Mercimek Koftesi



En sevdigim Turk mezelerinden biridir mercimek koftesi. Ama mercimege ne kadar su konulacagini hicbir zaman kestiremedigim icin bana yapmasi hep cok zor gelmistir. Annemin mutfaginda bulgurlu tarifler cok yer almadigi icin yapmasini bilmiyordum. Ama cok zaman once bir arkadasimin verdigi bu tarifi bir gun denedim ve cok sevdim. Cunku tarifte su miktari tam olarak verilmisti..

Siz de benim gibi bulgurlu tariflerde goz karariniza guvenmiyorsaniz bunu deneyin derim..

Malzemeler;

- 2 su bardagi kirmizi mercimek
- 4 su bardagi su
- 1 su bardagi kisirlik bulgur
- 1 orta boy sogan
- 1-2 dis sarimsak
- 1/2 demet maydanoz
- 1 demet yesil sogan
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1/4 kap zeytinyagi
- 1 /2 tatli kasigi kimyon
- tuz, kirmizi toz biber

Yapilisi;

- Mercimegi birkac kez suzdurerek yikayin. Suyunu iyice suzdurup, 4 bardak suyu ekleyip kaynatin. Orta ateste uzerinde biriken kopugu arada alarak pisirin.
- Suyunu iyice ceken mercimege bulguru ekleyin, harmanlayin ve tencerenin kapagini kapatin.
- Yesil soganlari ve maydanozu incecik kiyin.
- Orta boy bir tavada zeytinyagini isitin ve yemeklik dogradiginiz sogani kavurun. Soganlar yumusadiktan sonra salcasini ilave edin. Bir iki dakika cevirip altini kapatin.
- Mercimegi derin bir hamur yogurma kabina aktarin. Uzerine ilinmis sogani dokun. Baharatlari ve incecik kiyilmis sarimsagi ekleyip yogurmaya baslayin. Hamur gibi ozlesene dek yogurun.
- Dogradiginiz maydanoz ve sogani ekleyin.
- Avucunuzda sekillendirip yesil salata yaninda ya da marul uzerinde servis yapin.

Afiyet Olsun...

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver