanin olmamasi icin basina gelmedik kalmadi zavallinin. Neyse ki atlattik, basardik cok sukur. Beterin beteri vardir diyelim ve hikayemi anlatayim efendim. Bir gun once hazirladim malzemeleri, tarifleri karistirdim, kafamda ne yapacagima karar verdim. Bir tek, hazirlik icin en yanlis zamani sectim. Ege'nin hareketlilikte en verimligi oldugu ani yani. Keki gunduz pisirmistim aslinda, kremayi da kazasiz pisirdim. Kremayi surme ve susleme asamasinda ne olduysa oldu. Uc kata boldugum katin ikincisini, ayagimin altinda eline mutfakta bilumum malzemeleri oyun araci olarak seven oglumu uyarayim derken ters oturttum alt parcanin ustune. Malum pasta kalp seklinde, ters konunca ortaya tuhaf bir sekil cikti elbet. Ben kremayi bir yandan yayarken bir tuhaflik var ama ne ki falan diye

Ilk Projemiz..

Ilk Projemiz olan ve kampanyamızla yardım edeceğimiz bölümün tanımını yapmak istiyorum öncelikle.İ.Ü.Çocuk Hemotoloji/Onkoloji servisi-Çocukluk çağı kanserleri(Lösemi,lenfoma,böbrek tumörü vb.)hastalıkların tanı ve tedavisinin yanısıra Kronik Hemotoloji(Akdeniz Anemisi,trombosit yapı bozuklukları,hemofili vb)hastalıkların da tanı ve tedavisini yapıldığı yerdir. Ve burası hastanenin diğer hiçbir bölümünde olmayan bir şekilde düzenlenmiştir.Burada tedavi gören çocukların kemoterapilerle kan değerleri çok düşer ve bağışıklık sistemleri o kadar zayıflar ki ,aslında en küçük mikroptur onları yaşamdan ayıran .Bu sebeble,korunaklıdır bu servis.Giriş -çıkışı son derece kontrollü olan hatta babaların bile servise giremediği bölümdür. Bu bölümün anneleri ise ,neredeyse efsane olmuştur.Onların güçlü olmaları,gerektiğinde Doktorlarla bile tedavi konusunda tartışacak kadar bilgili olmaları(Yıllar süren tedaviler sonucu kazandıkları deneyimden dolayı ) çok anlatılır Hastanede .Bambaşka dünyadır onla

Mercimekli Manti

Resim
Mercimekli manti Eskisehir yoresine ait bir lezzet. Cok besleyici bir yemek. Ozelligi firinda pismesi ve et suyuyla yumusatilmasi. Biz yaptigimiz zaman pisirmedigimiz icin firinlayip dondurduk. Yiyecegimiz zaman et suyunda manti gibi hasladim. Ama cok uzun degil, zaten firinlandigi icin yari pismis durumdaydi. Soyle 5-6 dk yetiyor bunun icin.. Hamur tarifi hep ayni olacak tabii. Ici icin; 1-1.5 su bardagi ayiklanmis yesil mercimegi haslayin ve suzun. 1 adet sogani kavurun. Mercimekleri ekleyin, tuzunu ve biberini ayarlayin. Ic malzeme sogurken hamurunuzu acin. Kalinligi ayni manti tarifindeki gibi olmali. Kareleri hingeldeki gibi hatta biraz daha buyukce kesebilirsiniz. Ic malzemeden 1 tatli kasigi kadar koyun ve bohca gibi kapatin. Bir firin tepsisine sira sira dizin. 230 C de uzerleri hafif pembelesene kadar pisirin. Firindan cikardiktan sonra sicak et ya da tavuk suyuyla islatin. Sarimsakli yogurt ve erimis tereyagi ile servis yapin..

Hingel

Resim
Isyerinde bos vakitlerde neler yaptigimizdan daha once de bahsetmistim. Manti cesitlerini yayinlamak icin de soz vermistim. Buyrun efendim; Patatesli (Hingel) ve mercimekli manti yapmistik gecen gunlerde. Ozellikle patatesli manti yani hingel muhtesem bir lezzet. Mercimekli de guzel elbet ama kiymali ve patatesli benim favorim:) Denemenizi tavsiye ederim.. Hingeli ilk kez burada yani Montreal'de yemistim. Sivas'li bir arkadasim yapmisti. Aslinda ondan cok once esim israrla 'patatesli manti yap' diye tutturmustu, ilk evlendigimiz zamanlar. Ben ilk duydugumda ' hamur ve patates mi' demis, hic guzel bir sey olmaz diye dusunmustum. Ama israrlarina dayanamayarak bir gun denedim. Bir guzel ise koyuldum, aman bir ozendim bir ozendim sormayin, aksam yemeginde uzerine klasik sarimsakli yogurt, kirmizi biberli tereyag falan koydum tabii. Meger patatesli mantiya yogurt konmaz sadece tuzlu tereyag eklenirmis uzerine. Severek yemedi tabii. Ben hic sevmedim. Ta ki arkada