Komsumdan Denemeler - Firinda Ordek



Ozgul Abla'nin sayfasinda surekli gorup ic gecirdigim lezzetlerden biri ordek etiydi.
Hic yedigimi hatirlamiyorum. Tavsan, geyik eti falan denemistim ama ordegi bilmiyorum. Son tarifini de gecenlerde verince iyice aklima dustu. Orada tavsiye ettigi gibi sadece gogus etini bulamadigimdan tum ordek aldim. Bunun icinse bana su tarifi onerdi.
Kestaneyi son anda almayi unuttugumdan ana malzemesiz pisirmek zorunda kaldim. Aslinda kestanesiz tarifin cok daha farkli olacagini soyluyor Ozgul Abla. Buzlukta bekleyen ikinci ordegimiz asil tarifteki gibi pisecektir o yuzden. Ben onun yerine, genelde tavuk ve hindi icinde pisirdigim portakali ekledim.


Eger ordek eti bulabiliyorsaniz tarifi kesinlikle tavsiye ederim. Ozellikle dogal beslendigi icin et cok lezzetli, hani o koy tavuklari tadinda.

Ozgul Abla'nin tarifini buraya aynen kopyaliyorum;

Kestaneli Tavuk

1 - 2 Tavuk
2 adet hafif eksi Elma
10 - 15 adet Kestane
Kekik otu
Maydanoz
Tuz, Karabiber
Kirmizi toz biber
½ l Su

Kestaneleri hafif kesin ve firina sürün. Pistikten sonra cikartip kabuklarini soyun. Tavuklari tuz, karabiber, kekik otu ve kirmizi biberle iyice ovun. Elmalari soyup ufak ufak dograyin. Elmalari, pismis kabuklari soyulmus kestaneler ve ince dogranmis Maydanoz ile karistirip tavuklarin icine doldurup, acik kalan kisimlari dikin. Firin tepsisine koyup üstüne suyu gezdirin ve 200° sicakliktaki firina sürün. Tavuklarin kurumamasi icin devamli tepsideki suyu tavuklarin üstüne gezdirin. 1 saat sonra tavuklari arka kisimlarininda kizarmasi icin cevirin. Tahmini 30 dakika sonra firindan cikartip servisini yapin.


Yorumlar

  1. Tatlı Hanife'ciğim,
    Çok nefis görünüyor.Nar gibide kızarmış olması iyice iştahlandırıyor insanı..Öğle saatinede az zaman kaldı.))(lütfen kusuruma bakma)
    Tekrar ellerine sağlık canım Hnaife'ciğim..Özgül'ün tariflerini bende beğeni ve büyük keyifle takip etmeye çalışıyorum..
    Tekrardan ellerinize sağlık diyorum..))

    Arada yalnız kalmak iyi gelir değil mi?

    Kocaman sevgilerle..

    YanıtlaSil
  2. selamlar Hanife... ben geldim...

    firinda ördek cok lezzetli görünüyor,

    ben bir keresi cin mutfaginda esimle ördek yemisdim,

    aliskin olmadigim halde az degisik geldi damak tadima,

    bunun aynisi hindi ilede olur dimi :))

    ördege alismaliyim daha, ama görüntüsü gercekten hos...

    lezzetli görünüyor...

    ellerine saglik

    hoscakal, aysel

    YanıtlaSil
  3. hanifeciğim ellerine sağlık çok güzel gözüküyo ilk başta yapılacaklar listesinde emin ol tariflerin çok güzeller ellerine sağlık geçenlerde senin mangalda yaptığın sostan yaptım soya soslu tavuk etine kekik,kimyon ve diğer malzmeleri ekledim ama ocakta pişirdimmm harika çok teşekürler canımm kocaman öpüyorum (yakışıklıyı da öp :))ellerine yüreğine salık bol tarifli günlerr fahriye

    YanıtlaSil
  4. Gul'cugum,
    Ogle saatlerinde ben de is yerinde bakmamaya calisiyorum sayfalara, pek iyi olmuyor cunku:)

    Merhaba Aysel,
    Tarif hindi ile de olur tabii. Benim ayrica asagidaki linkte bir tarifim daha var, ona da bakabilirsin:
    http://hanifedentarifler.blogspot.com/2006/12/firinda-hindi.html
    Ordegi biz cok sevdik, hindiden ve tavuktan bile daha leziz geldi:)

    Fahriye'cigim,
    Sosu deneyip begenmene cok sevindim. Afiyet olsun. Ordek cok lezzetli gercekten, denersen seveceksin..
    Biz de seni opuyoruz..

    YanıtlaSil
  5. Ah keşke Hanife'ciğim, bir Ege pazarı iyi gelirdi şimdi!

    YanıtlaSil
  6. ben ördek eti yemedim ama denemekte fayda var sanırım da nereden bulucam bi araştırmak lazım tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. Su tereli avokado salatası için şimdiden afiyet olsun Hanife'ciğim. Ben de güzel bir haftasonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  8. Hanife'ciğim,öncelikle hayırlı olsun çalışmaya başlamışsın.
    Kestaneli tavuk ,tarifi ilk fırsatta deneyeceğim.
    Herşey çok özenli ve güzel.
    Ellerine sağlık.
    Yaramaz Ege'yi ve seni çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Tereyi hafta sonu alamadim Tijen'cigim. Tze sebze bulmak oldukca zor gibi, ya da ben hafta sonu ciktigim icin tazeler pek kalmiyor. Ama aklimda, yapacagim:)

    Tesekkurler Cilek'çigim.

    YanıtlaSil
  10. Canim nerelerdesin yahu.Ben gelemiyorum ama sende baya yogunsun belliki:)ordek muhtesem.Nasil buldun?nereden buldunda pisirdin:)masallah.

    Ege'cim nasil?Ben calisiyorum yogunluk,yorgunluk,ev,oglus,is,ders diye giden bir listenin icinde bariniyorum.:)selam vereyim istedim.Sana emaille donucem ins.Unuttum sanma sakin.Operim.

    YanıtlaSil
  11. Hanife, yıllar önce Kavak usulü kaz eti yemiştim.Koacaman tepsiye bulgur pilavı tepelem konmuştu kaz etleri dağın tepesinde tepsinin kenarlarındad yufka ekmekler dizilmiş kaz etinin suyna batırılarak tirit yapılmıştı.ben tabi ki tabağa az pilav ve kaz eti almıştımyağlı yufka ekemk yiyemem.kaz eti gerçekten çok güzeldi..
    Senin ördekte ne güzel kızarmış..afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  12. Buradaki hemen tum marketlerde satiliyor Gulenay'cigim. Dondurulmus sekilde satiliyor. Hatta gecen gun marketin birinde daha minik boylarindan da gordum. Sen de bulabilirsin saniyorum.
    Mesajini bekliyorum..
    Opuyoruz sizleri..

    Simdi yazdiklarini hayal ettim de Ferhan'cigim, agzimin sulari akti. Kaz eti yemedim daha once, yakin lezzetler olmali ordekle.
    Sevgilerimi gonderiyorum sana..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver