Firinda Kizarmis Sebzeli Kuskus- Couscous Salad with Roasted Vegetables


Simdi bu kuskus olayina bir aciklama getirmek gerek. Baslik kafanizi karistirmasin.
Bu kuskus bizim bildigimiz minicik toplar seklindeki makarna degil, tum dunyada Couscous diye bilinen, ana vatani Kuzey Afrika ulkeleri olan, benimse ilk kez Fasli bir arkadasimin elinden yedigim bir tahil turu.
Irmigin biraz daha irice hali. Ayrintili bilgileri buradan okuyabilirsiniz.
Turkiye'de bulabilir misiniz bilemem, ama eger gorurseniz bir deneyin derim. Limon suyu ve bol naneyle kisira rahatlikla rakip olacak bir lezzet bence.


Burada verecegim tarif ise bahsettigim Fasli arkadasimin tarifini andiriyor. Ama bence daha lezzetli. Onun tarifini almamistim, ama sosu ya da icindeki malzemeleri cok hosuma gitmemisti diye hatirliyorum. Biraz da bu hatiranin etkisinden olsa gerek, uzun sure yanasmadim kuskusun yanina.
Uzun bir zaman once bir tarif seyrettim tv'de, haydi dedim, artik su kuskusa bir sans vermenin zamanidir. O gun bu gundur, bolca yapmaktayim ustteki tarifi. Her defasinda farkli sebzeler esliginde elbette. O an elimde artik hangisi varsa. Brokoli, karnabahar ve havuc uclusu, domates, biber, sogan, ya da yukardaki gibi en havalisi ve benim favorim olan tatli patates, yesil kabak, kirmizi biber ve kuskonmazli..

Neyse bu kadar ayrinti vermek yerine dogruca tarife geceyim ben;

Malzemeler;

- 1 kap kuskus
- 1 kap kaynamakta olan su
- 1 adet kirmizi biber, julyen dogranmis
- 10-12 adet kuskonmaz, 3 cm uzunlugunda dogranmis
- 1 adet yesil kabak, ince dogranmis
- 2 adet tatli patates, kup seklinde dogranmis (bulamazsaniz yerine tatli kabak olabilir)
- 1/2 adet limon kabugu rendesi ve suyu
- 1 avuc dolusu ince kiyilmis taze nane
- 1/3 kap zeytinyagi
- tuz ve karabiber

Yapilisi;

- Yikanmis, kurulanmis ve dogranmis sebzeleri yagli kagit serdiginiz buyukce bir tepsiye tek kat olarak yayin. Uzerine zeytinyagini gezdirip tuz ve biberini serpin. 400F- 200C ye isitilmis firinda arada cikarip karistirarak kizartin.
- Sebzeler kizarirken kuskusu hazirlayin. Derin bir kap icine kuskusu ve ayni olcudeki kaynayan suyu koyun, agzini mutfak havlusu ile kapatip 10 dk bekletin.
- Sure sonunda suyunu tamamen cekmis kuskusu catal yardimiyla uzerinden ince ince kaziyip havalandirin. Burasi isin puf noktasi. Eger kuskus bu sekilde tane tane ayrilmazsa hos bir tadi olmuyor.
- Limon kabugu ve suyunu ekleyip karistirin. Sebzeleri ekleyin.
Bu asamada servis yapmayacaksaniz uzerini ortup buzdolabinda bekletebilirsiniz.
- Naneyi de ekleyip harmanlayin.

* Her turlu et yemeklerinin yaninda, cay saatlerinde hamur islerinin yanina rahatlikla yakisabilecek harika bir salata tarifi..
Deneyin derim..

Afiyetle, saglikla efendim....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kremalı Pestolu Dil balığı

Tavuklu ve Bulgurlu Yuvalama-Zekiye Annem Usulu

Kabak ve Brokolili Mucver