Hanifenin Tarifleri: Karidesli Noodle Corbasi

Salı, Mart 22, 2011

Karidesli Noodle Corbasi



Hanife hanim usulu Japon usulu noodle corba:)

Degisik yemekleri, farkli kulturlere ait tarifleri denemeyi ve elbette ki yemeyi seviyorum. Icinde asla yiyemecegim seyler yoksa yeni lezzetlere acigim. Sevdigim mutfaklar icinde de Japon, Cin ve Hint mutfagi once gelir. Japon mutfaginin Noodle'i ise en favorilerdendir.
Bu corba tamamiyla benim usul, oyle tarif falan arastirmdan yaptigim bir tarif oldu. Yoksa klasik corbalarin icine girmesi gerekli bazi soslar, ne bileyim sirkeler falan eklemeden, sadece aroma olarak Miso ezmesi kullandigim, buzdolabinda ne sebze varsa onunla tatlandirdigim bir corba oldu.
Elinde malzemesi olanlar icin fikir olsun diye tarifi paylasiyorum, belki siz baska lezzetlerle zenginlestirebilirsiniz. Miso yerine pekala balik soslari, hatta tek basina kaliteli bir soya sosu bile yetebilir.

Malzemeler;

- 200 gr taze udon noodle, ya da sevdiginiz herhangi bir cins
- 350 gr taze ya da dondurulmus karides
- 1 adet pirasa, beyaz kismis incecik kiyilmis
- 2 yemek kasigi miso ezmesi
- 2 yemek kasigi susam yagi ya da siviyag
- 3 yemek kasigi soya sosu
- Taze su teresi ve soya filizi

Yapilisi;


- Oncelikle karidesleri 3-4 dk kadar haslayin. Eger dondurulmus kulaniyorsaniz bu sure biraz daha uzayacaktir, fazla haslamayin bu kez cok sert olurlar.
- Siviyagda pirasayi rengi hafif donene kadar cevirin. Uzerine 3-4 bardak su ekleyin.
- Orta ateste kaynamadan hemen once bir kepce icine sicak corba suyundan alin. ( Tencerenin ustunde kepceyi tutarak) Kepcenin icindeki sicak suda misoyu yavas yavas eritip, corbaya ekleyin, her eklemeden sonra yeniden su alip, misolu karisimi corbaya katin. Burada amac misoyu sicak suya hemen atmama, sicak suda yavasca erimesini saglamak, boylece vermesi gereken aromayi kaybetmemis oluyor. Ya da ayni islemi bir kase icinde yapabilirsiniz. Miso eridikce suyu corbaya katip, yeniden sicak su ekleyip erimesini saglayip, bu sekilde bitirebilirsiniz.
- Makarnayi ekleyin. Taze noodle genelde 2-3 dakika kadar surede piser.
- Karidesleri ve soya sosunu ekleyin. Eger suyu az geldiyse biraz daha sicak su ekleyebilirsiniz.
- Fotograftaki gibi su teresini ve soya filizini corba ustunde cig sunmak istemezseniz bu asamada ekleyebilirsiniz. Bundan sonra 1 dk kadar daha tutup, altini kapatin.
Sicak sicak servis yapin.

* Tarifteki malzemeleri degistebilirsiniz. Pirasa yerine taze sogan, mantar kullanabilirsiniz. Karides yerine haslanmis tavuk deneyebilirsiniz, ya da sadece sebzeli olabilir.

At 2:54 ÖÖ, Mart 23, 2011, Blogger Taze Anne said...

Ohh ohhh ne guzel gorunuyor. Su teresi ne ilk defa duyuyorum o yesil ot mu?

 
At 6:45 ÖÖ, Mart 23, 2011, Blogger Dilek Boran said...

Nefis gorunuyor, ozellikle taze yesilliklerle cok da saglikli. En kisa zamanda denememiz lazim. Ben de Baris'da Japon yemeklerini seviyoruz :)

Cocuklara yedirebildin mi?

 
At 11:58 ÖÖ, Mart 24, 2011, Blogger Hanife said...

Gul,
Su teresini Cin marketlerinde bulabilirsin Water cress diye gecer, cok guzel olur. Salataya falanda koyarim ben.

 
At 11:59 ÖÖ, Mart 24, 2011, Blogger Hanife said...

Ekin sevdi evet, ama Ege sadece makarnasini ve karidesi yedi:) Corbaya atmadan once ona ayirdim:)

 

<< Home