Pazartesi, Ocak 24, 2011

Hint Usulu Nohutlu Tavuk

Hint yemeklerini sever misiniz
Soyle yerken agzinizdan dumanlar cikaran, bol aromali yemekleri

Cok agir kokulular disinda ben seviyorum, esim benden daha cok seviyor. Ozellikle tatlilarini. Burada ve surada paylatigim tarifler en favorilerimiz mesela.
Ama bu fotografini gordugunuz yemek son zamanlarin en sevilenlerinden oldu.
Klasik nohut yemegi cok pismez bizim evde, neyse ki bu yemek sayesinde, nohut soframiza daha sIk gelir oldu.
Yapimi cok basit, ozellikle de elinizin altinda haslanmis nohut varsa..



Malzemeler;

- 1 kilo kemikli tavuk eti
- 1, 5 su bardagi haslanmis nohut
- 1 su bardagi kup dogranmis domates
- 1 kucuk sogan
- 3 dis sarimsak
- 1,5 tatli kasigi taze zencefil rendesi ya da 1 tatli kasigi toz zenceil
- 1 tatli kasigi kimyon
- Yarim tatli kasigi tarcin
- 1 su bardagi kadar ilik su
- 2 yemek kasigi siviyag
- tuz ve biber
- istege bagli olarak toz aci biber

Yapilisi;

- Derin ve yayvan bir tencerede siviyagi kizdirin. Yikanip kurulanmis tavuk parcalarini once derili kisimlari alta gelecek sekilde, her iki tarafi altin sarisi rengi alana dek kizartin. Tavuklari ayri bir tabaga alin.
- Tencerede kalan yaga incecik kiyilmis soganlari ekleyin. Tahta kasigin sirtiyla tencerenin dibinde kalanlari siyirarak, orta ateste karistirarak 4-5 dk kadar pisirin.
Ezilmis sarimsaklari ve tum baharatlari ekleyip harmanlayin.
- Domatesleri ekleyin. 3-5 dk kadar pisirin. Tavuklari ve nohutlari ekleyin.
- Kaynadiktan sonra uzerine cikacak kadar ilik su ekleyip orta ateste tavuklar pisene kadar pisirin.

* Isterseniz hint usulu, sicak pilav uzerinde servis yapabilirsiniz.


Afiyet Olsun...

2 yorum:

Taze Anne dedi ki...

ayyy bayilirim hint mutfagina, denerim ben bunu valla

Hanife dedi ki...

Dene Gul, seveceksin, eminim:)