tag:blogger.com,1999:blog-11408810.post114461323682420721..comments2024-01-02T01:43:46.121-07:00Comments on Hanifenin Tarifleri: YE # 9 Yoresel YemeklerUnknownnoreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1146086083852088432006-04-26T15:14:00.000-06:002006-04-26T15:14:00.000-06:00Tesekkur ederim Emine..Tesekkur ederim Emine..Hanifehttps://www.blogger.com/profile/13885234390882825102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1146083708508893962006-04-26T14:35:00.000-06:002006-04-26T14:35:00.000-06:00Merhabalar, bizde bu kurutulmuş fasulyeye "puçuko"...Merhabalar, bizde bu kurutulmuş fasulyeye "puçuko" derler.Ben hiç yemedim ama sizinki çok lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1145764825284032072006-04-22T22:00:00.000-06:002006-04-22T22:00:00.000-06:00Merhaba Begum, Uzun suredir cevap veremedim, cunku...Merhaba Begum, <BR/>Uzun suredir cevap veremedim, cunku son gunlerde hastalikla bogustuk anne-ogul. Bu yemek gercekten, diger kurutulmus sebzelerle yapilanlar gibi cok lezztli oluyor, denemeni tasiye ederim.<BR/><BR/>Tijen,<BR/>Gercekten de Anadolu kadininin zekasinin ornegi bunlar. Ne kadar lezztli ve pratik..<BR/><BR/>Ipek'cigim,<BR/>Bulabilirsen denemeni tavsiye ederim sana da. Eger bu tarz yemekleri seviyorsan benim gibi.<BR/>Bizde seni opuyoruz Ipek Teyze:)<BR/><BR/>Zeynep,<BR/>Taze fasulye benim de favorumdir. Kurutulmusunu belki daha cok begeneceksin, tavsiye ederim..<BR/><BR/>Secgiler....Hanifehttps://www.blogger.com/profile/13885234390882825102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1145707916478592322006-04-22T06:11:00.000-06:002006-04-22T06:11:00.000-06:00Hanifecim ben nayilirim taze fasulye yemegine, kur...Hanifecim ben nayilirim taze fasulye yemegine, kurutulmusunu hic duymamistim leziz olacaga benziyor ellerine saglik.<BR/><BR/>Sevgiler...Zeynep Sedahttps://www.blogger.com/profile/02703411384913798390noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1145478832984153822006-04-19T14:33:00.000-06:002006-04-19T14:33:00.000-06:00ne güzel bu kuru fasulye meselesi degil mi? hasliy...ne güzel bu kuru fasulye meselesi degil mi? hasliyorsun hoop eski haline geliveriyor. bayiliyorum anadolu insaninin yaraticiligina ben hanife'cigim.<BR/>tijenTijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1145465003519858182006-04-19T10:43:00.000-06:002006-04-19T10:43:00.000-06:00Hanife merhabalar,Epeydir yazmayınca merak ettim. ...Hanife merhabalar,<BR/><BR/>Epeydir yazmayınca merak ettim. Fasulyeler çok güzel görünüyor. Kurusunu hiç denemedim ve de yemedim. Ama diğer kurutulmuş sebze yemekleri gibi eminim tadı da harikadır görüntüsü gibi...<BR/><BR/>Sevgiler<BR/>Begümbegümhttps://www.blogger.com/profile/06040926677004431604noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1145374561498861832006-04-18T09:36:00.000-06:002006-04-18T09:36:00.000-06:00Arzu,Saydisin yemeklerin isimleri bile yetiyor ins...Arzu,<BR/>Saydisin yemeklerin isimleri bile yetiyor insanin canini istetmeye.. Eminim hepsi cok guzeldir, ben kurutabilirsem bu yaz cesitli tarifleri deneyecegim.<BR/><BR/>Burcu'cugum,<BR/>Bizim burada genelde oluyor her zaman, ama amrika fasulyesi var soyle incecik, ben onu sevmiyorum, bekliyorum bizim bildigimiz fasulyelerin cikmasini.. sende kurutabilirsin tabii, Isatnbul'un sicaklari yeter sanirim. Ben aldigim minik biberleri mutafin duvarina asip kurutmustum gecen yaz, renkleri bile ayni kalmisti. Simdi corba ve kurufasulyelere atiyorum, cok lezzet veriyor..<BR/><BR/>Nezaket'cigi,<BR/>Bu sekilde ne guzel olur tahmin edebiliyorum. Usak'da biber kurusunu haslayip yogurtla yeriz, cok guzel olur...<BR/><BR/>Ece,<BR/>Cok tesekkur ederim.Hanifehttps://www.blogger.com/profile/13885234390882825102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1145352647574050892006-04-18T03:30:00.000-06:002006-04-18T03:30:00.000-06:00Hanife Hanım vallahi ilk defa gördüm kurutulmuş fa...Hanife Hanım vallahi ilk defa gördüm kurutulmuş fasulye.Bamya,patlıcanv.s bilirim de bunu yeni öğrendim.Çok değişik olmuş.Ellerinize sağlık.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1145306032892427592006-04-17T14:33:00.000-06:002006-04-17T14:33:00.000-06:00Hanife, bizim oralarda da yaparlar ama etsiz olara...Hanife, bizim oralarda da yaparlar ama etsiz olarak. Uzerine sarımsaklı yogurt dokulup oyle yeriz. Eminim etliside guzeldir. Ellerine saglik, cok guzel bir tarif vermissin.Nezakethttps://www.blogger.com/profile/16979973713706869586noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1145302932835648722006-04-17T13:42:00.000-06:002006-04-17T13:42:00.000-06:00Hanife'ciğim çok lezzetli olduğuna eminim, ellerin...Hanife'ciğim çok lezzetli olduğuna eminim, ellerine sağlık. Taze fasulye yavaş yavaş boy göstermeye başladı reyonlarda ama hala ateş pahası. Bu yaz ben de kurutabilir miyim sence?Dorukhttps://www.blogger.com/profile/11921882178972523086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1145302338184616202006-04-17T13:32:00.000-06:002006-04-17T13:32:00.000-06:00Selam,ellerine sağlık.Bizde de Giresun'un köylerin...Selam,ellerine sağlık.Bizde de Giresun'un köylerinde fasülyeyi fırında kurutup saklarlar.Haşlanmış patatesle birlikte ya da sade kavurması çok güzel olur.Ya da mısır yarması,bulgurla birlikte çorbası yapılır.Canım çekti şimdi.arzuhttps://www.blogger.com/profile/16787964181801869117noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1145298080705454582006-04-17T12:21:00.000-06:002006-04-17T12:21:00.000-06:00Safran'cigim merhaba,Ben ilk kez denedim ve cok se...Safran'cigim merhaba,<BR/>Ben ilk kez denedim ve cok sevdim, yazin deneyecegim olursa tabii burada. Mutlaka her yorede degisik isimleri vardir, ben ilk kez duydum bu ismi..<BR/>Sana da guzel ve mutlu gunler..Hanifehttps://www.blogger.com/profile/13885234390882825102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1145283331154029722006-04-17T08:15:00.000-06:002006-04-17T08:15:00.000-06:00Hanifecim, ellerine sağlık çok lezzetli olur bu ye...Hanifecim, ellerine sağlık çok lezzetli olur bu yemek hatta gruba mesaj yolladığında etli de yapılabileceğini yazmıştım sana hatırlıyorum...Pişerken ev de mis gibi kokar :) Babamların memleketinde bu yemeğe "hışık" deniyor ve kavurma et ile yapılıyor, özlemişim tadını yazın gerçektende biraz fasulye kurutturmalı anneme :) Sevgiler canım :)Safranhttps://www.blogger.com/profile/01127635004728935746noreply@blogger.com