Biraz Sohbet ve "Chili"



Pazar aksami ve ben evimde yanlizim. Bu cok olagan birsey degil, bizim ev icin. Evin buyuk erkegi arkadasina davetliydi, ozel istek uzerine Ege'de olaya duhul olunca bana tek basima kafa dinleyecegim bir aksam kaldi.
Ne diyebilirim ki? Harika:)

Hemen makinami acip mesajlarima baktim. Hazir arkadaslarim Fahriye ve Oya'da yeni tarifim olan Chili'yi bekliyorlar.
Hem biraz yazarim, hem de tarifi veririm dedim...

Yeni yil itibariyla yeni bir ise basladim. Cok yorucu olmasa da yeni bir is ve ogrenilecek bir suru sey olunca ve tabii bunyem de buna musait olunca son donem biraz stresli gecti. Simdi biraz daha iyi gibiyim. Sabah Ege'yi okula birakip ise gidiyorum. Mutfakta yeni tarifler deneyecek vakitler cok azaldigi icin sayfaya yaptigim eklemeler haliyle az oluyor. Bos vakitlerin cogunda film izliyorum ve yatmadan once Ege'yle kitap okuyoruz.. Bu belki en onemli is benim icin. Her cumartesi kutuphaneye gidip Ege ve kendim icin yeni kitaplar aliyoruz. Okuma aliskanligi edinmesi cok onemli ve bunun icin elimden geleni yapmaya calisiyorum.. Bir de cumartesi sabahi Ege'nin paten dersleri eklendi programimiza. Arkadaslarin kizlariyla beraber basladilar derslere. Ege cok hevesli ve asil amaci hokey oynamak.. Biz bayanlar da cocuklar kayarken ve sonrasinda kahve keyfini yapiyoruz..

Calisinca yani tam gun mesgul olunca hayat ne cabuk geciyor. Yeni yerimize tasinali 4.5 ay olmus bile..
Bu sehrin sakinligini ve temizligini seviyorum. Onceki yasadigim yerler cok daha kalabalik oldugu icin buradaki sessizlik guzel..

Bu kadar haber ve sohbetten sonra tarifime gecebilirim..
Gecen yazida verdigim tarifle kendini hatirlatmisti Chili. Ardindan bir koca poset kirmizi fasulye alip, cuma aksamindan islatip ertesi gune yeni aldigim 'Slow Cooker' la pisirmekti niyetim.. Velhasil, yukarda bahsettigim hanimlar sohbeti oldukca bir uzayinca, slow cooker isi en hizli sekilde, duduklude gerceklestirildi..
Tarifin cogunu tencerenin kitapcigina uyarak yaptim. Sonucta guzel bir tarif oldu. Eminim yeni tencerede uzun sure pisince daha guzel olacaktir.

Slow Cooker, elektrikli ve 6-10 saat arasinda yemegi pisiren bir tencere. Sabahtan malzemeleri hazirliyorsunuz ve siz eve donene kadar yemeginiz pismis oluyor.

Chili

Malzemeler;

- 200 gr kuru kirmizi fasulye*
- 1 adet kuru sogan
- 1 adet yesil dolmalik biber
- 1 kg domates konservesi
- 750 gr kiyma ( yarim kilo kadar kullandim)
- 2-3 yemek kasigi kadar siviyag
- 2,5-3 kap su ya da et suyu
- 2 dis sarimsak
- 2-3 yemek kasigi toz biber (1 tatli kasigi kullandim)
- 1 cay kasigi karabiber
- 1 cay kasigi kimyon
- 1 cay kasigi tuz
- sonradan uzerine eklemek icin aci sos


* Fasulye geceden islatilmis ve daha sonra haslanmis olacak.



Yapilisi;

- Kiymayi siviyagda rengi donene dek kavurun. Yemeklik dogradiginiz sogan ve biberi ve baharatlari ekleyin. Sebzeler yumusayana dek kavurun. Kiyilmis domatesleri ilave edip 5-7 dk kadar pisirin. Ince kiyilmis sarimsagi da ekleyip karistirin.
Haslanip, suyu suzulmus* fasulyeleri ve sicak et suyunu ekleyip 30 dakika kadar orta ateste pisirin.

Sicak servis yapin.

* Tv de izledigim bir tarifte asci, kirmizi fasulye konservesini icindeki suyuyla beraber yemege eklemisti. Haslama suyu oldukca koyu oldugundan yemekte koyu renkli olmustu. Disarda yedigim chili yemekleri de genelde daha koyu renkli. Belki ozelligi bu, ama netde buldugum birkac tarifte konservelerin suzulmesi gerektigi yaziyor. Ben de tum bakliyatlarin ilk suyunu suzdugum icin bu tarifi de o sekilde verdim.

Afiyetle, saglikla....

Yorumlar

  1. Bazen yalnız kalmak iyi gelebiliyor. Ama kısa süreli tabi:) Allah hiçbirimizi yalnız bırakmasın yoksa...

    YanıtlaSil
  2. Selamlar,

    demek biraz sohbet ve chili...

    severek sohbete katiliyorum, bend ebir bardak chili alayim :)))

    daha keyfli gecer sohbetimiz hihi :))

    Ellerine ve Yüregine Saglik...

    Selamlar Aysel

    YanıtlaSil
  3. Çarçabuk geldi tarif. Muhteşem olacak daha yapmadan belli ama diyorum ya şu güneş gitsin bir tepemizden. Slow cooker almama gerek olmadan, ben uzun uzun saatler elektrikli ocak 1'de yapıyorum bu işi. Kimbilir aynı mıdır verdiği lezzet ama ben pek memnunum doğrusu. Tabii evde olmam gerekiyor, tak fişe git işe durumu olmuyor!!!
    İşin hayırlı olsun. Yeni evinde yeni iş mutluluk getirsin sana. Anladığım kadarıyla da Ege mesailerin en büyüğü senin için. Sevgiyle Hanife'ciğim, güzelliklerle...

    YanıtlaSil
  4. Amin Renkler'cigim..

    Aysel'cigim,
    Hemen bir tabak ikram edeyim:) Sanal ikramim olsun. Tesekkurler..

    Oya'cigim,
    Vallahi, tembellik edip uzun sure sallayabilirdim:)
    Yeni tencereyi denemedim daha. Tavugu cikardim buzluktan sebzelerle karistirip deneyecegim arin. Chili kismet degilmis, bakalim tavuk nasil olacak. Pek bir esprisi yoksa, geri bile verebilirim. Cok kalabaligi sevmem ben, isime yaracak seyler elimin altinda olsun yeter. Ama sabahtan koyup, aksama dek pisme fikri beni cekti. Isten gelince sicak yemegin hazir olmasi kulaga hos geliyor..
    Biz de size sevgilerimizi gonderiyoruz. Cancan'i pek tabi mincik mincik oksuyoruz:)

    YanıtlaSil
  5. merhabalar canım tarifini bu kadar kısa sürede beklemiyodum şaşırdım doğrusu..ama çok sevindim ilerleyen günlerde mutlaka deneyeceğim yeni evin ve işin hayırlı olsun ağız tadıyla oturmayı nasip etsin Rabbim.Ege'yi yerime öp sevgiyle her daim mutlu kal....polonya'dan fahriye

    YanıtlaSil
  6. Tesekkurler Fahriye'cigim. Ege'yi yerine elbette operim, seve seve:)

    YanıtlaSil
  7. Sıcacık pek iyi gelmiştir Hanife'ciğim. Çok özletiyorsun kendini ama bu da güzel değil mi?

    YanıtlaSil
  8. Evet Tijen'cigim. Onceki tarif sana gore aslinda, bunun etsiz versiyonu sayilabilir..
    Evet cok fazla yazamiyorum artik, ama hemen bir tarif ekledim bak:)

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Hanife nefis bir tarif bu böyle..

    ellerine sağlık.

    kocaman sevgiler buradan oralara..

    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  10. selam süper tarifler var bende kızım için bi kaçını yapıcam bakarken azı sulandı :) daha 7 yaşında eminim tatlarıda çok hoştur çok başarılı bir blog hazırlamışsınız dewamını dilerim hoşçakalın

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver