Pratik Tarifler II

Genelde uzun uzadiya emek gerektiren tarifler uygulayamiyorum cogu zaman. Hem mutfagimin kucuk olmasindan, hem de Ege'yle gecen vaktimin daha uzun olmasindan mutfaga pek vakit kalmiyor. Hem pratik hem lezzetli tarifleri denemek icin uyguladigim birkac pratik yontem cok ise yariyor. Mesela kullanacaginiz malzemeleri onceden hazir edip kavanozlarda ya da dondurulacaklari buzlukta saklamak en hizli yontem, kofteleri sekillendirip buzluga atip lazim olunca cikarip pisirmek, kurumus ekmekleri blender dan gecirip kavanozda saklamak vb.. Sizlerin kimbilir ne yontemleri vardir.. Yorumlarda paylasmak ister misiniz??

Bazen o an elinizin altinda olanlarla yaptiginiz ya da ufak bazi degisikliklerle farkli lezzetler yakaladiginiz tarifler vardir mutlaka..


Iste benim son gunlerde denedigim pratik tarifler:)

Basamel soslu Karnabahar



Hazirladigim basamel sosunu, daha hos bir aroma almasi icin daha onceden sogan kavurdugum tereyagla pisirdim.. Soganlari ayirip haslanmis karnabaharlarin aralarina serptim, uzerine sos ve tabii kasar peyniri. Kizgin firinda 10 dk icinde uzeri kizarmisti..



Yumurta Akiyla YulafGecenlerde izledigim bir TV programinda en saglikli kahvalti onerisi diye bahsedildi kendisinden. Tarif oldukca basit...



2-3 adet kadar yumurta akini cok az yaglamis oldugunuz yapismaz tavaya aktariyorsunuz, uzerine yulaf ezmesi ekleyip karistirarak pisiriyorsunuz.. Uzerine tarcin serpip ( ben biraz da bal ekledim) sicak sicak afiyetle yiyorsunuz.
Goruldugu gibi Ege'ye ozel bir sunum oldu ama Ege bu gunlerdeki yemek inadini surdurdugunden, cogunu ben yemek durumunda kaldim.. Desigik bir lezzet, deneyin derim:))

Kestane Pureli Tatli




Bir bos vakitte hazirladigim kestane purelerini ufak posetlere koyup dondurucuya atmistim, gerektiginde kullanmak icin. Purenin tarifini gecen sene Zinnur'dan ogrenmistim. Her ne kadar yapimi biraz zaman alsa da cok lezzetli oluyor. Hele de kestaneyi benim gibi cok seviyorsaniz.

Yemekten sonra gelen tatli krizleri icin ideal bir tarif.. Birgun onceden kalan kek, kedi dili biskuvisi ya da sevdiginiz herhangi bir biskuvi kullanabilirsiniz tatli icin. Tabana serdigim kedi dili biskuvilerini once ilik ve sekerli sutle bolca islattim. 2 tatli kasigi tereyagini ve 40 gr kadar cikolatayi benmari usulu erittim. Karisima kestane puresini ekleyip karistirdim ve biskuvilerin uzerine surdum. Uc kat Tat'dan kalan krema vardi, onu da en uste surup yarim saat kadar soguttum.. Kahve yanina yakisan hafif bir tatli oldu..

Bol lezzetli gunler.....

Yorumlar

  1. Merhaba
    Ben de beşamel soslu karnabahara bayılıyorum ama eşime bir türlü sevdiremedim :-) elinize sağlık ve de iyi bayramlar

    www.bolbolye.com

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Hanife
    Benimde cok severek yaptigim ve yedigim bir tariftir bu yemek. Ama ben genelde icine hslanmis tavuk gogsu ve labne peynirde ekliyorum aklinda olsun. Belki bir gun farklik denemek istersen diye. Ellerine saglik. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Hanife'cim karnabaharı bide böyle yapıyım enfes görünüyor yani yılın ve bayramın kutlu olsun

    YanıtlaSil
  4. Tesekkurler arkadaslar,
    Sizlerede guzel ve mutlu bir yil diliyorum..
    Tavuk gogsu bu yemege cok yakisir Nuket, gelecek sefere denemek gerek, tesekkurler onerin icin..

    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Hepsi çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Özellikle çalışan kadınlar ve küçük çocukları olan kadınlar pratik lezzetlere ve yöntemlere ihtiyaç duyuyor. Ben de mesela nohut haşlarım, kavanozlara bölüştürüp buzluğa koyarım. Pilav yapacağım zaman birini çıkartır ve nohutlu pilav yaparım. Oğlum bayılıyor. Boş pilav yiyeceğine nohut da yiyor...

    YanıtlaSil
  6. Hanife'cim, derin dondurucu ve mikrodalga fırın kurtarıcımız rolünde. hani alet işler el övünür derler ya... ben de derin dondurucuda mutlaka börek, tavuk, et ve kıyma bulundururum. yemek olmadığı zaman bir taraftan onları çözdürürken bir taraftan pirinç ıslatırım. tavuklu pilav, maklube, acem pilavı, bamya vb. hızlı pişen yemekler pişiririm.
    pişmiş yemek dondurmayı sevmiyorum ama. bana ters geliyor ve tadını da sevmiyorum.
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  7. Ben de nohut ve kurufasulyeyi haslayip minik posetlerde sakliyorum buzlukta. Hatta kararan muzlari bile, keklerde kullanmak icin iyi oluyor.

    Hulya'cigim,
    Buzlugum cok genis degil ne yazik ki. Kek, kurabiye falan ben de bulunduruyorum ama yaptiktan sonra kalanlari koyuyorum, hani bos zamanda yapip misafir geldiginde ya da zaman olmadiginda kullanmak uzere koyamiyorum ne yazik ki. Derin dondurucu alalim diyoruz bu yuzden.
    Yemek olayinda ben de ayni seyi dusunuyorum, pismis yemek degil de mesela, sarilmis cig dolma falan arada koyuyorum..
    Paylasimlariniz icin tesekkurler arkadaslar..

    YanıtlaSil
  8. slm
    bende daha yeni yaptım beşemel soslu karnabaharı misafirlerime süper oldu.her keze tavsiye ederim.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Afiyet olsun Nergis.. Tarifi begendiginize sevindim..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver