Merhaba

Uzun bir aradan sonra merhaba arkadaslar..
Muhtesem Turkiye tatilimiz bitti, evimize donduk. Yolculuk yorgunlugunu atmadan hazirlanip yollara dustuk... Yeni yasayacagamiz sehre dogru.
3,5 gun kadar suren yolculuk sonunda Edmonton'a yani simdi bulundugumuz sehre geldik. Tasinma telasi biraz yavasladi, evimize yerlestik ama yapacak hala bir suru is var. Oncelik yeni cevremizi taniyip Ege'ye bir yuva aramak olacak.
Bizden simdilik haberler boyle. Yakinda daha uzun yazilar ve tariflerle burada olacagim..
Guzel ve renkli gunler diliyorum..
Sevgiyle...

Yorumlar

  1. Hanifeciğim Merhaba,
    Yine mi taşındınız ? seyyah oldunuz vallahi.Şaka bir yana gerçekten çok zor bir şey böyle sürekli taşınmak Allah kolaylık versin.Ve inşallah yeni evinizde mutlulukla ve sağlıkla oturun.
    Sevgiler
    Nilüfer

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldinnn:-) Gerçek dünyaya döndün ha?

    YanıtlaSil
  3. Canım merhaba! Taşınma telaşınnın bitmesine çok sevindim! Güle güle otur yeni evinde! Sevgiyle Kal!

    YanıtlaSil
  4. Edmonton? ALberta'da değil mi? wow, oradan haberlerinizi bekliyoruz..
    sevgiler
    gorki

    YanıtlaSil
  5. Evine hoşgeldin Hanife'ciğim.
    İnşallah Ege'ye iyi bir okul bulursun ve arkasından da işlerini kolaylıklarla halledersin canım.
    Haberlerini bekliyor olacağız.Çok özlemiştik seni Hanife'ciğim.

    Kocaman sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Cok tesekkurler Arkadaslar..
    Nilufer'cigim, ne yapalim, esimin isi dolayisiyla tasindik yine, hem de cok uzaklastik bu kez:)

    Evet Gezicini, Alberta eyaletinde bu sehir. Daha yavas yavas cevreyi kesfetmekteyim.. Fotograf ve yazilar olur mutlaka..

    Dondum ya Renker'cigim,
    Ama Turkiye tadi damaklarimizda hala:)

    Burcak'cigim,
    Seni tanimak ne buyuk bir keyifti.. Gelecek sefere bol bol sohbet edecegiz insallah..

    Gul'cugum,
    Sagol yeniden.
    Okul konusu en buyuk mesele su anda. Baktigm bir iki yer doluymus, hlbuki tnha bir sehir ama, hayirlisi artik.
    Ben de sizleri ozlemistim, sayfalariniza ugrayacagim yavas yavas:)

    YanıtlaSil
  7. Hanife, kocaman bir hoşgeldin..

    Taşınma telaşı azalmış anlaşılan... Kolay gelsin.

    Sımmsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Ben de diyecektim, benden önce kızlar söylemişler. Bu kaçıncı taşınmanız Hanife'ciğim? Kolaylıklar diliyorum. Umarım yeni yuvanıza bir an önce alışırsınız.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Hanife, tatil bitip de eve dönünce, bir de taşınma telaşı zor olmalı. Ama altından kalkmışsın maşallah. Güzel tariflerini bekliyoruz.
    Sevgiyle, Nane Lmon

    YanıtlaSil
  10. Tesekkurler Zerrin. Telas azaldi tabii, ama yavas yavas yapiyorum duzenlemeleri..

    Tijen'cigim,
    Sorma, ne kismetmis bende ki:)

    Tesekkurler Munevver'cigim..

    YanıtlaSil
  11. Hanife hosgeldin.Bende tasindim ve yerlestim zor oldu cok.HAdi sira sende...Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  12. Hanifeciğim,
    senin taşımalarını takip edemiyoruz artık:)) hayırlı olsun yeni eviniz. umarım herşey yoluna en kuısa sürede girer. sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Hanife'ciğim,
    Hoşgeldin:)) Yeni evin, yeni yaşamın kolaylıklar, sağlık, huzur ve mutlulukla dolu olsun!
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Hanife,
    Evine hoşgeldin, yokluğunda seni özledik.
    Başka şehire taşınmakdan memnunmusun? bilemem ama bildiğim kadar 24 katta oturman benim nefesimi kesiyordu, oradan taşınmana sevindim :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Hanifeciğim hoşgeldin, sanki çok uzun geldi bana senin tatilin:) Yine taşınmışsın hem. Fırın olayı da aynı:) Hayırlısı olsun. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. Cok tesekkurler arkadaslar..Tasinma isi bitti, yavas yavas eksikleri tamamliyorum. Bu arada etrafimizi tanimak icin hemen her gun dolasiyoruz oglumla:) Yeni evimiz cam agaclarinin icinde 4 katli bir apartmanda ve Kuzine'cigim, bu sefer 2. kattayim:)
    Eski yerde 23 . katta oldugumu pek hatirlamamaya calisiyordum.
    Herseyin hayirlisi dedigin gibi Behiye'cigim:)

    YanıtlaSil
  17. Canım arkadasım sukur kavusturana,evıne tasınmıs olduguna cok sevındım gule gule otur ve ınsallah oralardakı son tasınman olsun. ege yolculuk sırasında ınsallah rahat etmıstır.okul ısınıde ayarlarsan keyfın yerıne gelecektır.canım ıkınızı cok opuyorum cengızede cok selamlar.yenı evın hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  18. tatiliniz guzel gecmistir umarim tariflerinizi bekliyourm

    YanıtlaSil
  19. Hanife artik size tutkal surecegim, tasinmadan kalacaksiniz bir yerde :P Allah sana kolaylik versin bir de bizdikcigin var ustelik. Zor is su tasinmak vesselam ama sen artik isin pratik yonlerini kapmissindir. Gule gule ve de uzun sure oturmanizi dilerim yeni evinizde. Ayni yere tasinan baska arkadaslarimiz da var. Seviyorlar oralari. Hani her sehrin orjinali Ingiltere'de, bir kopyasi Amerika'da, bir kopyasi Kanada'da durumu var ya, Edmonton da bunlardan biri sanirim. Onlar tasindik haberini verdiklerinde Kanada oldugunu soylememisler, ben de Londra yakinlarinda sanmistim :) Keske siz de oyle yakinimiza gelmis olsaniz :) Sevgiler
    Dilek

    YanıtlaSil
  20. Sorma Berceste'cigim,
    Uzman oldum tasinma ve esayalari paketleme konusunda:) Umarim uzun sure kimildamayiz baska bir yere.
    Sehri daha hic gezme firsatim olmadi, kosturma ve alisveris disinda pek vakit kalmiyor henuz. Ama daha temiz ve sakin bir sehir. Umarim herseyin iyisi olur.
    Sorma yanlizlik konusunda sana katiliyorum, pek tanidik yok. Gecen gun ayni apartmanda bir Turk bayala tanistik, o da yeni tasinmis, ikimizde sevincten deli olduk:)

    YanıtlaSil
  21. merhabalar ben fahriye polonyada yaşamaktayım uzunca bir zamandır takipçinizim ama bir yorum yazamadım yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun içerisinde güzel günler geirirsiniz inşallah çecuklar bulundukları ortama çok çabuk alışıyolar ege'ninde sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum ama anaokulu olmazsa tamamen sen ilgileneceksin belki bu seni biraz zorlayabilir sağlıcakla kal her daim mutlu kal

    YanıtlaSil
  22. Hosgeldiniz hanife hanim,
    bende sizin sitenizi arasira takip ediyordum.diger arkadaslarinda dedigi gibi baya tasindiniz Kanada icerisinde.inanin ben ayni sehirin icinde bile strese giriyordum buralarda.Toronto dan sonra burasi sakin bir sehir gelmistir size :)
    InshaAllah oglunuza iyi bir daycare bulursunuz veya bulmussunuzdur.Burasi sakin bir sehir sayilir.inshaAllah Edmonton i sever kalirsiniz buralarda.Ama kisini gordukten sonra ne yaparsiniz fikriniz degisirmi bilmem :))Bu arada soylememisim bende Edmonton da yasiyorum.Tekrar hosgeldiniz...

    YanıtlaSil
  23. Keske isminizi de verseydiniz:)
    Hosbulduk, cok tesekkur ederim.
    Montreal'den sonra Toronto'nun kisi hafif gelmisti. Ama burada ortalama 4-5 derece daha sogukmus. Ne yapalim, ha bir kac derece dusuk ha yuksek, nasilsa soguk..
    Ege'ye yuva ayarladim, begendim, icime de sindi, umarim iyi olur, yarin baslayacak cunku. Cuma gunu gitik, bana sen eve git ben burada kalacagim diyor, yani o kadar hevesl ki, bu kadar cabuk bulmamiz sans..
    Yeniden tesekkurler, sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. Tekrar merhaba Hanife hanim,
    sayfaniz acilmiyor heralde bir sorun var ben cached yaptim ve acildi son sayfa ama bu yazdiklarim gidermi hic bilmiyorum.oglunuza kres buldugunuza sevindim
    bu arada benim adim Gulcan
    ben castledowns civarinda oturuyorum.Siz calisacaksiniz veya okuyorsunuz heralde oglunuzu krese verdiginize gore.inshaAllah buralarda guzel dostluklar kurarsiniz.
    Hoscakalin...

    YanıtlaSil
  25. Merhaba Fahriye,
    Yorumun bir sekilde gozumden kacmis, kusura bakma. Dleklerin icin cok tesekku ederim. Ege okula yani yuvaya basladi ve simdilik iyi gidiyor. Edmonton'dan Polonyo'ya sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  26. Merhaba Gulcan,
    Biz de West Edmonton Mall yakinlarinda oturuyoruz. Cevreye yeni yeni alisiyorum. Ege bir haftadir yuvaya devam ediyor. Ben de diger islerle ilgilenebiliyorum bu sayede. Asi randevulari, saglik kartlari, araba sigortasi derken tum gun geciveriyor..
    Tesaduf bu ya, bizden kisa bir sure sonra baska bir Turk aile daha tasindi apartmana. Iyi oldu benim icin:)
    Dilekleriniz icin tesekkur ederim yeniden..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  27. ooo guzel yere tasinmisiniz.bize yakin degil ama cokta uzak sayilmaz oralar.Bu arada sayfan acilmiyor.ancak cached yapinca aciliyor.acaba sorun sadece benim sayfadanmi?
    ayni apartmanda bir turk aileyle beraber oturmak guzel olur heralde.BEnimde burada 2 turk arkadasim var ayni sitede oturuyoruz.evlerimiz cok yakin ve iyiki komsum olmus onlar:)bazen ogleleri bazende aksamlari toplanip cay kahve iciyorduk beraber oructan once ve insan kendini sanki tr de gibi hissediyor.

    YanıtlaSil
  28. Evet Gulcan.
    Oldukca merkezi bir yer. Bugun sehir merkezine gittim otobusle. Tum merkezi soyle bir gordum:)
    Evimizin arkasinda Misericordia hastanesi var ve Mall'dan dolayi cok otobus geciyor buradan. Bayagi iyi bu yonden.
    Ilk kez bu ulkede bu kadar islek yerde oturuyorum:)
    Biz de komsumla iyi anlastik, bir ses en azindan. Aksamlari gunun pisenlerinden ikram ediyoruz biz de birbirimize. Komsuluk degerlerimiz ne guzel degil mi?
    Montreal'de yasli Fransiz bir bayan komsum vardi. Ona yaptigim Turk yemeklerinden verirdim arada. Ilk verdigimde sok olmustu karsiliginda bana bir kutu en iyi cikolata getirmisti:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver