tag:blogger.com,1999:blog-11408810.post111581685479468582..comments2024-01-02T01:43:46.121-07:00Comments on Hanifenin Tarifleri: Pekan PieUnknownnoreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1116038192152917702005-05-13T20:36:00.000-06:002005-05-13T20:36:00.000-06:00Haklisin Fethiyecigim,Onerilerinizi her zaman zevk...Haklisin Fethiyecigim,<BR/>Onerilerinizi her zaman zevkle dinliyorum. Paylasimlarinizdan buyuk zevk duyuyorum. Ben de bugun pekmezli kek yaptim, dedigin gibi pekmezi sulandirdim zaten kulek pekmeziydi ama sivisi olsa bile yinede sulandirmak gerek dedigin gibi...<BR/>Sevgiler...Hanifehttps://www.blogger.com/profile/13885234390882825102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1116027171860174392005-05-13T17:32:00.000-06:002005-05-13T17:32:00.000-06:00hanife, olur da pekmezle denersen misir surubu yer...hanife, olur da pekmezle denersen misir surubu yerine birebir koyma ama. cok koyu olur. ben senin yerinde olsam sulandiririm pekmezi. Neyse, sen de biliyorsundur bunu gerci ama demeden edemedim...fethiyehttps://www.blogger.com/profile/03986653087719504139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1116006020801991802005-05-13T11:40:00.000-06:002005-05-13T11:40:00.000-06:00Merhaba Tijen,Bu payi gecen gun aypmistim, yani r...Merhaba Tijen,<BR/>Bu payi gecen gun aypmistim, yani radikaldeki yazindan once. Misir surubu hakkindaki gercekelri bilmiyordum o zaman. Ben mutfak konusunda oyle cok cok titiz degilim. Asiriya kacmadan kacamaklar yaparim. Gozum kalmasin diye:)) Bu payi cok severim. Ama misir surubunu artik bir daha kullanmam. Hele de evde 19 aylik bir minik oldugu icin daha dikkatli olmaliyim. <BR/>Dedigin gibi pekmezle olur mu? Bu cok iyi fikir , aklima geldi ama acaba diyede dusunmedim degil.. Bu sabahda senin pekmezli kuabiyenden esinlenip pekmezli kek yaptim muhtesem oldu. Yakinda tarifi ekleyecegim...<BR/>Ben keklerde, paylarda, kuabiyelerde kuru meyvalari, kuru yemisleri cok seviyorum. Hem dogal seker oldugu icin daha saglikli. Boylece seker mikatrini azaltiyorum yaptiklarimda...<BR/>Sevgiyle..Hanifehttps://www.blogger.com/profile/13885234390882825102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1116004959530206762005-05-13T11:22:00.000-06:002005-05-13T11:22:00.000-06:00sevgili hanife,ellerine saglik. pikan tartini Rowe...sevgili hanife,<BR/>ellerine saglik. pikan tartini Rowe'da (Massachusetts) yasarken arkadasim Faith yapardi. Ben da bayilirdim. O tatlandirici olarak esmer seker kullaniyordu sanirim. Tarifini bana da vermisti, ama hiç yapmadim. Gerçekten nefis olurdu. Misir surubundan ben de bahsedecektim ama kizlar Radikal'deki yazidan bahsetmisler zaten. pek matah birsey olmadigini çesitli kaynaklardan okuduktan sonra yazdim o yaziyi. onun yerine pekmez ya da esmer seker kullanilabilir. Pikan cevizi de Türkiye'de var. Genellikle Antalya civarlarinda yetisip buradaki pazarlarda ve Narenciye Enstitüsü'nde satiliyor ama birkaç ay önce Istanbul'da, Tansas'ta da gördüm ve çok sasirdim! Kesinlikle bizim cevizden daha tatli ve bazen daha hos gelen bir tadi var ama cevizin de yeri baska.. Bence yerine ceviz de pekala kullanilabilir, hatta hafiften kavrulmus bir badem bile olabilir, ne dersiniz?<BR/>sevgiler,<BR/>tijenTijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1115999624992312122005-05-13T09:53:00.000-06:002005-05-13T09:53:00.000-06:00Ben de cok seviyorum pekna cevizini. Misir surubu...Ben de cok seviyorum pekna cevizini. Misir surubunu ilk kez aldim. Meyve sularina ve gazozlu iceceklerde bulundurugunu biliyorum. Ama ben genelde konsantre olmamis meyve sularini tercih ediyorum ve aldigim her seyin icerigini okuyorum. Anlamini bilmedigim o kadar cok sey okuyorum ki etiketlerde..<BR/>Bu payida zaten 1 kere denedim. Anack yilda bir yaparim artik:)) Belki misir surubu yerien gececek birsey uydurabilirsem belki onunla denerim..Hanifehttps://www.blogger.com/profile/13885234390882825102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1115998107478721482005-05-13T09:28:00.000-06:002005-05-13T09:28:00.000-06:00Itiraf ediyorum: pecan'i cevizden daha cok seviyor...Itiraf ediyorum: pecan'i cevizden daha cok seviyorum ben.. <BR/><BR/>Bu arada corn syrup bir cok meyve suyunun icine de katiliyor, ozellikle taze sikilmis olmayan meyve sularinin. Alirken cok dikkatli olmak lazim, uzerinde yuzde kac gercek meyve suyu yuzde kac corn syrup var yaziyor. Gazli iceceklere alternatif olsun diye meyve suyu icmekte yarar var ama cok ucuza kacmamak lazim. Genelde ucuz meyve sularinin cogunda bol miktarda corn syrup bulunuyormus cunku..YesilErikhttps://www.blogger.com/profile/13714438618467744741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1115952532189853352005-05-12T20:48:00.000-06:002005-05-12T20:48:00.000-06:00Fethiyecigim merhaba,Haklisin canim. Sekerden uret...Fethiyecigim merhaba,<BR/>Haklisin canim. Sekerden uretimi cok daha ucuz ama yan etkileri cok fazla. Surekli tuketimi ciddi hastaliklara yol aciyormus. Bunlari Tijen Hanimin yazisinda okumustum. Zaten ilk kez denedim ve ne zamandir satin almiyordum. Cok sik tuketilmemesi gereken bir tart yani:)<BR/><BR/>Sebnemcim merhaba,<BR/>misir surubunu marketlerde bulabilirsin. Maple surublarinin falan oldugu reyonlarda stiliyor. Ben ilk kez denedim ama kesinlikle cok tuketilmemeli.. Ilgilenirsen bende var sana getiririm:) Hic satin alma. Bu tartdan kalan duruyor hala..Hanifehttps://www.blogger.com/profile/13885234390882825102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1115950005191907472005-05-12T20:06:00.000-06:002005-05-12T20:06:00.000-06:00hanifecegim goruntu gercekten istah acisi ama b...hanifecegim goruntu gercekten istah acisi ama bu misir surubunu anlamadim?<BR/>sebnemAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1115937791737340202005-05-12T16:43:00.000-06:002005-05-12T16:43:00.000-06:00hanife, bu misir surubunun pek da hayirli bir sey ...hanife, bu misir surubunun pek da hayirli bir sey olmadigini okuyup duruyorum her yerde. Senin de gozune ilisti mi hic? Gecende hatta Tijen (Inaltong) da yazmisti kosesinde bu konuyla ilgili bi makale...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1115907477016370142005-05-12T08:17:00.000-06:002005-05-12T08:17:00.000-06:00Canim Kerdesim..sen yeterki iste hepsinden yaparim...Canim Kerdesim..<BR/>sen yeterki iste hepsinden yaparim.. Ama bu tarif icin gerekli malzemeler varmi bilmiyorum ki. Ama yoksada ben getiririm surubu falan.. Ne komik taa buralardan surup getirecegim:))<BR/>Yagmurumu ve seni cok optum, kokladim...Hanifehttps://www.blogger.com/profile/13885234390882825102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11408810.post-1115906950963868202005-05-12T08:09:00.000-06:002005-05-12T08:09:00.000-06:00ayy hayretsin hanifecim böyle yapıp yapıp birde re...ayy hayretsin hanifecim böyle yapıp yapıp birde resmini çekmiyomusun yalanıp duruyoruz ekranın karşısında senin türkiyeye gelince başın çok ağrıyacak bu tariflerden çünkü hepsinden isteyeceğiz <BR/>hülyaAnonymousnoreply@blogger.com