Kayıtlar

Şubat, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Son Kolye Calismalarim

Resim

Badem ve Un Helvasi

Resim
Bu tarifi goreli o kadar uzun zaman oldu ki. Ama aklimdan cikmisti. Esim ve ben Hint mutfagini seviyoruz, ozellikle de tatlilarini. Gecenlerde netde arama yaparken bu tatli aklima geldi ve bu kez de unutmadan denemeli dedim. Saffron'un verdigi tarifi uyguladim. Sadece bademleri biraz daha irice cektim, sanirim bundan dolayi helva gereken yogunluga ulasmadi. Ancak baska bir tavada kavurdugum unu ekleyerek gereken yogunlugu yakaladim. Bu yuzden ana tariften daha farkli bir lezzet oldu. Malzemeler; - 1 kap butun badem ya da kabuksuz, kavrulmus badem - 1,5 kap seker - 2-3 yemek kasigi sut - 3 yemek kasigi tuzsuz tereyag (ben 1,5 yemek kasigi kadar kullandim) - 1/2 kap su - istege bagli olarak kakule ve portakal renkli gida boyasi( ben ikisini de kulanmadim) * Ayrica; - 1,5 yemek kasigi tuzsuz tereyagi - 2 yemek kasigi un Yapilisi; - Eger bademler kabukluysa 2 kap kadar suya koyup 3-4 dk kadar kaynatin. Soguduktan sonra soymasi daha kolay olacaktir. Kabuksuz bademleri mixerde incecik c

Quesadilla

Resim
Meksika mutfagindan bir tarif Quesadilla. Tortilla arasina konulan tavuk eti ya da cesitli sebzelerle hazirlanip, pizza gibi dilimlenerek servis edilen bir yemek. Hazirlamasi prtaik ve doyurucu bir yemek oldugu icin acil durumlarda birebir. Tortila bulamayanlar lavas ekmekleriyle de bu tarifi deneyebilirler. Asil tariflerde avakado, salsa sosu gibi malzemeler kullanilsa da ben genelde yaptigim gibi bizim damak tadimiza uyarladim. Ozellikle pastirmali olani asil tarifiyle oldukca alakasiz. Pastirmali Quesadilla; Pastirma, kasar peyniri rendesi ve isterseniz minik bir parca tereyagini hazirliyoruz. Tortillanin sigacagi bir tavayi orta ateste isitiyoruz. Birinci tortilayi tavaya koyup, uzerine once pastirmalari diziyoruz. Kasar rendesini bolca serptikten sonra tereyagini esit miktarda dagitiyouz. Uzerine ikinci tortilayi serip, alti hafif kizaracak sekilde pisiriyoruz. Genis bir spatulayla ya da servis tabagiyla tersyuz edip, diger tarafinida pisiriyoruz. Dilimleyip, sicak sicak servis