Oglen Yemeginizi Nasil Alirdiniz??

Bu soruda nereden cikti simdi?
Evde onceki gunden kalmis ne varsa, isitir yersiniz.
Eger is yerindeyseniz o gun ne ciktiysa ya da yakindaki kebabcida bir porsiyon iskender ya da vaktiniz kisitliysa ayakustu doner-ekmek.

Ama eger benim gibi, is yerlerinin yemek vermedigi ulkelerden birinde yasiyorsaniz, oglen yemegi derdi, evin hanimi olarak size dusuyor. Pek tabi bir de ev yemegi olsun, saglikli olsun tasaniz varsa vay halinize!
Haftanin 5 is gunu icin aksam ve ogle yemegi pisirmek, pisirmekten ziyade ne pisirecegini dusunmek en onemli sorununuz haline geliyor.
Elbette uyguladigim pratik yontemler var. Pazar gunu bir iki cesit pisirip, bunlarla en azindan sali aksami ya da carsamba ogle yemegine kadar idare ediyorum:) Persembe ve cuma gunleri kahvalti, menemen, pizza, peynirli makarna veya disarda yemek seklinde oluyor genelde.
Mesela bugun persembe ve aksama menumuzde omletli cay kahvaltisi var. Oglen yemegi icin bana yine sebzelerim, esime kocaman bir sandvic.. Yarina, Allah ne verdiyse:)

Benim oglen yemeklerim cogunlukla asagida fotograflarini gordugunuz sekilde oluyor. Eger corba varsa getiriyorum, yanina bir iki cesit meyva falan yetiyor. Bazen onceki gunden kalmis bir dilim biftegi minik minik dograyip yesil salatayla karistiriyorum.




Bazen taze yesil sebzelerden getirip, arada atistiriyorum.

Kereviz saplarini, brokoliyi, karnabahari, tazecik sultana bezelyeleri cig (ya da cige yakin) yemeyi denediniz mi?
Bu ulkeye gelmeden once boyle bir sey aklimdan bile gecmezdi. Illa ki sos olsun derseniz cesit cesit salata soslari mevcut. Ben eger cok yagli degilse sos deniyorum arada. Ama en guzeli biraz krem peynir ve sevdiginiz otlari incecik dograyip, karistirin. Sarimsak, tuz ve karabiber ilavesiyle. Ya da azicik beyaz peynir rendesi, biraz suzme yogurt ve yine arzu ettiginiz baharatlar..




2-3 dakika hasladigim fasulyeler -pek tabi tazeyseler- yari haslanmis sekilde cok lezzetli oluyor. Citir citir.. Sadece bir iki dakika kaynar suda beklettigim karnabahar cicekleri, biraz kirmizi etli biber ve yaninda kraker ya da bir dilim ekmek..






Calismaya basladigimdan beri zaman ayarlama sorunum biraz daha azaldi. Evet, ilginc belki ama oyle. Cunku zamaniniz belirli olunca yapilacak isleri siraya koyuyor, ona gore plan hazirliyorsunuz.
Ama asil sebebi su, Evde Olunca Is Bitmiyor!! Evet, mutlaka yapacak birseyler cikiyor...

Yoksa yemek pisirmek, hic de sorun degil. Yeter ki elinizin altinda malzemeleriniz olsun ve ne pisireceginizi bilin:)
Ayrica oglen yemegi icin meyvalar, karisik sebzeler, bol vitaminli corbalar daha iyi hissetmemi de sagliyor..

Yasasin saglikli beslenme, yasasin bol sebzeli ogunler:)

Yorumlar

  1. Çok doğru söylemişsin. Malzeme ve yemeğin adı belli olunca hazırlanması çok kısa sürüyor. Ben çocukken okuldan geldiğimde daha kapıdan girmeden ne yemeği var diye sorardım. Annem "Gör de bil" derdi.
    Bazen bir kapsül çıksa da eve girenlere yuttursam, yemek derdi böylece çözülse diye düşünüyorum, diğer taraftan güzel yemeğin verdiği keyfi hiçbirşeye değişmeyeceğimi biliyorum. Erkeklerin hiç böyle dertleri yok. Ne güzel:))

    YanıtlaSil
  2. Ben de sebzeleri şöyle dişe dokunur, az haşlanmış şekliyle seviyorum :). Ne güzel görünüyorlar. Çalışan kadının daha planlı olduğu doğru, yani en azından ben öyleyim. Çalışmadığım dönemde daha dağınık ve zamanı ayarlamakta daha beceriksiz oluyorum :).
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Hanifecıgım senı derdın butun hanımların ortak derdı; buna bır care yok ne yazıkkı.Is donusuyle bırlıkte yemek ve bulasık telası bıtmez bır kabus oluyor yukarıda yazan arkadasa katılıyor bu kapsuller konusunda keske olsada yutsak yuttursak ;)) sebnem

    YanıtlaSil
  4. Kapsul isi iyi fikir Pinar. Ama yemek yemeyi ve pisirmeyi sevenler icin pek iyi fikir degil gibi:)

    Merhaba Defne'cigim,
    Calisinca kalan zamani ayarlamakta daha basariliyiz kesinlikle. Gunun cogunlugu isle gectiginden kalan zamanda ne yapacagimizi bilmek zorunda oldugumuzdan planli gidiyoruz. Ben de evde gecirdigim zamanalrda daha az vakit yaratiyordum bircok sey icin:)

    Sebnem'cigim,
    Yemek inan sorun degil benim icin. Ama secici bir es olunca ne yemek yapacagin sorunu oluyor. Yoksa ayni gun pisirdigin 3-4 cesit yemek hic zor gelmiyor bana. Ama acil durumlar icin kapsul dusunulebilir:))

    YanıtlaSil
  5. iş yerinin yemek vermemesi bir bakıma iyi aslında. böyle sağlıklı şeyler yiyorsunuz en azından. birde bolll yağlı işyeri yemeklerini düşünün ;-)

    YanıtlaSil
  6. Turkiye'de eski calistigim yer dusunuyorum da, kac cesit zeytinyagli, salata tatli olurdu ve her birinden mutlaka yerdim:) Belki haklisin Secil:)

    YanıtlaSil
  7. Nerelerdesin? Merak ettim seni.

    YanıtlaSil
  8. Hanife'ciğim,
    Benim eski işyerimde yemek verilmiyordu. Akşamdan kalanlardan götürüp yiyordum. Böylece miktarı da genelde az tutuyordum. Şimdi yemek var. Güzel de çıkıyor. Sohbet falan derken bakıyorum yemişim hepsini. Ama evde zaman zaman özellikle de tavuk yaptığımda yanında pilav yemektense ben de salatamın üzerine dilimliyorum. Sebze olmazsa olmaz. Verdiğin fikirler için sağol.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Buralardayim Pinar'cigim,
    Hatta listede bekleyen tarifler bile var, ama gecen haftaki hastalik beni o kadar perisan etti ki, ancak kendime geldim. Az sonra vaktim olursa, bir post yayinlayacagim:)

    YanıtlaSil
  10. Elvan'cigim,
    Is yerinde yemek oldu mu siniri sasirir insan. Hele bir de cesitlerin bol oldugu bir yerse, daha beter:) Evden getirmenin iyi yani bu zaten. Ama aksam saatlerinde sizlerin sitelerini ziyeret etmek iskencenin en buyugu:)

    YanıtlaSil
  11. Hanife,
    ogle yemeginde yemek veren is yeri var mi Kanada'da ya da Amerika'da? :)
    Amerika'da hic bir firma ogle yemegi vermez benim bildigim kadariyla -okulla haric- O yuzden burada herkes ogle yemegini getirir. Ilk zamanlarda garip gelmisti ama burada daha cok ekonomik olmasi nedeniyle ogle yemegi getiriyorlar. Benim ogle yemeklerim senin gibi. Salata ya da cig sebzeler :)

    YanıtlaSil
  12. Ben de ilk kez cok sasirmistim Nevin. Metroda koca koca adamlar, yemek cantasi ellerinde ise gidiyorlardi. Simdi dusununce tuhaf karsilamam, tuhaf geldi:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver