Hanifenin Tarifleri: Komsulardan Denemeler

Cuma, Şubat 23, 2007

Komsulardan Denemeler

Maklube

Komsulardan ilk deneme Hulya'ya ait.. Maklube'yi yayinladigi gun, hemen denemeliyim diye dusunmustum. Gercekten de harika bir lezzet. Ben et olarak firinda pisirdigim hindi butlarindan ayikladigim etleri kullandim. Denemenizi ozellikle tavsiye ederim. Iki kisi oldugumuz icin olcu bize biraz fazla geldi, ama misafir icin ikram edilebilecek harika bir lezzet bence..

Balik Kokorec



Ikinci tarif ise Tulin'in sayfasindan.. Balik kokoreci ikinci kere denedigimde cektim fotografini, ilki biraz acelece oldugundan fotografini cekememistim. Balik delisi biri olarak bu tarifi yapmazsam olmazdi ve iyi ki yapmisim. Gecen gun aldigim morina filetolari da kokorec olmak icin siralarini bekliyorlar:)
En son denememde fileto az oldugundan makarna uzerinde servis yaptim. Ilkinde kullandigim havucun sekerimsi tadini cok begenmedigim icin, ikincide kullanmadim, bence havucsuz daha guzeldi..
Balik severler bu tarifi denemeden gecmeyin derim...

Karisik Tursu


Ilk tursu denememi Fethiye'nin tarifiyle yapmis oldum. Bizim evde tursu fazla tuketilmediginden ogrenmek icin cok hevesim olmadi. Cocuklugumda Usak'tan gelirdi tursular. Bol sirkeli, rengarenk karisik tursulardi. Fazla aram yoktu hatta, hatirliyorum. Sonralari annem yapardi, kis hazirliklarinda. Ama merakim cok olmadigindan mi, yoksa yemeklerde pek aramadigimdan mi ogrenmedim nasil yapildigini.
Montreal'de harika tursu yapan komusumuza yaptirirdim her kis. Ben malzemeleri hazirlar, o da gelir, salamurasini yapardi. Olcu kullanmadigi icin tarifi de yoktu elimde.
Sagolsun Fethiye, burada da yetisti imdadima:) Verdigi tarif o kadar net ki, kolaylikla hazirladim tursuyu..Hatta yukarda fotografini gordugunuz kavanoz coktan bitti, ikincisi suresini dolduruyor su anda:)


Gnocchi





Ilk kez Tulin yapmisti bu Italyan yemegini. O zamandan beri aklimda, ama hala elim varip hamurunu hazirlayamadim.
Gecenlerde marketde hazirini gorunce aldim ve Asya'nin tarifiyle denedim.
Sadece tarifte adi gecen kremali tavuk corbasini kullanmadim. Kavurdugum soganlarla karistirdim tavuk etlerini. 3-4 yemek kasigi kadar krema ekleyerek, gerekli kivami sagladim.. Ege ve ben bu sekilde yedik. Kirmizi etle gorunen esimin tabagi, kremali etleri sevmediginden ona bu sekilde sos hazirladim. Yagda kavurdugum kirmizi etleri, sogan ve sarimsak ekleyip biraz daha cevirdim ve domates sosuyla pisirdim..
Eminim evde hazirlanan gnocchiler cok daha leziz olacaklardir.. Benim ilk denemem tembel isi oldu:)
Esimin yorumuysa, hingel ( o da patatesle yapildigindan dolayi) bundan daha guzel seklinde:))

Guzel bir hafta sonu dileklerimle....

At 6:04 ÖÖ, Şubat 25, 2007, Blogger evcilkedi said...

Ellerine sağlık Hanifeciğim, kokoreci beğenmene ne kadar sevindim anlatamam. Gnocchi'yi hazırından yaptın diye hiç hayıflanma; her ne kadar herşeyin evde yapılanını savunuyorsam da vakit yetişmediğinden ben de hazırdan yapıyorum çoğu zaman. Günlük hayatın temposu maalesef mutfakta zevkle geçirilecek fazla zaman bırakmıyor bize. Yaptığın turşularda da aklım kaldı. Evde benden başka yiyen yok, o yüzden sadece küçük kavanozlarda almakla yetiniyorum. Seninkiler rengarenk çok güzel, afiyetler olsun. Selamlar

 
At 11:02 ÖS, Şubat 25, 2007, Blogger umran said...

hanifecim ellerine saglik,boyle denemeler cok hosuma gidiyor benim.maklube herzaman yaptigim bir yemek,gnocci yi munevverde gorup hazirlarindan almistim daha yeni henuz pisirmedim en kisa zamanda deneyecegim,
baligida ailecek cok severiz ilginc guzel bir tarif.iyki gelmisim sayfana benim dusundugum tariflerle karsilastim.sevgiler

 
At 11:53 ÖS, Şubat 25, 2007, Blogger LaMa said...

Ne zamandir tarif eklemiyordun, komsulardan tatlarla geri donmussun:)
Kokorec pek degisik geldi, aklima soktun simdi:)

 
At 2:32 ÖÖ, Şubat 26, 2007, Anonymous acemi aşcı said...

Ellerine sağlık Sevgili Hanife,
Hepsi çok güzel görünüyor. Balık kokorecinden sayende haberim oldu. Ben de mutlaka denemeliyim.
Sevgiler
ipek

 
At 3:42 ÖÖ, Şubat 26, 2007, Anonymous sebnem said...

Ellerine sağlık harika lezzetler denenecekler listesine alındı bile sevgiyle kal

 
At 4:00 ÖÖ, Şubat 26, 2007, Anonymous sher said...

Hanıfecıgım yemekler harıka gorunuyor,ozellıkle Maklube yı denıyecegım.Ellerıne saglık canım

 
At 5:39 ÖÖ, Şubat 26, 2007, Blogger renkler said...

Gnocciyi hiç yemedim ama eşinin yorumuna bayıldım ve eminimki denersem de katılacağım bu yoruma. Bizim mantımız da tortelliniden daha iyi bence. Hem de kremalı soslar yerine yoğurt gibi faydalı bir besinle yeniyor hiç olmazsa. Bizim lezzetlerimiz bambaşka ama tanıtamıyoruz fazla. Amerikadaki bir Sırbistan lokantasında bile boreck, sarma, dolma gibi isimlerle bizim lezzetlerimizi pazarlıyorlar!

 
At 1:47 ÖÖ, Şubat 27, 2007, Anonymous Adsız said...

Sevgili Hanife'ciğim,
Ellerine sağlık güzel ve nefis tatlar hepsi..
Gnocciyi bende hiç denemedim bu yüzden çok değişik geldi bana..
Afiyetler olsun..Güzel bir hafta diliyorum..Sevgilerimle..Gül/d.tadı

 
At 3:21 ÖÖ, Şubat 27, 2007, Blogger tuhfe said...

Ellerine saglik sevgili Hanife. Ispanakli Gnocchiyi ben kendim evde denemistim cok hosuma gitti. Hatta dun onu yayinlayacaktim fakat daha onemli buldugum bir konuyu yayinladim. Gnocchi beklemede uzun zamandir! Canim cekti, bir tabaklik kadar derin dondurucuya koymustum onu cikarip pisireyim bari birazdan :)

Sevgiler.

 
At 5:56 ÖÖ, Şubat 27, 2007, Blogger Hanife said...

Bu yorum yazar tarafından silindi.

 
At 5:56 ÖÖ, Şubat 27, 2007, Blogger Hanife said...

Tesekkurler arkadaslar..
Tarifini verdigim tum yemekleri denemenizi oneririm. Hepsi cok lezzetliler gercekten..
Lama, kek etkinligine de katilmistim en son ama gercekten son gunlerde burasi icin ozel denemeler yapamiyorum, evde ne pismisse artik:)
Denemelerinizde kolayliklar diliyorum hepinize.
Sevgilerimle..

 
At 6:39 ÖÖ, Şubat 27, 2007, Blogger Hesna said...

Hanifeciğim Merhaba
Maklube harika görünüyor Hülyada görünce bende yapmayı düşünmüştüm, sendede görünce kesinlikle en kısa sürede deneyeceğim.Eline sağlık.

Hesna

 
At 7:39 ÖÖ, Şubat 27, 2007, Blogger Küçük Evin Mutfağı said...

Hanife merhaba,
Hepsi birbirinden lezzetli görünüyor. Maklubeyi ben de denemek istiyorum. Eminim nefis olmuştur. Pınar

 
At 7:22 ÖS, Şubat 27, 2007, Blogger Hanife said...

Maklube cok leziz oluyor arkadaslar, deneyin derim:))
Simdiden kolayliklar diliyorum sizlere..
Sevgiler..

 
At 9:24 ÖÖ, Mart 01, 2007, Anonymous asya said...

Gnocchi yi yapmana sevindim ellerine saglik cok guzel gozkuyor istedigin sekilde yapinca da ayri bir guzellik oluyor..

 
At 11:00 ÖÖ, Mart 02, 2007, Blogger Tuba said...

Hanife'cigim, hafta sonu misafir vardi galiba, bir suru tarif birden ekleyince:)) Ellerine saglik, sevgilerle, ben de beklerim,

 
At 11:41 ÖÖ, Mart 02, 2007, Anonymous zerrin -misss said...

merhaba, Balık kokoreç ilginç bir tarif gerçekten...
Ama maklube ve karışık turşu nasıl güzel gider.. Off off

Ellerinize sağlık

 
At 1:24 ÖS, Mart 02, 2007, Anonymous Sonia said...

Hanife´cim, ben buraya karnim acken gelmemeliyim. Yani bakarken gözlerim doydu. Sanki ziyafetteyim. ellerine saglik. Stuttgart´tan sevgilerimle Sonia...

Yeni Adresim:

http://soniavarol.com

 
At 1:08 ÖS, Mart 03, 2007, Blogger Hanife said...

Tarifin icin tesekurler Asya.

Merhaba Tuba,
Maklubeyi belki 2 aydan fazla bir sure once denedim ama yayinlamak bugune kismtemis. Tariflerin hemen hepsi cok onceden denediklerim, birikince topluca yayinlandi. Sayfana ugrarim tabii:)
Sevgilerimle..

 
At 1:09 ÖS, Mart 03, 2007, Blogger Hanife said...

Zerrin,
Denedigim tariflerin hepsi cok guzel, denersen simdidenkolay gelsin..

Sonia, merhaba,
Yeni adresini hemen actim az sonra bakacagim:) Hep soyledigim gibi, ac karnina yemek bloglarini gezmek cok zor oluyor:))
Sevgiler..

 
At 11:09 ÖÖ, Aralık 01, 2008, Anonymous Adsız said...

selam sitenizi çok beğendim..Maklube için hangi eti kullanıp nasıl pişirdiniz acaba.Harkulade görünüyor.Ellerinize sağlık...
oya

 
At 7:19 ÖS, Aralık 01, 2008, Blogger Hanife said...

Merhaba Oya,
Ben hindi eti kullandim tarifte. Hulya hanim hem siyah et hem de tavukla olur demisti. Benim bolca hindi etim vardi o sira ve onu kullandim, yemeyege de cok yakisti.
Tesekkurler..

 

<< Home