Quesadilla

Meksika mutfagindan bir tarif Quesadilla. Tortilla arasina konulan tavuk eti ya da cesitli sebzelerle hazirlanip, pizza gibi dilimlenerek servis edilen bir yemek. Hazirlamasi prtaik ve doyurucu bir yemek oldugu icin acil durumlarda birebir. Tortila bulamayanlar lavas ekmekleriyle de bu tarifi deneyebilirler. Asil tariflerde avakado, salsa sosu gibi malzemeler kullanilsa da ben genelde yaptigim gibi bizim damak tadimiza uyarladim. Ozellikle pastirmali olani asil tarifiyle oldukca alakasiz.

Pastirmali Quesadilla;

Pastirma, kasar peyniri rendesi ve isterseniz minik bir parca tereyagini hazirliyoruz. Tortillanin sigacagi bir tavayi orta ateste isitiyoruz. Birinci tortilayi tavaya koyup, uzerine once pastirmalari diziyoruz. Kasar rendesini bolca serptikten sonra tereyagini esit miktarda dagitiyouz.


Uzerine ikinci tortilayi serip, alti hafif kizaracak sekilde pisiriyoruz. Genis bir spatulayla ya da servis tabagiyla tersyuz edip, diger tarafinida pisiriyoruz. Dilimleyip, sicak sicak servis ediyoruz.

Tavuklu Quesadilla:



Bir kase kadar haslanmis tavuk, dilimlenmis 2 adet domates ya da konserve domates, cok ince kiyilmis yarim sogani ve rendelenmis kasar peynirini hazirliyoruz. Derin bir tavada sogani zeytinyaginda olduruyoruz, ardindan domatesi ekleyip 4-5 dk kadar pisiriyoruz. Didiklenmis tavugu ekleyip, tuzunu ve biberini ayarliyoruz. Bu asamada ekleyeceginiz baharatlar damak zevkinize kalmis. Diger tarifteki gibi oncelikle tavuklu harci tortilanin uzerine yayip, en uste kasar rendesini ilave ediyoruz. Arkali onlu pisirip servise hazirliyoruz.

* Yaninda bol yesil salata cok yakisacaktir.
Eger elinizdeki tortila ya da lavas tavadan daha buyukse ikiye katlayip, yarim ay seklinde de pisirebilirsiniz.

Afiyetle..

Yorumlar

  1. Harika bir tarif, cok lezzetli görünüyor. Bir Meksika yemekleri sever olarak mutlaka deneyecegim. Ellerinize saglik, sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Tesekkurler Kizilcik Surubu..

    YanıtlaSil
  3. Ben bunu etsiz yapardım Hanife'ciğim. Nasıl da güzel olur, özendim bak şimdi. Çoook zaman oldu yapmayalı.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,

    Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.. yemekgezegeni.com adı altında, isteyen tüm yemek blogu sahiplerinin katılabileceği bir derleme sitemiz var. www.yemekgezegeni.com

    yemekgezegeni size ne fayda sağlar?

    - Sitenizin ziyaretçi sayısını arttırarak popülarite sağlar.
    - Sitenizin yemekgezegeni.com takipçileri tarafından güncel olarak takip edilmesini, yeni eklenen yazılarınızdan haberdar olunmasını sağlar.
    - Siz de yemekgezegeni.com takipçisi olarak diğer yemek bloglarıyla daha kolay iletişime geçebilir, yeni eklenenleri takip edebilirsiniz.
    Bize katılmak isterseniz: yemekgezegeni@gmail.com

    YanıtlaSil
  5. Hanife, ne yapmışsın sen böyle.Enfes diyorum, başka birşey demiyorum. Yapsam mı acaba bu haftasonu tavuklusundan...

    YanıtlaSil
  6. Pinar'cigim,
    Vallahi cok guzel oluyor. Pek leziz, hem de cok kolay. Yaparsan simdiden afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  7. Tijen'cigim,
    Etsiz de guzel olur elbet. Soyle ispanakli, peynirli harika olur..

    YanıtlaSil
  8. Tebrikler çok güzel bir sayfanız var. Gerçekten emek harcanmış ve özenilmiş yemek tarifleri var. Başarılarınızın devamını diliyorum. Benzer yemek tarifleri diğer sitelerde de var ama sizin tarifleriniz bir başka güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. Bu tarifiniz benim icin yeni bir bilgi. ben tortilla ile daha farkli seyler yapiyordum ama bu tarifi hic denemedim ve bilmiyordum. Aslinda o kadarda meksikali arkadasim var:) Hayret hic birir soylemedi:)
    Ellerine saglik.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver