Kayıtlar

Kasım, 2005 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

En Pratik Tarifler

Resim
Ne kadar uzun zaman oldu buraya tarif eklemeyeli. Bu yazdiklarimda cok tarif sayilmaz aslinda. Sebnem sitem etmis gecen gun, canimsin:) Ben de en son ne yaptiysam soyle pratiginde otesinde son surat onlari bari cekeyim dedim. gonlu kalmasin sevenlerin.. Iste buyrun efendim, 10 dk da hazirlanan, ozellikle evin kucuk beyi icin yapilmis bolca faydali ve lezzetli bazi tarifler. Yeni birsey yok aslinda sadece biraz susleme ve Ege'ye ayni zamanda birkac sey yedirme vcabasi:) Ilki yengec etli makarna . Hasladigim makarnlari bir miktar sivi yagda cevirdigim yengec etleriyle karistirdim. 2-3 dk cevirmek yeterli oluyor etleri. Cok lezzetli oluyor, eger benim gibi yengeci seviyorsaniz deneyin. Krema cok yakisacaktir bu yemege ama bende o gun olmadigi icin ekleyemedim. Denizden babam ciksa yiyenlerden oldugum icin bayiliyorum deniz urunlerine. Ana ogul afiyetle yedik:) Basemel Soslu ve Cedarli Istiridye Mantar Bir dis sarimsakla zeytinyaginda oldurdugum mantarlari harili ateste kavurdum. Manta

Yeniden Sobe..

Sevgili Arzu sobeledi beni ve benden hayatimdan 20 rastgele seyi yazmami istemis. Ne zamandir bosvakit bulup yazamadim.. Soyle hizlica, pke dusunmeden yazayim diyorum:)) - Neredeyse 5 yildir Montreal'de yasiyorum. Kalbimin yarisi belki hatta tamami hala Turkiye'de. Cok uzun bir sure daha burada yasamayacagimi, bir sure sonra kesin donecegimi dusunuyorum (umut ediyorum). Ege'nin akrabalarindan uzak buyumesini istemiyorum. Buyuyunce benim gibi dedesiyle, babaannesiyle, anneannesiyle hatiralari olmali. - Gezmeyi ve yeni yerler gormeyi cok severim. Hic bos vakit gecirmek istemem. 10 dakika bos oturamam asla. Surekli yapacak islerim vardir. En tembel zamanlarim internet basinda gecirdigim sureler. En uzunlarida siteme birseyler ya da yeni tarifler eklerken olur. - Kitap okumak en buyuk tutkum, her ne kadar su siralarda imkansiz olsa da. Cocuklugumda da ne bulsam okurdum. - Sinema ve tiyatroyu cok severim. Lisede en buyuk hayalimdi tiyatro uzerine egitim almak, ama kismet

Pizza

Resim
Iste bizim lezzetlerin en onemlisi. Bildiginiz gibi ayni zamanda resturantimizda pizzada yapiyoruz. Fotografdaki eller sevgili arkadasim ve ortagim Inci'ye ait:) O hengamede kadin siparis derdinde, ben de "dur poz ver, elini cek, isigi kapatma" gibi uyarilarla yardimci olmak yerine is cikartiyorum basina. Tarif basit, hamur icin un, tuz, seker, yag ve su kullaniyoruz. Hamuru iyice yogurun ve bir muddet mayalandirin. Tepsiniz buyuklugunde acin ve uzerini ellerinizin ucuyla biraz "tirmiklayin". Bu is icin ozel bir alet var, belki goreniniz vardir. Ucu sivri disleri var ve yuvarlayinca hamuru eziyorsunuz bu dislerle. Bu sayede hamur cok kabarmiyor. Ama dikkatli olmak gerek, hamur delinirse sos akar ve hamur yapisir. Hamuru cok degisik tariflerle yapanlarda vardir mutlaka. Gecen gun bir italyan komsumuzdan farkli bir tarif aldik mesela, kendisi su anda turizm acentesi isletiyor ama eskiden pizzeriasi varmis. Hayvansal yag (sanirim ingilizcesi shortening) kullanmamiz

Hayirli Bayramlar

Merhaba Sevgili Dostlar, Sevdiklerinizle birlikte mutlu, huzurlu ve guzel bir bayram diliyorum sizlere. Not; Daha onceki mesajimdan dolayi bana bir cok soru yoneltilmisti. Tulum peynirini nereden aldigimi sormustu bircok okuyucu. Ben ne yazik ki marketin telefon numarasina ulasamadim (ozel sebeblerden dolayi). Ancak New York'da bir cok Turk marketinde bulunabilecegini soyledi bir arkadasim. Ayrica sizler icin kucuk bir arastirma yaptim, sanirim adrese gonderim yapiyorlar. Adresi burada . Umarim isteyen arkadaslarin isine yarar. Ayrica Ege'de sizlerin bayramini kutluyor ve ellerinizden opuyor:)))