Kayıtlar

Mart, 2006 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Mazaret

Merhaba Sevgili Dostlar... Son 2 gundur makinamdaki sorun yuzunden ne dogru durust maillerime bakabiliyorum ne de sayfama yeni birseyler ekliyorum. Umarim makina cokmez, yoksa icindeki onca fotograf gidecek. Yakinda gorusmek dilegiyle... Sevgiler..........

Arkadaslarimdan Denemeler II

Resim
Hemen her gun tum blogger arkadaslarima soyle bir goz atiyorum, kim hangi lezzetlerle doldurmus mutfagini diye. Malum cogunu begeniyorum ve notlar ediyorum. Ama bu isin sonu nereye varir bilmem:) Yani kilo olarak, yapmasi zaten zevkli yemesi ayri bir keyif ama gelen kalorileri hesap etmiyorum cogu zaman. Ama az az yemeye calisiyorum, ozellikle hamur islerini. Ne yapalim onlarsiz da olmuyor degil mi? Son zamanlarda denedigim uc tarifi paylasacagim sizlerle. Ben hepsini cok begendim ve sizlerede tavsiye etmek istedim. Fava Ilk tarifim Gelincik Tarlasindan. Burcu Favayi ilk yaptiginda goruntusunu o kadar begenmistim ki, hemen not ettim. Ama benim yaptigim biraz sulu oldugu icin dilimleme ya da kalipla ters cevirme sansim olmadi. Belki de dondurulmus bakla kullandigim icin daha sulu oldu. Ama tadi harikaydi, ekmegimi bana bana yedim afiyetle:)) Gelecek sefere su miktarini yarim bardak kadar azaltarak yapacagim bu kez. Pirinc Unlu Kurabiye Gecen hafta sonu evimde iki cesit kurabiye pisirdim

Bugun Benim Dogumgunum!!!

Resim
Hayatimin en guzel hediyesine, Egem'e kavustugumdan beri dunyadaki sansli insanlardan biri oldugumu biliyorum. Bu guzel hediyem adina gunlerdir beklettigim bir Mim'i cevapliyorum. Gelincik tarlasinin hamarat kizi Burcu beni ne kadar zaman once sobeledi bilemiyorum. Burcu'cugum kusura bakma, cok ozel bir soru oldugu icin uygun zaman ayarlamak adina bu kadar gecikti cevabim.. Ege hayatimiza 2003 yilinin Eylul ayinda bize surpriz yaparak geldi. Surpriz diyorum cunku 8 hafta once dogdu. O zamanlardan belliymis demek ki diyorum, yerinde iki dakikadan fazla duramamasi:) O gunden beri hayatim o kadar cok degisti ki, maddelere sigdirmak zor olur.. Aklima gelenleri yazmaya calisayim; - Genelde aldigim kararlarda gunluk yasayan bir insandim eskiden, cok dusunmeden, yarina cikacagimiz belli mi der ve yapardim ne istersem. Bugun attigim her adimda Ege ve onun hayati sozkonusu. - Uzun uzun saatler kitap okurdum, saatlerce magazalarda kitapcilarda gezer, arkadaslarimla cafelerde uzun soh

Hosmerim

Resim
Bu ay yemek etkinligimizin ev sahipligini Sevgili Gulsen yapiyor. Ayin konusu; Saray Mutfagindan Lezzetler. Gulsen, cok guzel bir secim yaptigin icin ayrica tesekkurler. Bu etkinligi ilk duydugum zaman yuzlerce cesitten ne yapsam diye dusunmus ve nasilsa vakit var deyip biraz ertelemistim arastirmalari, baktim ki zaman gelmis ve ben hala karar verememisim. Aklimdan gecen iki tatli keskul ve hosmerimdi. Ikinci secenegi gecen gun denedim. Keskulu bugun yaparim diye dusunuyordum ama bahsettigim dalginlik o kadar fazla olmali ki tarihleri karistirmisim, halbuki takvim elimin altinda. Velhasil, isin ozu sudur ki, bu etkinlige, ev usulu hosmerim tarifiyle katiliyorum. Hosmerim, Balikesir yoresine ait bir tatli. Efsaneye göre, hoşmerimi ilk defa pişiren kadın kocasına “Hoş mu erim ?” diye sormuş, buradan da bu yemeğin adı Hoşmerim olarak kalmış. Universite yillarinda ailemle her yaz Canakkale'de yaptigimiz tatillerin tatlisi olarak kalmistir hep aklimda. Orada, biraz daha farkli bi

Pâté Chinois

Resim
Bu yemegi gecen yila kadar sIkca yapardim, ne zamandir yemedigimizi hatirlatti esim ve ben de bugune kadar yapip tarifini buraya nasil eklemedigime sasirdim:) Cunku severek yedigimiz bir yemek, hem cok kolay, hem de tek basina ana yemek olabildigi icin pratik.. Kanada Fransizlarina ozgu bir yemek "Pâté Chinois". Ingilizce karsiligi "Shepherd's Pie". Fransizca karsiliginin neden Cin boregi diye adlandirildigini uzun sure merak etmistim, buraya ilk geldigim zamanlar. Sordugum birkac kisiye ve internetde buldugum bilgilere gore en cok savunulan dusunce su; 19. yuzyilin baslarinda Quebec yoresine demiryollarinda calismaya gelen Cin'li iscilere, hem ucuz hem de kolay oldugu icin verilen yemek oldugundan, bu yemegin ismi Pate Chinois olarak aniliyor. Baska goruslerde var belki ama en yaygin olani bu. Ben ilk yedigimde hazir dondurulmus paketlerinden alip denemistim, baktim ki cok basit, bir daha almadim ve evde yapiyorum surekli. Birkac tarif buldum bununla i

Zeytin Ezmeli ve Peynirli Pogaca

Resim
Sevgili Arkadaslarim, Desteginiz icin cok tesekkurler. Dun yasadigim sok cok agirdi. Butun gun agladim, gozlerimin onunde hep o vardi. Bugun iyiyim, hayat suruyor, Ege yanimda, Allah'ima cok sukur.. Saglikliyiz, sevdiklerim saglikli, sizler gibi dostlarim var, benim icin iki satir yazmissiniz, daha ne isteyeyim... Bu pogacalari gecen gun caya gelen arkadasim icin yaptim. Ayni gun bitirdik, ertesi gun baska bir arkadasim telefon acti, caya gelecekti ve ben yine ayni pogacalardan yaptim. Biz cok sevdik. Bu kadar da alcakgonulluyum yani:) Margarini hic kullanmadigimi bilirsiniz, ama bu kez yaramazlik yaptim ve margarin kullandim, biliyorum ama ne yapayim, pogacalarda margarin ya da tereyag kesinlikle farkediyor. Zeytinyagi ya da sivi yagla yapilanlar bu kadar gevrek ve lezzetli olmuyor. Tereyagim olmadigi icin margarin kullanmak zorunda kaldim. Arada kacamaklar neden olmasin diyorum ve tarifi yaziyorum;) Malzemeler; - 1 adet yumurta (aki icine, sarisi uzerine) - 1 su b

Bu da Gelir, Bu da Gecer

Ege uyuyor, evdeyim. Tv seyrettim, ev isi falan, unuttum biraz. Ama simdi aldim elime kahvemi, guya biraz internetde gezecegim. Dustu aklima yine. Doldu gozlerim. Kucaginda oglusu, bana el salladigi an, hala aklimda. Agliyorum, uzaktayim, 5 ay olmus ben daha yeni ogrenmisim. Soktayim, ellerim titriyor. Agliyorum, neden diyorum. Sadece bildigim trafik kazasi ve 5 ay oldugu.. Hamileyken netde tanistik onunla. Ayni gun dogacakti cocuklarimiz, Ege erken gelip abi oldu. Hergun yazistik, uzun uzun sohbetler ettik, dogacak cocuklarimiz icin guzel hayaller kurduk. O simdi yok, yokmus... Bugun ogrendim, yikildim. Aylardir sesi solugu cikmiyordu, attigim mailler geri donuyordu. Bugun buldum izini, gitmis 5 ay olmus... Agliyorum.. Allah'dan rahmet diliyorum.. Sevdiklerimden uzak olmama agliyorum.. Sertap sarkisini soyluyor; Bu da gelir bu da gecer..............

Kadinlar Gunumuz Kutlu Olsun

Kadin Kimi der ki kadın; Uzun kış gecelerinde yatmak içindir.. Kimi der ki kadın; Yeşil harman yerinde Dokuz zilli köçek gibi oynatmak içindir.. Kimi der ki ayalimdir.. Boynumda taşıdığım vebalimdir Kimi der ki; hamur yoğuran, Kimi der ki; çocuk doğuran.. Ne o, ne bu, ne köçek, ne ayal, ne vebal! O benim kollarım, bacaklarım, başımdır.. Yavrum, annem, karım, kızkardeşim Hayat Arkadaşımdır.. Nazım Hikmet RAN

Cikolatali Denemeler

Resim
Son zamanlarda merakim cikolata yapimi. Sagolsun blog arkadaslarimdan o kadar cok sey ogrendim ki. Ben buradan agzimin sulari akarak takip etmistim hepsini, sonunda biraz biraz denedim. Sos olarak hem cikolata hem krema kullandim. Ikisini ayni miktarlarda eriterek hazirladim. * Yorumlarda Hasibe Hanim sosun tarifini sormus; 100 gr krema 100 gr cikolata (ben aci cikolata kullandim) Kremayi sos kabinda kaynama noktasina getirin, minik cikolata parcalarini sicak kremanin icine atain, surekli karistirarak erimesini saglayin. Sos miktari fazla gelirse, kalani buzdolabinda kapali olarak saklayabilirsiniz. Yeniden kullanmak istediginizde benmari usulu eritip kullanabilirsiniz.. Iste bazi calismalarim; Cikolatali Kestane Sekerleri ve Truffles Kestane ezmesini Zinnur'un tarifine gore hazirladim. Cok lezzetli bri tad. Hatta purenin bir kismini ayirip sosla karistirdim, kasik kasik yenebilecek harika bir lezzet oldu. Kestane sekerleri icin pureyi buradaki gibi sekillendirip m

Dortlu Mim

Sevgili Tulin beni yeni bir oyuna davet etmis. Cok tesekkurler arkadasim.. 1. Yaptığım 4 iş: * Universitedeyken Oriflame makyaj urunleri satmistim.O ortamda cok fazla potansiyelim olmadigindan kisa surede sona ermisti. * Ozel bir sirkette 3 ay kadar satin alma memuru olarak calistim. * 5 yil kadar ozel bir sigorta sirketinde calistim * (Montreal'de) kasiyerlik. 2. Defalarca izleyebileceğim 4 film veya dizi: Cok zor bir soru benim icin. Film seyretmeyi cok severim, ozellikle sinemada. Ama bu ulkeye geleli sadece 1 kere gidebildim. Ilk iki tercihim cok eskilerden ilk aklima gelenler, son ikisi su gunlerde izledigim ve beni uzun uzun aglatan filmler.. * Balikci Kral * Venusle Bulusma * Yazi-Tura * Gonul Yarasi 3. Yasadigim 4 yer * Istanbul * Montreal 4. Izledigim 4 televizyon programi Duzenli olarak Tv izlemiyorum. 5. Tatil icin gittigim 4 yer: * Viyana * Budapeste * Kapadokya * Marmaris 6. En sevdigim 4 yemek - yiyecek: * Manti ve borek cesitleri. * Zeytinyagli sebze yemekleri * Bal

Enginar Koftesi

Resim
Deniz bana bu tarifi gondereli o kadar zaman oldu ki. Bir enginar alip deneyemedim, ne buyuk hataymis dedim ama yedikten sonra. O kadar guzel oldular ki, esim de hayatinda ilk kez boylece enginar yemis oldu . Tarifi mutkala deneyin derim o yuzden. Fazla soze gerek yok, Deniz'in keni aktardigi sekilde tarif; Yunan Usulu Enginar Koftesi (mezeye yakisiyor) 6 adet taze enginar 3 yumurta 1/2 cay kasigi tuz ve karabiber karisimi 1 ezilmis sarmisak 4 ince dogranmis yesil sogan 1/4 kap kiyilmis dereotu veya maydanoz (hangisi varsa) 1/4 kap kefalotiri peyniri (yunan peyniridir) sayet yoksa parmesan peyniri 1 kap galeta unu 1 kap kizartmak icin siviyag Enginarlari temizleyip kucucuk dograyin.Yumurta,sogan,baharat,dereotu ve peyniri ekleyin, guzelce karistirin.Kucuk toplar yapip galeta ununa bulayin.Altin rengi alana kadar kizartin. Eger mumkunse sarmisakli sosla servis yapin.