Kremalı Pestolu Dil balığı
Ne zamandır dil balığı için güzel bir tarif arıyordum. Bu yemek için yemek ve biz grubundan sevgili Zeynep Töre' nin verdiği tarifden ve geçen gün aldığım yemek dergisindeki pestolu dil balığı tarifinden yararlandım. Ortaya müthiş bir yemek çıktı ve masaya geldikten 1o dk sonra bitti.. Ben yemeğin sonunda, tavada kalan suyuna ( hiç adetim olmadığı halde) ekmek batırıyordum, hımmm hımm diye diye.. Eğer sizde benim gibi balıkseverlerdenseniz bu tarifi kesinlikle not edin derim. Ben dil balığı ile yaptım ama somon, levrek gibi balık filetosuylada pişirilebilir. Malzemeler; - 6 dilim dil balığı filetosu - 1 iri boy sarımsak - 1,5 yemek kaşığı pesto ( Hazır bulamayanlar için tarifini aşağıda vereceğim) - 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 limon suyu - 1/2 kuru soğan - 3-4 yemek kaşığı kadar krema - tuz, karabiber Yapılışı; - 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı, pesto ve limon suyunu derin bir kasede karıştırın. Balıkları bu karışıma iyice bulayın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. - Süre sonun
O kadar işinin arasında bir de bunları yapabiliyorsun ya, tebrikler diyorum, bakşa birşey demiyorum...
YanıtlaSilPinar'cigim,
YanıtlaSilBu aralar bostayim. Tesekkurler yorumun icin:)
Bak gene beni gaza getirecek fimolarda :P
YanıtlaSilDilek'cigim,
YanıtlaSilBunlari uzun zaman once yaptim ama ben de artik elime alamiyorum:)
çok basit şeyler
YanıtlaSil