Iki Guzel Salata Tarifi

Pancar Tursulu Karnabahar Salatasi



Yasadigim ulkede bu tur sebzelerin cig halleri pismis sekline gore daha cok tuketiliyor. Adamlarin gercek bir yemek kulturleri yok ama sebze ve meyva konusunda bilincli olanlari hakkini gercekten veriyorlar. Bircok sebzeyi cig tuketmek iclerindeki vitaminleri oldurmeden almamizi sagliyor. Bazilarininsa gercekten pismesi gerekiyor, mantar gibi mesela.

Karnabahar benim de cig olarak tuketmekten hoslandigim bir sebze. Yaninda illa sos olmadan bile yerim, ama sarimsakli ve naneli yogurt favorim tabi.
Ya da cok fazla haslamadan yaptigim salatalar da esim tarafindan bile yenebiliyor.
Bu salatada son kesfettiklerimden. Televizyonda bolca gordugum pancarli salatalari ben de bir deneyeyim dedim, ama onlarin yaptigi gibi seker ve tuzla firinda pisirmek yerine dolabimda kisin her zaman bulundurdugum pancar tursumla yaptim salatayi.

Malzeme oranlari zevkinize kalmis. Ben bu kez 1/4 bas karnabahar, 1 su bardagi dolusu kup kesilmis pancar tursusu, 3 adet yesil sogan ve 2-3 yaprak maydanoz kullandim.
Unutmadan, karnabahar yerine brokoli (ve hatta her ikisi birden) bile kullanabilirsiniz.
Sos icinse klasik favorim, zeytinyagi, limon ve tuz..





Cevizli Kabak Salatasi




Mucveri yaptigim gun kabaklarin bir kismini bu cok sevdigim salata icin ayirdim.
Bu salatada kabak cig olarak kullaniliyor.

2 adet kabagi soyduktan sonra rendeleyin. Avucunuzun icinde iyice sIkarak suyunu alin. 3 yemek kasigi yogurt, 1 dis ezilmis sarimsak ve 1 yemek kasigi mayonezi karistirma kabiniza alin. Kabak rendesini ekleyin.Tuzunu ayarlayin. 1 cay bardagi kadar ceviz kirigini ekleyin ve bir guzel harmanlayin.
Mmmm enfes..
Bes dakikada harika bir salata..

Afiyetle....

Yorumlar

  1. ben hic denemedim pancari, tadini beyenmem gibi geliyor. denemek lazim aslinda. Bende cig sevenlerdenim brokoli, ama karnabahar birazcik haslansin isterim. Mantari bende yiyemem.

    YanıtlaSil
  2. Pancar cok saglikli Gul. Aklinda olsun bebek yemege baslayinca, kabizlik icin mesela cok iyidir.
    Tursusunu cok yaparim ben, hem kolay, haslayip yapiyorum, ertesi gune hazir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver