Hanifenin Tarifleri: Peynirli Su Boregi

Pazar, Aralık 21, 2008

Peynirli Su Boregi

Gecen hafta sonlarindan birinde yapildi bu guzel borek. Sevgili arkadasim Serpil olmasa benim boyle bir ise kalkisacagim yoktu. Sagolsun beni kirmadi Serpil, hem evime misafir oldu, hem de borek yapti. Nasil bir misafirperverlik bu degil mi? Oturmaya gelen kisi mutfaga sokulur mu? Vallahi, bu bizim ikimiz arasinda bir anlasma gibi oldu desem. Cok daha once, ben Serpil'in evine misafir olunca onun evinde yapmistik su boregini. Gelecek sefere de benim evde yapariz diye sozlesmistik. Hatta esi alismis, ben ne zaman evlerine soyle bir ugrasam- okul cikisi cay icimine falan- Hanife geldiyse borek yapsaniza der olmus:) Iste boyle basladi su boregi ziyaretleri. Gelecek sefer Allah kerim artik, manti mi olur, baklava mi olur bilinmez. Ama bu isten en cok beylerin memnun kaldigi kesin.

Ben sabahtan hamuru hazirladim, ama oldukca sert olan hamuru yumusatma calismalariyla isimiz cok uzun surdu. Sonucta oldukca lezzetli bir borek oldu. Kendimizle gurur duyduk:)

Malzemeler;

- 6 adet yumurta
- 7-8 kap un
- ilik su
- 1,5 tatli kasigi tuz
- ici icin peynir rendesi ve kiyilmis maydanoz
- yufkalari yaglamak icin tereyag ve zeytinyag
- ayrica haslamak icin su






Yapilisi;

- Yumurtalari bir kase icinde cirpin. Unu derin bir yogurma kabina alin, tuzunu ekleyin ve karistirin. Ortasini havuz gibi acin ve cirpilis yumurtayi dokun. Azar azar su ekleyerek kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin. Uzerine mutfak havlusu orterek en az yarim saat dinlendirin.

- Hamuru esit miktarlarda bezelere ayirin. Her bir bezeyi unlayarak acin. Derim bir tencere icinde kaynamakta olana tuzlu suda yufkalari tek tek birer dakika kadar haslayin. Daha sonra soguk suya cikarin. Suyunu elinizle siyirip yaglanmis tepsiye dizin.

- Yufka aralarina erimis tereyag ve zeytinyagi karisimindan 2 yemek kasigi kadar yayin. 3-4 yufkada bir yaglamadan peynir serpin. En ust yufkayi yaglayip, 400C de isinmis firinda iyice kizarana dek pisirin.



* Bu olculerle birer adet 40cm lik ve 20cm lik tepsi borek cikti.
Beze buyuklugunu tepsiye gore ayarlamaniz gerekli. Mandalina buyuklugunde bezeler tepsiye tam geldi. Arzu ederseniz yufka sayisini artirarak daha kalin bir borek yapabilirsiniz.
Afiyetle..

Etiketler:

At 11:38 ÖÖ, Aralık 22, 2008, Blogger kizilciksurubu said...

Cok lezzetli görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler.

 
At 1:06 ÖS, Aralık 23, 2008, Blogger Hanife said...

Tesekkurler Kizilcik Surubu..

 
At 8:26 ÖÖ, Aralık 25, 2008, Blogger pinarbk said...

Türkiyeye geldiğinizde bize de bekleriz. ben yanına çay demlerim:))

 
At 1:03 ÖS, Ocak 03, 2009, Blogger Hanife said...

Peki olur Pinar'cigim:)

 
At 4:36 ÖS, Mart 16, 2009, Anonymous Yemekçi said...

merhaba gerçekten harika gözüküyor.

 
At 4:39 ÖS, Mart 16, 2009, Anonymous yemekçi said...

pirzolaye.blogspot.com blogunun ve yemekyildiz.com sitesinin editörüyüm size de uygunsa sizin sitenizle link değişimi yapmak istiyorum. Lütfen olumlu veya olumsuz cevaplarınızı gönderirseniz sevinirim.

İyi Çalışmalar - Mustafa yıldız.

 
At 4:41 ÖS, Mart 16, 2009, Anonymous Yemekçi said...

bu arada bana info@yemekyildiz.com
veya mutafka@hotmail.com email adreslerinden ulaşabilirsiniz

 

<< Home