Arkadaslarimdan Denemeler

Turkiye'ye gitmemize uc gun kaldi. Son hazirliklar, kosturmalar son surat devam etmekte.. Insallah, 30 Mayista Istnabul'da olacagiz..

Son zamanlarda yeni tarifler denemedim pek. Tatli ve hamur isi neredeyse hic pismedi evimde. Tabii esim burada olmadigindan boyle bir diyete girebildim. Yoksa tatlisiz olmazdi bizim ev. Sadece kurabiye canavari Ege icin arkadaslarin tariflerini denedim. Sebze ve zeytinyagli yemekler, et olarak da elbette balik ve deniz urunleri oldu mutfagimizda.



Kalamar Dolmasi


Ilk tarif Tulin'den. O kadar cok tarifini denedim ki, hepsi birbirinden guzel oldu.
Kalamar dolmasi balikseverler icin ideal bir lezzet. Bol limonla ve meze olarak tuketebileceginiz bir lezzet. Tarifi burada.
Benim iki adet buyuk kalamarim oldugundan malzeme tam olarak yetti.

Bademli Kurabiye

Cilek'cigim bu tarifi yayinladiginda elimde bir miktar badem unu vardi. Cok basarili olmayan makaron denemesinden (tadi cok guzeldi ama yeterince kabarmadilar) arta kalan. Hemen kollari sivayip mutfaga girdim. Goruntu Cilek'in sayfasindaki kadar guzel degildi, yayildilar biraz. Acibadem gibi oldular dedim hatta ilk gorunce, tadina bakinca da kesinlikle acibadem kurabiyelerinden bir farki olmadigini anladim.. Ege 'himmm. yammy' diye diye, sutune bana bana afiyetle yedi..
Kesinlikle deneyin arkadaslar. Pisman olmayacaksiniz:)
Tarifi mi, buyrun iste burada.

Cikolatali Catlak Kurabiye



Pastaci Burcu'nun bu tarifi cikolata seven oglum icin en ideal tarif oldu. Disi sert ve ici yumusacik, cok lezzetli bir kurabiye.
Tarifine buradan ulasabilirsiniz.

Enginarli Pilav

Sevgili Hulya'nin bu guzel pilavi tam benim agzima layik oldu desem yeridir. Son zamanlarda minik enginarlar masamdan pek eksik olmadi. Ince kabuklariyla beraber haslayip, sarimsak, limon ve zeytinyagiyla soslayip tukettim. Ama yine de annemin benim icin buzluga attigi enginarlari dort gozle bekliyorum:) Ne de olsa bizim oralarin havasiyla suyuyla buyumus, annecigimin elleriyle hazirlanmis..

Yorumlar

  1. Selam canım, ben de sana ne zaman geleceğini soracaktım ki aldım yanıtımı! Çok sevindim senin adına! Kendi adıma da elbette! ne kadar süre burada olacaksınız Hanifeciğim? Görüşebiliriz dilerim!
    Sana sonra telefomn numaralarımı veririm ileti yazarak. Bu arada yaptıkların çok çok nefis olmuş, görsel bir şölen çektim vallahi! Ellerine sağlık canım!

    YanıtlaSil
  2. AY CANIM BENİM ŞİMDİ ZEKİYE TEYZEMİ ARADIM.ANNENLERİN TELEFONU YOKMUŞ BENDE MERAK ETTİM AKLIMDA 25 MAYIS KALMIŞ ODA SAĞOLSUN ÇARŞAMBA İNŞALLAH DEDİ.SONRA SİTEYE GİRİP GÖRDÜM ZATEN.BEN UZUN ZAMNADIR COMMENT YAZAMIYORDUM BİLGİSAYAR AÇMIYORDU BİR TÜRLÜ.NEYSE HERKES DÖRT GÖZLE SİZİ BEKLİYOR .İYİ YOLCULUKLAR HAYATIM ALLAHA EMANET OLUN.
    NİHAN

    YanıtlaSil
  3. Hadi bakalim, Istanbul yolculari cogaldi :) , ben de kismetse cumaya kacagim 3-4 günlügüne :)

    slmlar
    TD

    YanıtlaSil
  4. Hanifeciğim tarifi beğenmene ne kadar sevindiğimi anlatamam. Deniz ürünlerini sevdiğini bildiğim için, senin bu yemeğin beğenmen benim için çok önemliydi. Ailene kavuşmana bir şey kalmamış, sana ve Ege'ye iyi yolculuklar diliyorum bütün kalbimle. Çok iyi vakit geçirip hasret gidermeye çalışın. Darısı bütün gitmek isteyenlerin başına:-)

    YanıtlaSil
  5. Hanifeciğim iyi tatiller ve hayırlı yolculuklar. Umarım çok güzel bir tatil geçirirsiniz. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. İyi yolculuklar, iyi tatiller. Umarım gönlünüzce olur. Seni özleyeceğiz.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Cok tesekkurler arkadaslar. Carsamba gunu ogleden sonra İstanbul'a ındık.
    Burcak'cıgım, Temmuz sonuna kadar buradayım, gorusmeyı elbette ısterım. Bana e maıl,den ulasabilirsin.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. Sitenizde, "Ads by Google" kısmında Ermeni Soykırımı ile ilgili bir link olduğunun farkında mısınız? Umarım kaldırılması için gerekeni yaparsınız.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba iyi sağlık, huzurlu, neşeli ve mutlu bir hafta sonu diliyorum.
    Sevgilerimle…

    YanıtlaSil
  10. Merhaba anonim,
    Bahsettiginiz linki goremedim. Reklam kısmında ise bilemiyorum, mutfak ve yemekle ilgili reklamları veriyor google. Boyle bir linke sitemde asla yer vermem yoksa.
    Uyarınız icin teseskkurler.

    Tesekkurler Perihan..

    YanıtlaSil
  11. Merhaba anonim,
    Bahsettiginiz linki goremedim. Reklam kısmında ise bilemiyorum, mutfak ve yemekle ilgili reklamları veriyor google. Boyle bir linke sitemde asla yer vermem yoksa.
    Uyarınız icin teseskkurler.

    Tesekkurler Perihan..

    YanıtlaSil
  12. canim ellerine saglik umarim tatil guzel geciyordur ben evi tasidim ancak bu cuma geliyoruz turkiyeye tatil donusu gorusmek uzere canim opt

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver