Perşembe, Nisan 17, 2008

Pide

Arayi fazla acmadan sozumu yerine getireyim. Yoksa yine hafta sonu bitecek ve ben hafta ici bilgisayar basina oturmak icin zor zaman bulacagim..

Daha once bahsettigim okul islemleri uzunca bir sure kafami mesgul etti ve Mayis ortasi gibi yarim gun olarak okula baslayacagim simdilik. Gelecek donemde tam gun devam edecegim buyuk olasilikla..
Bir de uzun suredir yapmayi istedigim Pilates kursuna basladim bir arkadasimla. Ertesi iki gun falan biraz dokulduk ama azimliyiz, hele de fistik gibi ogretmeni gorunce hevesimiz daha da artti:)

Son donem haberlerinden sonra tarifimize gecelim degil mi? Mis kokulu, kahvalti icin hazirlayabileceginiz pide tarifi..
Buyrun efendim....

Turk Ekmegi*



*Gecenlerde aldigim "Pastries and breads" adli kitapda Turk ekmegi
adiyla geciyor bu tarif.
Gectigimiz pazar kahvaltiya yaptim ve tereyagi ve beyaz peynirle mis gibi yedik. Yerken de yaninda tulum peyniri olacakti ki diyerek ic gecirdik tabi.
Bulabilenler benim icin tulum peyniriyle yesinler:)

Malzemeler;

- 1 yemek kasigi kuru maya
- 1/2 tatli kasigi seker
- 4 kap un
- 1/3 kap zeytinyagi
- 1 yumurta, 2 yemek kasigi suyla hafifce cirpilmis
- 1,5 kap ilik su
- corek otu ya da susam

Yapilisi;

- Seker, maya ve 1/2 kap ilik suyu kucuk bir kasede karistirin. Bir yemek kasigi kadar unu ekleyip, 10 dk kadar kabarmasi icin bekleyin.
- Kalan unu, tuzu derince kabin icinde karistirin ve ortasini havuz gibi acin. Mayali suyu, zeytinyagini ve 1 kap ilik suyu ekleyin. Hamuru yogurun.
- Hafifce yagladiginiz bir kabin icinde an az 1 saat ya da hamur iki kati olana dek mayalayin.
- Firininizi 220 C ye ayarlayin.
- Hamuru 3 esit parcaya bolun, 2-3 dakika kadar yogurup bir 10 dakika daha bekletin.
- Unlanmis tezgahta hamuru acin ve bu sekilde mayalanmasi icin 20 dakika bekletin.
Misir unu serptiginiz tepsiye veya pizza teline yerlestirdiginiz pideyi parmak uclarinizla bastirip inceltin.
- Uzerine yumurtali suyu surun, susam ya da corek otu serpip, onceden isittiginiz firinda uzeri kizarana kadar pisirin..



Afiyetle...

17 yorum:

Melek* dedi ki...

kahvaltıda sıcak sıcak tereyağ sürüp güzel gider dimi ellerine sağlık

pinarbk dedi ki...

Pilatesten önce pide iyi gider;)))

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Canım nihayet döndüm ve döner dönmez sana uğrayıp bu mükemmel görünen pideyi gördüm. Tam bir fırıncı ustası yapmış gibi görünüyor ellerine sağlık.
Selam ve sevgilerimle…

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Canım nihayet döndüm ve döner dönmez sana uğrayıp bu mükemmel görünen pideyi gördüm. Tam bir fırıncı ustası yapmış gibi görünüyor ellerine sağlık.
Selam ve sevgilerimle…

Hanife dedi ki...

Gercekten pek iyi gitti Melek:)

Pinar'cigim, Pilatese basladim ya artik azaltmali degil mi:))

Sagolasin Perihan'cigim..

munevver dedi ki...

Hanife, okulun hayırlı olsun. Böyle değişiklikler insana her zaman iyi gelir. Başarılar.

Pide çok iştah açıcı görünüyor. Sıcak sıcak, zeytin, peynir ve çay. Bir de susam - çörek otu kokusu. Nasıl da güzel olur.

Afiyet olsun.
Nane Limon

bocuruk dedi ki...

Hanife'ciğim,
Benden de başarılar. Hem okulun için hem de pilates için:) Pilatesin vücudu çok iyi şekillendirdiğini duyuyorum hep. Sen de deneyimlerini paylaşırsan seviniriz.
Harika bir pide yamışsın. Benim aklımdan da güzel bir peynirle yemek geçti. Pideye yapmaktaki en büyük korkum böyle güzel şekil verememek. Ama deneyeceğim:) Ellerine sağlık.
Sevgilerimle...

pinarbk dedi ki...

Nerelerdesin?

Hanife dedi ki...

Tesekkurler Munevver'cigim,
Okula baslayacagim gelecek hafta. Pide cok lezizdi vallahi. Yeniden yapmali:)

Elvancigm, Pilates keyifli gidiyor. Haftada sadece 1 gun gidiyorum. Onemli olan nefes tekniklerini surekli hatirlayip, uygulamak. Durus seklini duzeltmek falan. Umarim basarili olurum:)
Askolsun sana, pideyi yapmakta ne var. Sekil vermekte isin kolay kismi. Hamuru boylamasina acip, incelteceksin. Alasini yaparsin sen:)

Hanife dedi ki...

Pinar'cigim,
Buralardayim. Ama gunlerdir su burokrasi dedikleri seyle ilgileniyorum. Okula kayit isleri o kadar uzun surdu ki, ama sonunda hallettim. Ben de bittim tabii.
Tesekkurler sordugun icin:)

Tijen dedi ki...

Orada tulum peynirine benzer güzel peynirler yok mu Hanife'ciğim? Vardır eminim, afiyet olsun!

Hanife dedi ki...

Olmaz mi Tijen'cigim. Ama olmayan daha kiymetli iste:)

nilay dedi ki...

Gerçekten fırıncıların yaptığı gibi görünüyor. Ellerinize sağlık.
Evde ekmek yapmayı seven ben mutlaka deneyeceğim.

Hanife dedi ki...

Tesekkurler Nilay,
Denerseniz simdiden kolayliklar dilerim..

Hanife dedi ki...

Tesekkurler Nilay,
Denerseniz simdiden kolayliklar dilerim..

rabis dedi ki...

hanife merhaba. bisey sormak istoyorum. bu hamurdan kac adet pide cikarttin ? cumartesi aksami misafirlerim var, kendileri fransiz is arkadaslarim, denemek istiyorumda.
cevabin için simdiden tesekkurler.
fransa'dan sevgilerle.
rabis

Hanife dedi ki...

Merhaba Rabis,
Ramazan pidesi buyuklugunde uc pide cikiyor bu tariften. Resimde gordugun gibi iki tane cikti ve kalaniyla pizza yapmistim ayni gun.
Ama sanki biraz daha ince oldugu icin, verdigim olcu seni yaniltmasin.
Simdiden kolayliklar diliyor, ben de sana Edmonton'dan sevgilerimi gonderiyorum..