Cocuk Istismari ve Sobe



Sevgili Pinar sobelemis beni. Mimin konusu ve slogani "Cocuk Istismarini Durdurun".
Bu basligi duyunca aklima hemen yillar once okudugum Adsiz Cocuk (A Child Called “It”) adli kitap geldi. Alkolik annesi tarafindan dovulen ve ac birakilan Dave adli cocugun hikayesi. Kitabin onsozunde dunyada en fazla istismar goren cocuk olarak nitelendiriliyor Dave Pelzer.  
O yastaki cocuga oz annesi tarafindan yasatilan eziyetlere kitabi okuyarak tanik olmak insanin kanini donduruyor.

Bu mimin diger konusu ise cocuklugumuzdan hatirladigimiz en sevdigimiz sarkilar.
Benim de aklima Pinar gibi hemen Bugun Bayram adli sarki geldi. Cocuklugun en mutlu anlari olan bayram sabahlari o sarkiyla uyandigimi hatirliyorum.. Hala bile aklima gelir, mirildanirim biraz biraz..

Digeri ise, Orda Bir Koy Var Uzakta adli sarki.. Cok kucuktum ama sarkiyi beynime kaziyan bir film ya da bir dizi seyretmistik. Cok duygulu olacak ki, kardesim, ben ve annem filmin sonunda hungur hungur agliyorduk. Konusu neydi hic hatirlamiyorum. Ama o sarkiyi ne zaman duysam ya da hatirlasam hemen huzun kaplar icimi. 

Ben de sevgili arkadaslarim Elvan, Rabia ve Gulenay'i sobeliyorum..
 

Yorumlar

  1. Hanife'cim,
    Cok sasirttin beni:)senden bir ses bir nefes iyi geldi emin ol.

    Bu sene kreste caliisyorum yogunlugum oyle cokki...Kendime zamanim yok gibi.Suan hamurum cikmis vaziyette laptopu aldim kucagima maillerime bakiyorum.Furkani az once babasi uyuttu bende fazla dayanmam belliki.

    Su gunlerde kres cikisi Furkan'la soyledigimiz bir sarki var:)oyle tesaduf olduki bu sobe.Suana kadarki en guzel sobe bence bu.Bir kac gune hemen yazicam canim.

    Ege'yi operim.Gulenay Teyzesi bu sene Ege'ye bakamadi cok fazla kendisine bakabildimi ki...:(Ama 1 ay sonra hersey bitiyor daha cok vaktim olucak Turkiye topraklarinda:))

    YanıtlaSil
  2. Hanife'cim,
    Ayrica cocuk istsimari konusunda okadar cok etkileniyorumki...Ozellikle kucucuk bebek sayilabilicek yastaki miniklerin bedenlerine sigara vs..ile yapilan eziyetleri.Aklim hayalim almiyor,midem feci bulaniyor.Anne yuregi asla kabullenmiyor bu tarz seyleri,heleki daha igrencleri var biliyorsun ismini telafuz etmeyecegim o kelimenin.Allah muhafaza buyursun cocuklarimizi...Her turlu kotu emellerden...

    Pinar'ida tebrik etmek isterim.HArika bir konu.

    YanıtlaSil
  3. Askolsun Gulenay,
    Ben takip ediyorum arada:) Mesaj birakamasam da, tariflerinde ara vermiyorum vallahi:)
    Senin de sesinin cikmamasinin sebebi varmis demek. Ama olsun, yogunlugu seviyorum ben, yoksa evde olunca daha kotu, hic isin bitmiyor. Ben de yogun caliisyorum, is yerinde biraz vakit bulup arada tikliyorum sayfalari..
    Istismar konusunda yazacak cok sey var ama insanin birak agzina almasi, aklindan gecirmesi bile imkansiz..
    Allah cocuklarimizi, tum masum evlatlari korusun..
    Opuyoruz sizleri..

    YanıtlaSil
  4. Gülenay, konuyu ben bulmadım. Beni de Esra sobeledi.

    Hanife, cevapların için teşekkürler. Orda bir köy var uzakta şarkısı bana hep hüzünlü gelmiştir. Artık hiç yeni çocuk şarkısı duymuyorum.

    YanıtlaSil
  5. Hanife'ciğim,
    En kısa zamanda sobene cevap vererek bu önemli konuya dikkat çekmek isterim ben de. Teşekkür ederim bana bu fırsatı verdiğin için. Bu arada yeni kitaplarımdan tarif denemeyi çok istiyorum sizlere de yazabilmek için. Ama bir yoğunluktur gidiyor. Neyse sağlık olsun da :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Hanife hanım merhaba
    polonyadan ben edaaa
    sizden bir ricam olacakkk,egenin sitesine şifre koymussunuzzz canımm ben sizin sitenizden azizenaza ulaşıyordum sürekli okuyordummm
    şimdi onlara ulaşamıyorummm canımm yaaa
    nolur bana yardımm edermisinizzz onların bloğuna nasıl ulaşabilirimmm

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Hanife hanim ben Tuba,cocuk istismari konusunda o kadar soylenecek soz varki,ozelliklede cocuk esirgeme kurumlarinda iskence goren cocuklar haksiz yere itilip kakilan yetim yavrucaklar.Acimasiz merhametsiz insanlarla karsilastirmasin rabbim bizleri ve yavrularimizi.Bu arada sizi siteme ekliyorum ,bende beklerim.

    YanıtlaSil
  8. Ben tesekkur ederim Pinar..

    Elvan'çigim,
    Tarifleri bekliyorum hala:) Ama su yogunluk hepimizin derdi galiba..

    Merhaba Eda,
    Nazín sitesinin linki soyle
    http://azizenazpiskin.blogspot.com/

    Tuba merhaba,
    Yazacak cok sey var ama inan ben yukardaki iki satiri bile yazarken zorlandim. Insanin boyle seylerden bahsetmesi bu kadar zorken, bazi insan diyemediklerimin bu tur seyleri nasil yapabildiklerine aklim, yuregim ermiyor. Duyduklarima, gorduklerime inanasim gelmiyor.
    Allah tum cocuklari, masumlari korusun..
    Adresine hemen tikliyorum, tesekkurler baglanti icin..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver