Hanifenin Tarifleri: Gofretli Pasta - Dulce de Leche Kremali

Perşembe, Eylül 18, 2008

Gofretli Pasta - Dulce de Leche Kremali

Dedim ki kendi kendime, bugun de yayinlamazsam, bu tarifte eskileri gibi gume gidecek, aradan aylar gecince, hani damagimizda biraktigi tad unutulunca, bir ara aklima gelip yayinlanacak. Kiyamadim velhasil. Ege'min gece cikan atesi yuzunden evde kalmamiz sonucu, hazir vakit varken yazayim hemen dedim.. Cok sukur Ege simdi daha iyi, doktorumuz ilac verdi ve dinleniyor simdi Tv karsisinda.



Dulce de Leche'i ilk kez Oya'nin sitesinden ogrendim. Sonra Zinnur ve Tulin'in tariflerinde gormustum.

Daha cok kefir icin ugradigim, okulun yakinlarindaki Polonya marketinde rastladigim pasta yapmak icin hazirlanmis, incecik, yuvarlak gofretleri gorunce uzanip aldim elime. Uzerindeki tarifte pasta icin bu krema oneriliyordu. Hemen aldim tabi, ardindan da 'sweetened condensed milk' yani ' yogunlastirilmis ve sekerlendirilmis sut' u aradim reyonlarda.


Gofretler 30 cm capinda ve 9 katliydi. Tarifte 1 kutu konserve sut geciyordu, benim gozume bu miktar az geldiginden bir kutu daha aldim. Iyi de etmisim cunku bunlarin 3 saat gibi bir surede hazirlanmalari gerekiyor. Iki-uc tane alip bir arada yapmak daha hesapli ve pratik.


Kaynayan suya konserveleri yerlestiriyoruz ve 3 saat boyunca pisiriyoruz, yani suda kaynatiyoruz. Su azaldikca uzerini tamamlamak gerek. Sure sonunda konserveleri cikariyoruz ve en az yarim saat sogumasi icin bekliyoruz.
Umdugum gibi bana 1 paket yetmedi pasta yapmak icin. Sekeri cok yogun oldugu icin kremayi incecik surdum, gofretlerin sekersiz olmalarina ragmen. Buna ragmen krema yetmedi, ustelik 7 adet gofreti kullanmama gerek. Buzdolabinda bir sure soguttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

Yemesi cok keyifli bir lezzet oldu. Kocaman bir gofret gibi yedi Ege, himmm yammmm esliginde:)

Yogunlastirilmis sutu Turkiye'de bulabir misiniz bilmiyorum. Ama cok yakinlarda Munevver sut tozu ile yapilan tarifini vermisti ve cok memnun kalmisti. Eger gercekten vaktiniz varsa ve yeni bir mutfak macerasina merhaba demek isterseniz tarifi kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Kalan ikinci kutunun yarisini ekmeklerin uzerine surup yiyorum sabah kahvesi esliginde, enfes oluyor.

Gofret yerine pekala kek tabani kullanabilirsiniz. Ancak kremanin seker orani cok yuksek oldugu icin keke ekleyeceginiz sekeriona gore ayarlayabilirsiniz.

Etiketler:

At 4:23 ÖÖ, Eylül 20, 2008, Blogger TAZE NANE said...

Çocukluğumdan beri gofrete bayılırım. Pastasıda ne lezzetli olmuştur. Sevgilerimle TAZENANE

 
At 1:53 ÖÖ, Eylül 25, 2008, Blogger pinarbk said...

Güzel bir tarihle dönmüşsün. Ellerine sağlık. Yoğunlaştırılmış sütü ev arkadaşım yazları İngiltereye gittiğinde getirirdi. Kahvemize katardık azıcık. Birden o günlerin kokusu geldi burnuma...

 
At 5:41 ÖS, Eylül 25, 2008, Blogger Hanife said...

Tesekkurler taze Nane.
Bu gofretten ote bir sey oldu:)

Pinar'cigim,
Ben yogunlastirilmis sutu ilk kez denedim. Normal halini bilmiyorum ama kahve cay iicn kullaniyor cogu kisi.
Gelecek sefer ben de deneyeyim bakalim.

 
At 8:47 ÖÖ, Eylül 29, 2008, Blogger ÇiLeK said...

Maşallah Hanife,kocaman olmuş Ege.
Bu gofretler nasıl da güzel görünüyor,sadece bakmak bile kalori ekler insana.
Çok öpüyorum seni ve Ege'yi.

 
At 10:06 ÖS, Eylül 29, 2008, Blogger GULENAY said...

Hanife'cim,
Iyi bayramlar.

Bu arada ege pek bir uzamis masallah...Gecen seneye gore ifadesi degismis:)operiz.

 
At 7:01 ÖÖ, Ekim 07, 2008, Blogger bocuruk said...

Hanife'ciğim,
Yumurtalı ekmekleri ikram etsen önce, sonra bu nefis görünen pastandan yesem olur mu? :) Ellerine sağlık tatlım.
Sevgilerimle...

 
At 7:53 ÖÖ, Ekim 07, 2008, Blogger Hanife said...

Cilek'cigim,
Biz de seni cok opuyoruz, tesekkurler..

Gulenay'cigim,
Tesekkurler arkadasim. Cevap yazamadim hemen, kusura bakma..
Biz de sizi cok opuyoruz..

Hay hay arkadasim,
Sen hangisinden istersen ikram ederim ben:)

 
At 11:21 ÖÖ, Ekim 09, 2008, Blogger mutlulukmutfaktagizlidir said...

Canım Hanifeciğim, bu ne kadar güzel bir pastaymış böyle! Ne kadar güzel tarif etmişsin! Onu iştahla yiyen resimdeki beyefendi de pek bi şeker!
Ne kadar büyümüş gerçekten de!
Şekersiz gofreti senden öğrendim!
Ellerine sağlık canım arkadaşım!
Çok öpüyorum!

 
At 7:15 ÖÖ, Ekim 13, 2008, Blogger Damak Tadı said...

Selamlar Hanife'ciğim..
Gofretli pastan bana kağıt helvadan yaptığımız pastayı hatırlattı birden..Yaklaşık 20 yıl önce idi..Kağıt helvalı pasta tarifini Trabzon'a gittiğimde almıştım ve hemen hemen her hafta yapardım..))

Senin yaptığın bu bu pasta çok nefis görünüyor..Bu genişlikte gofret burada görmedim..Görsem hemen alıp çocuklar için denerdim..))Ellerine sağlık canım..


Ege artık delikanlı olmuş maşallah..Öpüyorum ikinizinde yanaklarından..


Sevgilerle..

 
At 9:06 ÖÖ, Ekim 13, 2008, Blogger Hanife said...

Burcak'cigim,
Ege gercekten koca adam oldu, boyu cok uzadi.. Ben de inanamiyorum zamanin nasil gectigine..
Sekersiz gofreti ben de ilk kez gordum bahsettigim markette ve bu pasta icin satiliyordu, paketin uzerindeki tam tarif buydu. Ama tadi bizim kagit helvayi andiriyordu.
Biz de seni cok opuyoruz..

 
At 9:09 ÖÖ, Ekim 13, 2008, Blogger Hanife said...

Gul'cugum,
Helvadan pastayi duymus ama hic yememistim. Bu denedigim ise gercekten kagit helvayi andiriyordu. Daha once bahsettigim gibi gofret bu pasta cin uretilmis.
Biz d koca adam oglumla seni opuyoruz..
Tesekkurler ..

 
At 7:56 ÖÖ, Ekim 19, 2008, Blogger Tijen said...

Gerçi sen bunu yazalı çok olmuş Hanife'ciğim ama yol dönüşü ancak dolaşabiliyorum kızları. Ege'ye geçmiş olsun!

 
At 1:54 ÖS, Kasım 02, 2008, Blogger ozguluntarifleri said...

merhabalar canim kucuk prens cok begenmis afiyet olsun masallah cok seker Allah nazarlardan korusun. canim degisik olmus,ellerine saglik
sizi facebooks'tan tanidim yemekci olabileceginizi dusunup listeme ekledim.
kabul ettiginiz icin tesekkur ederim.
blog'unuz ve tarifleriniz hepside nmuhtesem kutlarim.
sevgiler.

 

<< Home