Cumartesi, Ocak 18, 2014

Tatli Patatesli Muffin - Vegan


Uzun bir aradan sonra merhaba

Ne zamandir birakin tarif eklemeyi, sayfami acmiyordum bile. Arada eskiden yaptigim tariflere ulasmak icin, hemen telefonlasoyle bir bakip, malzemeleri not alip kapatiyordum.
Simdi yeniden buraya yazmak gercekten tuhaf oldu!

Facebook cikali beri, deneyip sevdigim tarifleri, hemen ekleyiveriyordum. Hadi bakalim, vardir bunda da bir hikmet, ben de emin degilim ya..

Neyse, anlatacak cok sey var aslinda. Bu sayfa bir yemek blogu olduguna gore yemek/diet secimimdeki degisiklikligi kisa da olsa anlatayim.
Neredeyse bir yili geckin bir suredir vejeteryan/ vegan diet takip etmeye calisiyorum. Et tuketimim cok az, hatta evde pismese hic yemeyecegim bile. Ama yogun hayat kosullari icinde uzun zaman once 3-4 ay kadar surdurdugum vegan diete devam edemedim. Sadece kendim icin pisirme luksum olmadigi icin bitiverdi iste.
Ama vegan tarifleri mutfagima daha cok sokmaya basladim elbette. 

Bu guzel muffin da boyle bir tarif. Icinde hic hayvansal urun yok. Hatta glutensiz bile yapilabilir eger elinizde kara bugday ya da yulaf unu varsa.

Tatli Patatesli Muffin

Yas Malzemeler ;
2 yemek kasigi cekilmis keten tohumu 1/4 kup ilik su
1/4 kap seker/ hindistan cevizi sekeri
2 yemek kasigi zeytinyagi
3/4 kap tatli patates puresi*
1 cay kasigi elma sirkesi
2 yemek kasigi bal/ akcaagac surubu

Kuru malzemeler;
1 kap tam bugday unu
1 yemek kasigi misir nisastasi
1/8 tatli kaisig yemek sodasi
1/2 tatli kaisigi toz zencefil
1/2 tatli kasigi tarcin
1/4-1/2  tatli kasigi karanfil tozu
1/4 tatli kasigi hint cevizi

Yapilisi;
Firininizi 350F (175C ) ye ayarlayin.
Keten tohumunu ilk su ile bir kasede karistirin ve 3-4 dk bekleyin.
Sure sonunda sekeri ve diger yas malzemeleri ekleyin ve iyice karistirin.
Kuru malzemeleri baska bir kasede karistirin ve yas malzemelere ekleyip cirpin.
Koyuca bir kivami olacak.
Yaglanmis muffin kaplarina paylastirin.
20 dk kadar pisirin, kurdan testi ile kontrol edin. Pistikten sonra 15-20 dk kadar ilinmasini bekleyin.

* Tatli patates yerine balkabagi puresi de kullanabilirsiniz. Tatli patatesi / balkabagini firinda ya da  buharda pisirip, pure yapabilirsiniz. Eger tariftekinden cok elde ettiyseniz, buzluga kaldirabilirsiniz gelecek sefer icin.

Uzerine isterseniz karamel sos surebilirsiniz. Bunun icin;
1/4 kahverengi seker
1 tatli kaisig pekmez
1 yemek kasigi su
3-4 yemek kasigi badem sutu

Tum malzemeleri orta ateste isitin,seker eriyene kadar karistirin. Sogumus muffinlerin ustune kasikla gezdirin.

2 yorum:

MyTaste dedi ki...

Merhabalar,
Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.

Yemek K. dedi ki...

Yemek Kulübüm'ü kurduk! Siz olmadan olmaz :)

Hanife hanım merhaba,

Kısa bir süre önce Yemek Blogunuzu ziyaret etme fırsatı bulduk ve blogunuzda yer alan yemek tariflerinizi, tariflerinizde kullanmış olduğunuz görselleri çok beğendik. Blogunuz için oldukça emek ve zaman sarfettiğinizi blogunuzun her sayfasında hissettik. Ellerinize, emeğinize sağlık!

Yemek blogger’lığı oldukça emek ve zaman gerektiren bir uğraş. Onca zaman ve emek harcadıktan sonra yapılan yemeklerin beğenilmesi, takdir edilmesi ve blogun takip edilmesi tüm blogger’ların en büyük arzusu. Bu durumdan yola çıkarak yemek blogger’larına blogunda yayınladıkları yazı ve tarifleri daha çok kişiye ulaştırabilmesi, bloglarına ve sosyal ağlarındaki hesaplarına ziyaretçi ve takipçi kazandırabilmesi için özel olarak özel bir internet sitesi oluşturma fikrinde yoğunlaştık ve Yemek Kulübüm’ü tasarladık.

Yemek Kulübüm’de ücretsiz olarak üye hesabı oluşturan kullanıcılarımız, yemek tariflerini ve görsellerini kolayca paylaşabilmekte, profillerinde kendilerine ait blog ve sosyal ağ hesaplarının linklerini paylaşabilmekte ve böylece yemek tariflerini beğenen site kullanıcılarını kendi bloglarına ve sosyal ağ hesaplarına çekebilmektedir.

Yemek Kulübüm’ün en çok seveceğiniz özelliklerinden birisi de blogunuzda olduğu gibi üye hesabınızdan günlük yazabiliyor olmanız ve günlüğünüzü sosyal ağlarda kolayca paylaşabilmeniz. Kendi blogunuzda yazmış olduğunuz yazıların bir kısmını bu bölümde paylaşıp blogunuza takipçi ve ziyaretçi çekmek sizin için çok daha kolay olacak.

Tüm bu kolay ve faydalı kullanım özelliklerinin yanı sıra Yemek Kulübüm üye hesabınızdan paylaşmış olduğunuz kendinize ait yemek tarifi ve püf noktalarından puanlar toplayarak her ay çeşitli hediyeler kazanma şansı da elde edebilirsiniz.

Ayrıca; Gıda Danışmanım’a soru sor, sağlıklı beslenme, gıda güvenliği, mutfakta püf noktaları, mutfak ve gıda sözlüğü, gıdaların ve yemeklerin kalori değerleri, gıdaların saklama sıcaklıkları ve koşulları, gıdaların sağlığımıza faydaları ve zararları gibi pek çok konu gıda mühendisi ve beslenme uzmanlarımızın kaleminden Yemek Kulübüm’de.

Blogunuza ve sosyal ağlardaki hesaplarınıza daha fazla ziyaretçi ve takipçi çekmek için sizi de blogger dostu Yemek Kulübüm’e bekleriz.

Yemek Kulübüm üye hesapları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için http://yemekkulubum.com/yemekkulubum linkiden hesabımızı inceleyebilirsiniz.

Yemek Kulübüm’de düzenlenen Ödüllü Yemek Puan Oyunu hakkında detaylı bilgi almak için http://yemekkulubum.com/icerik_sayfa/ekle-yemek-tarifi-kazan-yemek-takimi linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Saygılarımızla,

Yemek Kulübüm
www.yemekkulubum.com