Cevizli Tel Kadayif



Bekarken bizim evin kadayif ustasi babamdi. Hala oyle ya, simdi ben kendi evimin hanimi olunca is dogal olarak basa dustu.
Babamin ipuclarini kullandigimdan onun yaptiklari kadar olmasa da benimkiler de pek leziz oluyor.
Babam kafasina taktigi bir seyi, arastirir, sorar, ustasini bulur ve yapar. Kadayiftan once sambaba vardi mesela. Hatta kunefe icin ozel, minik karelere bolunmus tepsi bile yapmisti. Hani su Hatay usulu tek kisilik pisen kunefeler gibi, tek tek serbetleyebilmek icin:)

Buyrun efendim, babam usulu tel kadayif tarifi;



Malzemeler;

- 450 gr tel kadayif
- 150 gr tuzsuz tereyag
- 1,5 kap cekilmis ceviz

Serbeti icin;

- 3,5 su bardagi su
- 4 su bardagi seker
- 1/2 limon suyu

Yapilisi;

- Eger kadayifiniz tazeyse buyuk bir tepsiye serip oda sicakliginda tutun bir sure. Kadayif biraz kurutuduktan sonra ellerinizle ovarak iyice kirilmalarini saglayin. Bu sayede sert, serbetten sonra kabarmayan bir tatli olacaktir.
- Once serbeti hazirlayin. Sekeri ve suyu kaynatin. 10 dk kadar orta ateste kaynatip limonu ekleyin. 3-5 dk sonra altini kapatin.
- Erimis tereyagini kadayifin uzerine gezdirin ve yine ovarak yagi her yerine yedirin.
- Buyuk boy borcama ikiye ayirdiginiz malzemenin yarisini serin ve avuclarinizla iyice bastirin. Dumduz kalip gibi olana dek bastirin.
- Cekilmis cevizi kadayifin her yanina serin ve kalan kadayifi ayni sekilde bastirarak duzleyin.
- 180C de ustu kizarana dek pisirin.
- Ilinmis serbeti ilik tatlinin uzerine dokun.
- Soguduktan sonra dilimleyip servis yapin.

Afiyetle, saglikla..
Agzinizin tadi hic bozulmasin.....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver